Het maken van P-Valley seizoen 2 was absoluut wreed voor Shannon Thornton

Inhoudsopgave:

Het maken van P-Valley seizoen 2 was absoluut wreed voor Shannon Thornton
Het maken van P-Valley seizoen 2 was absoluut wreed voor Shannon Thornton
Anonim

Net zoals Flatbush Misdemeanours van Showtime, is P-Valley uitzonderlijk goed in het tonen van aspecten van zwarte vrouwen die niet vaak op televisie worden onderzocht. De Cardi-B-geïnspireerde Starz-serie kreeg lovende kritieken in het eerste seizoen en verdiende het een tweede die net eindigde op het moment van schrijven.

Het succes van de show komt echt neer op de cast, waarvan het gerucht ging dat Cardi-B op een gegeven moment zelf ook aanwezig was. In plaats daarvan zit de serie over de levens van mensen die in en rond een stripclub in de Mississippi-delta werken vooral vol met nieuwkomers die langzaam een naam voor zichzelf opbouwen.

Dit omvat Shannon Thornton, die Keyshawn speelt in het door Katori Hall gecreëerde drama.

Keyshawn is even razend als sympathiek. Ze is net zo fel als beschadigd. En ze is enorm vermakelijk om naar te kijken. Bovenal hebben veel vrouwen te maken met haar eeuwige strijd met haar gewelddadige babyvader, Derrick.

Deze relatie kwam tot een verrassend, traumatisch en uiteindelijk onopgelost punt in de onlangs uitgebrachte finale van seizoen 2. Shannon zat onlangs met Vulture om het te bespreken en hoe ze erin slaagt om te gaan met de donkerste eigenschappen van haar personage.

Let op: spoilers vooruit voor P-Valley seizoen 2

Shannon Thornton op de seizoensfinale van P-Valley

Degenen die de finale van seizoen 2 van P-Valley hebben gezien, weten dat deze eindigt met een grote cliffhanger. Hoewel dit zwaar was voor fans, was het nog moeilijker voor Shannon.

"Toen ik aflevering tien terugkeek, werd ik emotioneel. Ik was erg verrast omdat ik wist wat er ging gebeuren. Het was iets over de vrouw van de kinderbescherming die Keyshawn uitschelde en al deze hartverscheurende dingen zei. Dat raakte me echt toen ik het filmde, maar het is hartverscheurend om te zien", zei Shannon tegen Vulture.

Een van de andere opvallende momenten uit de finale is dat Keyshawn absoluut implodeert in aanwezigheid van Derrick.

"Het heeft lang geduurd voor Keyshawn", gaf Shannon toe. "Ze heeft zoveel woede en pijn in haar opgebouwd. In het script schreef Katori dat Keyshawn deze keelklank uitsloeg voor de miljoenen vrouwen die haar zijn voorgegaan die dit soort pijn hebben ervaren. Ze laat zich gewoon op hem los., zoals, weet je wat? Verdomme dit. Ik ben nu alles kwijt. Als ik naar de gevangenis ga, ga ik je eenverslaan."

Hoewel Shannon niet elke beslissing die haar personage heeft genomen heeft verdedigd, begrijpt ze volledig waarom ze besloot om het op dat moment te verliezen. Ze had tenslotte niets te verliezen. Alles om haar heen stortte al in.

Wat vond je van de ontvangst van de finale door de fans?

"Er waren veel mensen in seizoen één die vonden dat Keyshawn alles verdiende wat ze kreeg nadat ze een pistool op Diamond richtte; veel mensen dachten: 'Ze heeft haar karma verdiend'", zei Shannon over de verandering in de mening van de fans over haar karakter komt seizoen 2.

"De empathie die mensen dit seizoen voor Keyshawn hebben, is aangenaam verrassend, vooral na de flashback-aflevering die liet zien waar ze vandaan komt en haar geschiedenis van misbruik en trauma in haar vormende jaren. Dat maakte haar tot wie ze nu is en raakt haar logica en haar besluitvorming."

Hoe Shannon Thornton zichzelf niet verliest in haar P-valleikarakter

Gezien al het duistere materiaal waar Shannon mee te maken heeft tijdens het spelen van Keyshawn, is het begrijpelijk hoe moeilijk ze het vindt.

In haar interview met Vulture gaf Shannon toe dat hoewel het filmen van seizoen één moeilijk was, het filmen van het tweede seizoen (met name haar aflevering over het oorspronkelijke verhaal) veel uitdagender was.

"Het is zoveel donkerder dan seizoen één. Het was echt moeilijk om naar huis te gaan en haar niet mee te nemen," gaf Shannon toe.

"Ik voelde haar geest nog lang in me hangen nadat de scène was afgelopen."

Dit was zeker waar na het filmen van een van haar meest traumatiserende momenten:

"In een grote vechtscène in aflevering vijf spuugt Keyshawn bloed uit, ze is aan haar haar door de kamer gesleept, er zit een strijkijzer op haar gezicht. De regisseur zou zeggen 'Cut' en ik was nog steeds huilend en erg van streek. Het bleef me zelfs tot de volgende dag bij."

Dus, hoe blijft Shannon gezond nadat ze zichzelf heeft gedwongen op zulke donkere plekken te wonen?

"Als acteurs is het onze taak om onze geest te laten geloven dat denkbeeldige omstandigheden echt zijn, en ons lichaam weet het verschil niet. Als ik het gevoel heb dat ik het verlies midden in een scène en heb om deze traumatiserende ervaring steeds opnieuw te beleven vanuit verschillende hoeken, moet ik mezelf eraan herinneren dat ik veilig ben, we acteren, het is alsof, en ik vertel een verhaal dat echt belangrijk is. Ik zeg zelfs hardop tegen mezelf: 'Laat het gewoon los.'"

Aanbevolen: