Hier is hoe Crocs eindelijk modieus werd

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Crocs eindelijk modieus werd
Hier is hoe Crocs eindelijk modieus werd
Anonim

Crocs hebben een fashion 180 gemaakt! Ooit bekend als misschien wel de lelijkste schoenen ooit gemaakt, is Crocs onlangs een van de modieuze schoenen bij uitstek geworden. Modemerken hebben Crocs volledig omarmd als de 'coole kinderschoen' en werken samen met het schoenenbedrijf voor samenwerkingen. Justin Bieber, zelf een fervent drager van de Crocs, heeft eerder met het bedrijf gewerkt als onderdeel van zijn modelabel Drew House. En veel andere beroemdheden zijn in verband gebracht met Crocs, zoals rappers Post Malone en Rico Nasty, bijvoorbeeld.

Voor sommigen kan de verandering in de reputatie van Crocs een beetje een hoofdbrekens zijn, dus het is het beste om vanaf het begin te beginnen en te zien hoe Crocs veranderde van een verafschuwde naar een van de gewilde modestukken van vandaag.

Wat heeft Crocs ertoe gebracht om chic te worden?

Volgens USA Today is Crocs 'reputatie van lelijk tot chic begonnen op de catwalk met de Schotse modeontwerper Christopher Kane en zijn lente/zomer Ready To Wear-collectie van 2017. Gedeeltelijk geïnspireerd door de 'make do and mend'-mentaliteit van de jaren veertig, kleedde Kane zijn modellen in een reeks ingewikkelde neutrale en kleurrijke stoffen en texturen. Elk van de Crocs van de modellen was versierd met geodes, die alleen maar leken toe te voegen aan de herstelde look die Kane met zijn ontwerpen wilde laten zien.

Kane's gebruik van Crocs als onderdeel van zijn collectie zorgde zeker voor veel ophef over de schoenen, wat resulteerde in veel polariserende meningen over het schoeisel. Maar het bracht in ieder geval het idee naar voren dat Crocs potentieel als chic wordt gezien. Veel andere factoren hebben echter ook bijgedragen aan de groeiende populariteit van Crocs.

Ten eerste begon het schoenenbedrijf samen te werken met vele beroemdheden en modemerken, wat resulteerde in verschillende exclusieve collecties die de aandacht van sommige mensen trokken. Naast de samenwerking van Crocs met Justin Bieber voor Drew House, heeft het schoenenbedrijf samengewerkt met Balenciaga, Lazy Oaf, Vera Bradley en Saweetie om er maar een paar te noemen. In 2020 kwam Crocs zelfs tot een samenwerking met KFC, wat resulteerde in de creatie van de Crocs met gefrituurd kipthema, die SKIMS-eigenaar Kim Kardashian later droeg in een populair Instagram-verhaal. Deze samenwerkingen zouden Crocs alleen maar helpen om meer herkenbaar te worden in de modewereld.

Beroemdheden zoals Ariana Grande en Bella Hadid hebben er ook toe bijgedragen dat Crocs als chic werd gezien, omdat ze soms foto's en video's met de schoen op hun sociale media plaatsten. Bovendien heeft de pandemie bijgedragen aan de veranderingen in de manier waarop mensen zich kleden, waarbij velen ervoor kozen om meer comfortabele stijlen te dragen, zoals loungewear in plaats van jeans, een T-shirt en enkele sneakers. Dit is logisch, aangezien er in die tijd meer mensen thuis werkten en Crocs, met zijn brede voet en gemakkelijk aan te trekken ontwerp, toevallig de perfecte comfortabele schoen was om te dragen. Voeg toe aan de heropleving van Y2K-mode waar Crocs toevallig deel van uitmaakt, en al snel kwam de klompschoen in de schijnwerpers als onderdeel van de hedendaagse "it"-mode.

Dus, hoe populair zijn Crocs geweest sinds Kane ze gebruikte in zijn modeshow? Het is vrij veilig om te zeggen dat Crocs zijn uncool-factor heeft verloren, want volgens TODAY zijn de klassieke klompen van Crocs Inc. het nummer één item op Amazon's best-bestsellerslijst voor kleding, schoenen en sieraden. Als je nieuwsgierig bent of een paar van je eigen klompen wilt kopen, kun je naar Amazon gaan en het zelf zien.

Waarom werden Crocs überhaupt gemaakt?

Net als de cargobroeken, die ook nieuw leven zijn ingeblazen als modieus, werden Crocs oorspronkelijk gemaakt voor functionaliteit en niet zozeer voor stijl. Volgens Footwear News zijn de beroemde Crocs die we nu kennen in 2002 gemaakt door de in Colorado geboren Scott Seamans, Lyndon "Duke" Hanson en George Boedecker, Jr. Het rubberachtige materiaal en de gaten aan de bovenkant van Crocs maakten het praktisch vlekken- en zweet- resistent voor watersporters - de oorspronkelijke doelgroep van de schoen.

Hoewel de schoenen zijn gemaakt met watersporters in het achterhoofd, is het algemeen bekend dat medische professionals zoals verpleegkundigen en artsen Crocs dragen voor dezelfde gemakkelijk schoon te maken voordelen en comfort. En tegenwoordig dragen veel mensen Crocs, van modellen in vrijetijdskleding zoals Kendall Jenner tot dragers die willen pronken met hun collectie Crocs-bedelaccessoires, Jibbitz.

Als je je eigen collectie schoenbedels wilt maken, begin dan met zoeken op de officiële Crocs-website. Er zijn tal van modieuze en leuke Jibbitz-bedels om uit te kiezen, zoals het Elevated Cow Girlie 3-pack en het Trendy Jewelry 10-pack.

Verschijnen Crocs nog steeds op de landingsbaan?

Crocs zijn sinds zijn gewaagde verschijning in 2017 vele malen op de catwalk verschenen. Sterker nog, Crocs stond zelfs daarvoor al op de catwalk, aangezien het schoenenbedrijf in juni 2015 zijn eigen modeshow hield., grappig de Funway Runway genoemd, maakte indruk toen het werd gehouden in het zwembad op het dak van een Holiday Inn in Manhattan en modellen droegen excentrieke kostuums en lieten de nieuwste Crocs-ontwerpen zien.

Ontwerpers van buiten hebben Crocs ook gebruikt voor hun modeshows. Balenciaga staat bijvoorbeeld bekend om het debuut van het kleurrijke platform Crocs tijdens Paris Fashion Week in 2017. En dat was niet de enige keer dat Crocs op de catwalk verscheen of samenwerkte met het luxe modehuis. Voor Balenciaga's lente/zomercollectie 2022 verscheen een versie met hoge hakken van de originele Crocs-schoen en rubberen regenachtige Croc-laarzen op de catwalk als de nieuwste stijlcreatie tussen de twee merken.

Naast Crocs zijn er ook klompschoenen vergelijkbaar met Crocs die hun weg naar de landingsbaan hebben gevonden. De SALON 02-collectie van het Italiaanse luxemerk Bottega Veneta weerhield zich er niet van om vele oogverblindende en abstracte ontwerpen te presenteren, waaronder hun stevige, op klompen geïnspireerde schoenen met hak.

Hoewel Crocs zijn critici heeft, met de groeiende bekendheid van de schoen op en naast de catwalk, lijkt het alsof de liefde voor de onflatteuze, modieuze schoen niet snel lijkt af te nemen.

Aanbevolen: