Inside the Tragedy of Jhene Aiko's broer, Miyagi Hasani Ayo Chilombo

Inhoudsopgave:

Inside the Tragedy of Jhene Aiko's broer, Miyagi Hasani Ayo Chilombo
Inside the Tragedy of Jhene Aiko's broer, Miyagi Hasani Ayo Chilombo
Anonim

Jhene Aiko heeft uit de eerste hand geleerd hoe verlies een krachtige kracht is in artistieke inspiratie. Met de tragische dood van haar dierbare broer, Miyagi Hasani Ayo Chilombo, aan hersenkanker in 2012, kan niet worden ontkend dat haar verlies van een dierbare niets is vergeleken met haar succes. Hier is een kijkje in de dood van de broer van de zanger, Miyagi.

Wie was de broer van Jhene Aiko, Miyagi?

Miyagi Hasani Ayo Chilombo was de oudere broer van de beroemde zangeres Jhene Aiko, wiens echte naam Jhene Kiko Efuru Chilombo is. Hij werd geboren op 7 juli 1986, de zoon van Karamo Chilombo en Christina Yamamoto. Voor zijn dood werkte hij als media-persoonlijkheid.

Naast Jhene heeft hij nog andere broers en zussen, namelijk Jahi Tadashi Jelan Chilombo, Miyoko, Jamila (ook bekend als Mila J) en Jhene Aiko. Ze groeiden op in een muzikaal gezind gezin. Twee van haar zussen, Miyoko en Jamila, ontstonden in de jaren '90 als leden van Gryl, terwijl Jhene in de jaren 2000 tekende bij het major-label Epic.

Wat is er gebeurd met de broer van Jhene, Miyagi?

Miyagi werd in 2010 gediagnosticeerd met een inoperabele hersentumor en stierf slechts twee jaar later. Hij stierf op 19 juli 2012, op 26-jarige leeftijd. De carrière van zijn zus Jhene zat in de lift rond de tijd van zijn dood, met de release van haar samenwerking met Lil Wayne en Big Sean. Beware.

De familie was op de onderste steen bij het overlijden van Miyagi, waar Jhene in het openbaar mee te maken had. In een interview zei ze: Ik was in het ongewisse. Aan de ene kant moet ik zoveel dingen doen. Maar aan de andere kant was mijn broer, met wie ik het dichtst bij was, er niet om het met mij te ervaren. Hij zou met mij op tour zijn geweest. Hij zou waarschijnlijk mijn sets hebben gedraaid. Mentaal was ik verloren.”

Miyagi was degene die Jhene kennis liet maken met nieuwe artiesten, boeken en nieuwe manieren van denken. Volgens de website van Jhene wendde hij zich tot het boeddhisme toen haar broer hoorde over de hersentumor. Hij vocht twee jaar tegen kanker en was “altijd in een goed humeur. Terwijl ze probeerde afstand te nemen van alles wat met de dood van haar broer te maken had, vond ze een manier om het verdriet te verzachten – en wel door te schrijven.

Wat was Jhene's eerbetoon aan haar overleden broer?

De kunstenaar begon te vertellen over het overleven van de pijn na de dood van haar broer en vertelde dat schrijven haar therapie tegen depressie was. In een exclusief interview met PEOPLE zei ze: Voor mij is schrijven altijd mijn manier geweest om mezelf uit te drukken en me niet beoordeeld te voelen, gewoon door moeilijke tijden heen te komen … Ik heb het gevoel dat wanneer iemand iets inhoudt, dat stress en pijn veroorzaakt, je uitschakelt.”

Sprekend over hoe haar verdriet haar invalide maakte na het verlies van haar broer, onthulde Jhene: "Ik heb absoluut heel donkere momenten meegemaakt. Ik ben een emotioneel persoon en zeer, zeer gevoelig. Soms voelt het alsof ik niet eens naar buiten kan omdat ik letterlijk de emoties van elke voorbijganger voel of [ik kijk] naar het nieuws [en] ik zal zeggen: 'Ok, s. Ik zal het echt voelen tot het punt waarop ik het gevoel heb dat ik niet kan bewegen. En daarom schrijf ik. Daarom maak ik muziek. Ik probeer er kunst van te maken.”

De dood van haar broer Miyagi had haar geïnspireerd om een ode te schrijven met de titel For My Brother. De zangeres was aanvankelijk niet van plan om het nummer publiekelijk uit te brengen, maar na zijn overlijden voelde ze dat veel mensen zich konden identificeren met de woorden in de tekst, wat resulteerde in een openbare release.

De zangeres, die een enorme tatoeage van haar ex-partner Sean heeft laten zetten, schrijft jaarlijks op zijn verjaardag over Miyagi. In een van haar berichten deelde ze een foto van hem samen met het bijschrift: het wordt nooit makkelijker, tbh 8 jaar zonder en het is klote!! Hoe vaak ik ook huil om je te missen, ik glimlach en lach ook … want dat is wat je altijd maakte voor iedereen om je heen. We houden van je en missen je. Je aanwezigheid is overal voelbaar, altijd…”

Aanbevolen: