Perez Hilton en Twitter bekritiseren de bewering van Joe Rogan dat het COVID-vaccin het virus doet muteren

Perez Hilton en Twitter bekritiseren de bewering van Joe Rogan dat het COVID-vaccin het virus doet muteren
Perez Hilton en Twitter bekritiseren de bewering van Joe Rogan dat het COVID-vaccin het virus doet muteren
Anonim

In een recente aflevering van The Joe Rogan Podcast Experience sprak gastheer Joe Rogan met ondernemer Evan Hafer over de effectiviteit van het COVID-19-vaccin. Hoewel de Delta-variant de dominante stam in Amerika is geworden, onthulde Rogan dat hij gelooft dat het vaccin ervoor kan zorgen dat het virus muteert.

In een clip van 2 minuten die werd gepost door roddelblogger Perez Hilton, verwees Rogan naar een wetenschappelijk artikel dat in 2015 werd gepubliceerd en dat meldt dat vaccins "de overdracht van virulente pathogenen kunnen versterken". Hij heeft de uitgever van het artikel of de naam van de auteur niet bekendgemaakt.

De podcast-host citeerde een ander fragment uit het artikel dat luidde: "Vaccins die de gastheer in leven houden maar toch overdracht toestaan, kunnen er dus voor zorgen dat virulente stammen in een populatie circuleren."

Tijdens de aflevering zette Rogan ook vraagtekens bij het besluit van New York om mensen de toegang tot restaurants, sportscholen en meer te ontzeggen als ze niet volledig zijn ingeënt.

Terwijl het aantal gevallen in de Verenigde Staten blijft toenemen, hebben overheidsfunctionarissen en gezondheidsexperts er bij mensen op aangedrongen zich te laten vaccineren om de verspreiding van de zeer besmettelijke Delta-variant te stoppen. Volgens de CDC is 57 procent van de inwoners van New York volledig gevaccineerd.

Eerder deze week kondigde burgemeester De Blasio aan dat New York City een vaccinatiebewijs nodig heeft om deel te nemen aan binnenactiviteiten. Het beleid zal naar verwachting in de komende weken volledig van kracht worden.

"Als je niet gevaccineerd bent, kun je helaas niet aan veel dingen deelnemen", zei de Blasio. "Als je volledig wilt deelnemen aan onze samenleving, moet je je laten vaccineren."

Veel Twitter-gebruikers en de roddelblogger hadden het gevoel dat Rogan probeerde te suggereren dat volledig gevaccineerde mensen de stam van het virus overdragen.

Sommige fans kwamen naar Rogans verdediging en verklaarden dat de podcast-host simpelweg de feiten vermeldde die in het artikel waren geschreven.

“Hij las letterlijk net een citaat uit een wetenschappelijk onderzoek uit 2015!” @lmkelly0102 schreef. Hou je me voor de gek? Het waren niet zijn woorden, het werd gevonden in de studeerkamer!”

Hilton antwoordde de gebruiker in natura en zei: "Dat heeft hij gedeeld. versterkt. Dat zei hij in zijn show. Houd je me voor de gek?"

Rogan moet nog een verklaring afgeven over zijn opmerkingen, of de weerslag sindsdien.

Aanbevolen: