10 sterren die maanlicht als ambassadeurs voor de VN

Inhoudsopgave:

10 sterren die maanlicht als ambassadeurs voor de VN
10 sterren die maanlicht als ambassadeurs voor de VN
Anonim

De Verenigde Naties gebruiken al tientallen jaren beroemdheden als goodwill-ambassadeurs, vooral voor programma's als UNICEF. Hoewel de organisatie voor sommigen controversieel is, omdat velen vinden dat ze niet effectief is geweest in haar missie om wereldvrede te creëren, zien velen nog steeds de voordelen van het internationale congres.

Sterren als Emma Watson, Sarah Jessica Parker en vooral Angelina Jolie zijn allemaal zeer actief geweest in hun werk voor de Verenigde Naties, reizen en doen hun best om goodwill te verspreiden en de VN te helpen bij hun missie.

10 Emma Watson

De Harry Potter-ster werd in 2014 VN-ambassadeur van goede wil. Ze treedt op als pleitbezorger voor gendergelijkheid en vrouwenrechten. Ze maakt deel uit van de HeForShe-campagne van de VN en heeft meerdere keren met de Algemene Vergadering van de VN gesproken over gendergelijkheid. Ze is ook een fervent milieuactiviste en pleit voor maatregelen om de klimaatverandering te beteugelen.

9 Nicole Kidman

Een andere pleitbezorger voor gendergelijkheid en vrouwenrechten is Nicole Kidman. De Australische actrice begon in 2006 samen te werken met de VN en richt zich volgens de VN-website op "het bewustmaken van de schending van de mensenrechten van vrouwen over de hele wereld". Haar primaire focus is om het bewustzijn over geweld tegen vrouwen te vergroten. Zij is de woordvoerder van hun SAY NO - United To End Violence Against Women-campagne.

8 David Beckham

UNICEF is het acroniem voor het International Children's Emergency Fund van de Verenigde Naties en is een van de oudste agentschappen die zijn opgericht door de goodwill-ambassadeurs van beroemdheden van de VN. voetbalkampioen, David Beckham. Beckham is sinds 2005 bij de VN en hij nam deel aan het programma omdat hij "een wereld wil waarin kinderen veilig opgroeien - beschermd tegen geweld, oorlog, armoede, honger en ziekten die voorkomen kunnen worden".

7 Sarah Jessica Parker

Parker's werk voor de VN is nogal bescheiden, maar ze is nog steeds een van hun vele UNICEF goodwill-ambassadeurs. Ze hielp bij de aftrap van het 56e jaarlijkse Trick or Treat for UNICEF-evenement in 2006. Trick or Treat voor UNICEF is een Halloween-traditie die is gestart door het programma dat volwassenen en kinderen aanmoedigt om donaties voor UNICEF in te zamelen tijdens trick or treat.

6 Audrey Hepburn

Hepburn is een icoon en een institutioneel stuk Hollywood-geschiedenis. Ze werd een goodwill-ambassadeur voor UNICEF in 1988 en reisde de wereld rond om op te komen voor de rechten van kinderen. De VN organiseerde in 2021 een eerbetoon aan de actrice ter ere van zowel haar werk als het 75-jarig jubileum van UNICEF. Hepburn deed zoveel mogelijk werk tot ze in 1993 aan kanker stierf.

5 Millie Bobby Brown

The Stranger Things-ster werd 18 in 2022 en op het moment dat ze volwassen werd, zette ze zichzelf en haar beroemdheidsstatus aan het werk. Ze werd in 2018 een van hun UNICEF-ambassadeurs en schreef geschiedenis als hun jongste ambassadeur. Ze is ook een van de jongste mensen die ooit een adres aan de VN-vergadering heeft gegeven.

4 Serena Williams

De tennisster is sinds 2011 UNICEF-ambassadeur, hoewel ze in 2006 voor het eerst samenwerkte met de VN. Williams pleit voor educatieve middelen voor kinderen, vooral in gebieden zoals Afrika. Ze maakt deel uit van hun Schools For Africa-programma, hun EveryChildAlive-campagne, en ze schreef een opiniestuk voor CNN waarin ze in detail ging over haar worsteling met gezondheid en ouderschap, wat ook uitlegde waarom ze zo betrokken is bij hun belangenbehartiging. Ze is ook naar Ghana gereisd als onderdeel van hun gezondheids- en welzijnscampagnes.

3 Liam Neeson

Neeson speelt misschien stoere stoere jongens op het scherm, maar in het echte leven heeft hij een groot hart en wil hij de wereld helpen. Hij werkt al meer dan 20 jaar voor UNICEF en daarvoor was hij de Nationale Ambassadeur voor UNICEF Ierland. Hij is namens de VN naar verschillende landen in Afrika en elders gereisd. "Ik ben zeer vereerd om een Goodwill-ambassadeur te worden en ben vastbesloten om met UNICEF samen te werken om kinderen te helpen armoede, geweld, ziekte en discriminatie over de hele wereld te overwinnen."

2 Katy Perry

Als internationale popsensatie brengt Perry veel aandacht voor het werk van de VN, met name UNICEF. In 2013 werd ze ambassadeur en ze zei het volgende over het programma: "UNICEF werkt eraan om ervoor te zorgen dat elk kind, in de stad of op het platteland, rijk of arm, de kans krijgt om te gedijen, te groeien en bij te dragen aan hun families en gemeenschappen – en om de kans te krijgen om de wereld waarin we leven vorm te geven."

1 Angelina Jolie

Van alle sterren die voor de VN werken, zijn er maar weinig zo berucht als Angelina Jolie. Jolie is sinds 2001 niet alleen een goodwill-ambassadeur voor veel VN-programma's en -campagnes. Ze is ook speciaal gezant voor de UNHRC (United Nations Human Rights Council) en reisde sinds 2011 naar veel landen om vluchtelingen te helpen. bezoekt vluchtelingen in Jemen en spreekt namens ontheemde Jemenitische burgers sinds het uitbreken van de burgeroorlog in het land in 2011. Ze heeft ook Thailand, Tunesië, Soedan en Pakistan bezocht. Verschillende foto's van Jolie zijn online te vinden van haar uitvoering van haar internationale taken. Jolie nam een lange pauze van acteren om zich te concentreren op haar humanitaire werk, terwijl ze ook herstelde van enkele grote gezondheidsproblemen.

Aanbevolen: