Waarom George Lopez een andere komiek heeft aangevallen

Inhoudsopgave:

Waarom George Lopez een andere komiek heeft aangevallen
Waarom George Lopez een andere komiek heeft aangevallen
Anonim

Gemakkelijk een van de meest succesvolle comedians van zijn generatie, George Lopez heeft jarenlang miljoenen mensen aan het lachen gemaakt. Naast het brengen van komedie in het leven van zijn legioenen fans, heeft Lopez ook een goed gedocumenteerde geschiedenis van zich op een doordachte manier uit te spreken over serieuze problemen.

Hoewel George Lopez overkomt als een heel goede kerel, betekent dat niet dat hij zijn hele leven een engel is geweest. Het is bijvoorbeeld goed gedocumenteerd dat Lopez in het verleden een collega-komiek fysiek heeft aangevallen. Hoewel dat fascinerend genoeg is, is de reden voor de gewelddadige acties van Lopez nog interessanter.

Komiek geroepen

De afgelopen jaren hebben veel beroemdheden teruggevochten tegen de zogenaamde annuleercultuur. Veel mensen vinden bijvoorbeeld dat comedians moeten kunnen praten over taboe-onderwerpen om hun vak aan te scherpen. Maar zelfs in de zeer toegeeflijke stand-upcomedywereld is er één ding dat als volkomen onaanvaardbaar wordt beschouwd, het stelen van grappen.

In het begin van de jaren 2000 was Carlos Mencia een van de meest succesvolle komieken ter wereld. Toen kreeg zijn carrière een enorme hit toen Joe Rogan in februari 2007 Mencia publiekelijk confronteerde op het podium van de Comedy Store.

Nadat Joe Rogan Carlos Mencia in 2007 had uitgescholden, plaatste Joe Rogan een video van hun confrontatie op YouTube. Erger nog, Rogan monteerde ook in beeldmateriaal dat schijnbaar bewees dat Mencia verschillende grappen in de video had gestolen. De video van Rogan bevatte bijvoorbeeld beelden van komieken als Bob Levy, Bobby Lee en Ari Shaffir die grappen maakten, gevolgd door clips van Mencia die vrijwel identieke stukjes vertelde. Bovendien is Mencia in het verleden ook beschuldigd van het stelen van de grappen van Bill Cosby. Natuurlijk, in alle eerlijkheid tegenover Mencia, zijn in de loop der jaren veel verschillende beroemdheden beschuldigd van plagiaat.

Carlos geeft aanval toe

Toen Carlos Mencia in 2007 werd geconfronteerd met Joe Rogan, deinsde hij niet terug. In plaats daarvan bleef Mencia op het podium staan en weerlegde alle beschuldigingen die tegen hem werden geuit. Er was echter één opmerking die Rogan maakte waar Mencia onmiddellijk mee instemde.

Tijdens het uitroepen van Carlos Mencia, vraagt Joe Rogan hem: "George Lopez heeft je niet bij je verdomde nek gegrepen en je tegen de muur van de Laugh Factory geslagen omdat je zijn kont eraf rukte in je HBO-special?”. Zonder ook maar iets te missen, antwoordt Mencia, “ja dat deed hij”. Mencia beweert echter dat de problemen van Lopez met hem niets te maken hebben met het stelen van grappen door Carlos. In plaats daarvan stelt Mencia dat "George Lopez eigenlijk over Howard Stern zei dat hij niet wil dat andere Latijns-Amerikaanse komieken het maken behalve hij". Nadat Rogan heeft geantwoord dat Lopez duidelijk een grapje maakte toen hij dat zei, beweert Mencia dat George "jaloers" op hem is.

Geroges kijk op dingen

George Lopez heeft in de loop der jaren bevestigd dat hij Carlos Mencia meerdere keren in handen heeft gehad. In tegenstelling tot Mencia wijt Lopez zijn acties echter niet aan jaloezie. Zo zei Lopez tijdens een interview met het YouTube-kanaal BigBoyTV dit over waarom hij op een avond Mencia aanviel in de Laugh Factory. "Hij deed een HBO-ding en het had nogal wat materiaal."

Bij een andere gelegenheid sprak George Lopez over wat er tussen hem en Carlos Mencia gebeurde tijdens een interview met Howard Stern in 2006. Nadat Stern heeft gevraagd of Lopez Mencia heeft geslagen, bevestigt de geliefde komiek snel "ja, dat heb ik gedaan". Van daaruit ging Lopez verder in op de situatie. 'Weet je, de man was behoorlijk liberaal met een deel van het materiaal, weet je. Hij had een HBO one night stand waarvan ik denk dat die leuk was, we telden dertien minuten van mijn materiaal erop en we namen contact op met HBO en ze trokken het een tijdje uit”.

Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat iemand aanvallen niet de juiste manier is om dingen aan te pakken als je een probleem met hem of haar hebt. Sterker nog, toen George Lopez de afgelopen jaren sprak over het aanvallen van Carlos Mencia, heeft hij duidelijk gemaakt dat advocaten erbij betrokken zouden zijn als zoiets opnieuw zou gebeuren. Dat is volkomen logisch, aangezien iemand aanvallen gemakkelijk kan leiden tot strafrechtelijke en juridische gevolgen.

Afgezien van de morele en mogelijke juridische gevolgen van de aanval van George Lopez op Carlos Mencia, is de reden voor zijn woede redelijk begrijpelijk. De carrières van komieken stijgen en dalen immers op basis van twee dingen, de kwaliteit van hun grappen en hoe goed ze zijn in het leveren ervan. Als gevolg hiervan, als Mencia de grappen van Lopez stal, bracht hij de carrière van George in gevaar. Ongeïnformeerde fans zouden immers hebben aangenomen dat Lopez degene was die grappen van Mencia stal in plaats van andersom. Hoewel het moet worden gezegd dat Mencia consequent heeft ontkend de grappen van Lopez te hebben aangenomen, is het heel duidelijk dat George gelooft dat dit heeft plaatsgevonden.

Aanbevolen: