De 5 beste seizoenen van Survivor en de 5 slechtste, volgens fans

Inhoudsopgave:

De 5 beste seizoenen van Survivor en de 5 slechtste, volgens fans
De 5 beste seizoenen van Survivor en de 5 slechtste, volgens fans
Anonim

Survivor is een van de langstlopende reality-tv-shows die in de Verenigde Staten wordt uitgezonden. De CBS-wedstrijdshow was een van de eerste in zijn soort die werd uitgezonden, en misschien wel de basis gelegd voor reality-tv om als genre te gedijen. De allianties, het verraad en de bizarre persoonlijkheden van de deelnemers hebben door de jaren heen miljoenen fans aangetrokken.

Met meer dan 40 seizoenen op de naam van de show hebben Survivor-fans lang gedebatteerd welke seizoenen van de show de beste en welke de slechtste zijn. Er is geen gebrek aan voorbeelden voor beide kanten, maar volgens artikelen geschreven door fans voor Entertainment Weekly, GameRant en andere sites, is hier een consolidatie van wat (de meeste) fans als iconische seizoenen van de Survivor beschouwen, en welke nogal vergeetbaar zijn.

10 Beste: Overlevende: Borneo

Hoewel sommigen de latere seizoenen dramatischer en vermakelijker vinden, v alt niet te ontkennen dat het allereerste seizoen van Survivor een van de meest populaire in de geschiedenis van de show is. Het was ook het seizoen dat de standaard zette voor wat fans in toekomstige seizoenen konden verwachten. Allianties, wendingen, en wenkbrauwverhogende tactieken door concurrenten (zoals Richard's besluit om het grootste deel van het seizoen naakt door te gaan). Richard Hatch zou de allereerste winnaar van de show worden, maar hij zou het grootste deel van zijn geld verliezen aan slechte financiële beslissingen en achterstallige belastingen.

9 Beste: Overlevende: Micronesië

Overlevende: Micronesië wordt om verschillende redenen algemeen beschouwd als een van de beste van de show, namelijk de eliminatie van Erik Reichenbach. De show was ook een van de eersten die beide nieuwe deelnemers die fan waren van de show combineerde met een cast van terugkerende deelnemers, zoals Jonny Fairplay, die in ronde 1 werd uitgeschakeld.

8 Beste: Survivor: Heroes vs. Villains

Een ander aspect van de show dat kijkers trekt, is de voor de hand liggende lijst van sympathieke en verachtelijke castleden. Fans hebben vaak een favoriet castlid voor wie de meerderheid wortelt en natuurlijk beslissen ze uiteindelijk wie de slechterik is. Soms lopen de schurken de overwinnaars weg zoals Hatch deed in het eerste seizoen. Het goede aan Heroes Vs. De seizoenen van schurken zijn dat we soms eindelijk zien dat die schurken hun verdiende loon krijgen. De schurken wonnen dit seizoen: Sandra Diaz-Twine liep voor de tweede keer de titel binnen, waarmee ze de eerste dubbele winnaar van de show werd.

7 Beste: Overlevende: Cagayan

Cagayan was het seizoen waarin de stammen werden verdeeld langs kenmerkende lijnen. Er waren de Beauty-, Brawn- en Brains-teams (vrij vertaald van de Islander-termen die worden gebruikt om de stammen te noemen). De winnaar van het seizoen was Tony Vlachos, die begon bij de Brawn-stam maar uiteindelijk overstapte naar Beauty. De favoriet van de fans om te winnen was echter de nummer twee Yung "Woo" Hwang, die terugkeerde in Survivor: Cambodia.

6 Beste: Overlevende: David vs. Goliath

Een vreemd thema, maar een dat fans nog steeds vermaakte, was het seizoen van David en Goliath in 2018. De deelnemers dit seizoen zetten de "David's", mensen die serieuze obstakels moesten overwinnen om te komen waar ze zijn, op tegen "Goliaths" ", mensen die privileges in hun voordeel gebruikten om succesvol te worden in hun carrière. De winnaar dit jaar was Nick Wilson, A David.

5 Slechtste: Survivor: Redemption Island

Zelfs presentator Jeff Probst was geen fan van dit seizoen. Hij zegt dat de show niet resoneerde met kijkers omdat de concepten van de show niet goed genoeg werden uitgelegd. In tegenstelling tot andere seizoenen, nam deze weggestemde leden mee naar "Redemption Island", waar ze zouden strijden tegen andere schipbreukelingen voor hun, nou ja, hun verlossing. Voor iedereen die zich afvraagt: de winnaar van het seizoen was Rob Mariano.

4 Slechtste: Overlevende: Nicaragua

Misschien was het omdat de Survivor-sensatie in 2010 al lang in de zonsondergang was verdwenen, of misschien was het het feit dat dit het eerste seizoen was dat tijdvakken verplaatste sinds seizoen 1. Hoe dan ook, Survivor: Nicaragua zag een dip in de kijkcijfers van de show, en het was het tweede seizoen waarin de stammen naar leeftijd werden verdeeld, misschien deed dat ook afbreuk aan de populariteit van de show, aangezien jongere en fittere deelnemers praktisch een oneerlijk voordeel kregen met zo'n verdeling van de stammen. De winnaar van het seizoen was Fabio Briza.

3 Slechtste: Survivor: One World

Ondanks 18 gloednieuwe schipbreukelingen en de interessante keuze om stammen voor de vierde keer in de meer dan 20-jarige geschiedenis van de show te verdelen volgens geslachtslijnen, viel het seizoen plat voor fans en de last-minute strijd om te reorganiseren de stammen betekenden ook een afnemende interesse in de show, zoals de producenten dachten dat ze de boel moesten voorbereiden op het teleurstellende seizoen. De winnaar van het seizoen was Kim Spradlin.

2 Slechtste: Overlevende: Fiji

Hoewel het voor sommigen misschien onbeduidend lijkt, was dit het enige seizoen (tot nu toe) van Survivor dat een oneven aantal deelnemers gebruikte. Normaal gesproken bracht de show 18 schipbreukelingen binnen, dit seizoen 19. Hoewel dat niet erg klinkt, hebben kijkers misschien onderschat hoe een enkel extra stamlid hun groep een onevenredig voordeel kon geven. Het oneven aantal deelnemers zou ook onvermijdelijke gevolgen hebben voor allianties en stemmen. De winnaar van het seizoen? Earl Cole.

1 Slechtste: Survivor: Island of the Idols

Ook gefilmd in Fiji, liet Island of the Idols een zure smaak achter in de mond van fans. De show werd uitgezonden in 2019, toen de MeToo-beweging snel aan kracht won. Als zodanig begonnen fans de show en de makers verantwoordelijk te houden toen het nieuws brak dat deelnemer Dan Spilo werd beschuldigd van het ongepast aanraken van vrouwelijke deelnemers. Spilo werd uit de show verwijderd en zowel CBS als de producenten van de show verontschuldigden zich publiekelijk en beloofden uitgebreide wijzigingen in de veiligheidsnormen van de show. Hoewel dat een positieve verandering was, kan het feit dat vrouwelijke deelnemers zo lang zo kwetsbaar waren in de show, ertoe leiden dat je je afvraagt wie er nog meer ten prooi viel aan zulk vreselijk gedrag in de vroege seizoenen.

Aanbevolen: