10 legendarische Eddie Van Halen cameo's in films & TV

Inhoudsopgave:

10 legendarische Eddie Van Halen cameo's in films & TV
10 legendarische Eddie Van Halen cameo's in films & TV
Anonim

Edward Lodewijk 'Eddie' Van Halen had een hand in het vormgeven en veranderen van de cultuur zoals we die vandaag kennen, in al zijn verschillende vormen en weinig bekende aspecten. Van Halen, die op 6 oktober plotseling overleed na een langdurige strijd tegen keelkanker, stond bekend als een gitaartitan die, samen met zijn bandleden in Van Halen, rock-'n-roll hielpen vormen tot wat het nu is, vanaf het moment dat hun eerste plaat werd uitgebracht in 1978.

Sommige 'minder bekende aspecten' van de popcultuur die Van Halen mee vorm gaf, hadden betrekking op zowel films als tv; We herinneren ons de erfenis van Eddie Van Halen en zijn gedenkwaardige cameo's op de grote en kleine schermen!

10 'Terug naar de toekomst'

Eddie Van Halen-cassette van Back To The Future
Eddie Van Halen-cassette van Back To The Future

Was er een film die de essentie van de jaren 80 beter weergaf dan het eerste deel van de Back To The Future-serie van Robert Zemeckis? Michael J. Fox schittert als een tiener wiens wereld in botsing komt met de tienerjaren van zijn eigen ouders, tijdens een reis door de tijd.

Marty McFly is sterk beïnvloed door de rock-'n-roll uit die tijd, die Van Halen hielp populariseren. Zozeer zelfs, dat Eddie een cameo heeft in de eerste film met een ste alth-bevestiging op een cassette!

9 De 'derde man' in een geliefde serie

Eddie Van Halen op Two and A Half Men
Eddie Van Halen op Two and A Half Men

Eddie Van Halens komische timing is een enorm onderschat element van zijn invloed op de populaire cultuur; Van Halen was misschien een gitaargod die zich op zijn gemak voelde op het podium na jarenlang zijn geliefde gevoel voor charisma te hebben geperfectioneerd, maar hij voelde zich ook op zijn gemak met het tonen van een gekke trek aan de wereld.

Van Halen gaf de wereld een kijkje in zijn komische kant met een gastoptreden in de populaire sitcom Two And A Half Men, waar hij samen met Charlie Sheen een gekke scène deelde, waarin hij zijn gekke kant liet zien.

8 Dr. Crane bellen

Kelsey Grammar als Frasier Crane op de radio
Kelsey Grammar als Frasier Crane op de radio

Wat gebeurt er als je een chagrijnige radiopersoonlijkheid samenbrengt met een man met verschillende radionietjes onder zijn riem? Wel, Eddie Van Halen's gastoptreden op Fraiser, natuurlijk!

De kans om een gastrol te spelen in de immens populaire sitcom Fraiser was een no-brainer voor Van Halen. Volgens een Chicago Tribune-artikel dat destijds werd gepubliceerd, had Van Halen niet veel overtuigingskracht nodig om het ermee eens te zijn toen hij onthulde: "We zijn [hem en Kelsey Grammer] vrienden, en ik zei 'zeker', het was zo simpel als dat."

7 Beter af met Eddie

Eddie Van Halen hamburger eerbetoon van Better Off Dead
Eddie Van Halen hamburger eerbetoon van Better Off Dead

Van Halens impact op de cinema uit de jaren 80 stopte niet bij Marty McFly en zijn tijdreizen! Van Halen's MTV-succes zorgde ervoor dat ze indruk maakten op tieners, zowel echt als fictief, zoals in het John Cusack 1985-voertuig Better Off Dead.

Van Halens stempel op Better Off Dead werd behoorlijk creatief. Volgens Decider.com is Everybody Wants Some van Van Halen het nummer dat de creatie van het personage van Cusack op gang bracht wanneer de nephamburger meespeelt met het nummer op een gitaar die doet denken aan die van Van Halen.

6 Een dag doorbrengen in een café met Val

Eddie Van Halen en Valerie Bertinelli op de rode loper in de jaren 80
Eddie Van Halen en Valerie Bertinelli op de rode loper in de jaren 80

Een van Van Halens minder bekende cameo's bleek een familieaangelegenheid te zijn! Begin jaren tachtig trouwde hij met sitcomster en tienersensatie Valerie Bertinelli, die vooral bekend werd door haar rol in One Day At A Time op tv!

Twee decennia na haar hoofdrol speelde Bertinelli in een sitcom genaamd Cafe Americain, waar haar personage de kans krijgt om haar man te plukken tussen de eigenzinnige café-stamgasten. Volgens Van Halen News Deck verscheen Van Halen in de eerste aflevering van de serie!

5 Eddie brengt de lach naar huis

Eddie Van Halen treedt op op SNL 1987 met beroemde gitaar
Eddie Van Halen treedt op op SNL 1987 met beroemde gitaar

Cafe Americain was niet de enige kans die Van Halen kreeg om samen met zijn vrouw van 26 jaar op het scherm te verschijnen. Toen Bertinelli op het hoogtepunt van haar tieneridool was, kreeg ze de felbegeerde kans om een aflevering van Saturday Night Live te hosten, waar ze in 1987 haar man meenam om gek te worden.

Het duo deelde het podium in een schets waarin ze de spot dreven met hun celeb-unie en het hoogtepunt van Van Halens ongelooflijke bekendheid. Van Halen verscheen ook op het podium!

4 Wetenschappelijk worden met Brian May

Eddie Van Halen en Brian May poseren voor een winkelpui
Eddie Van Halen en Brian May poseren voor een winkelpui

De iconische band Queen en Van Halen waren in de jaren zeventig en tachtig twee van de grootste rockbands ter wereld, en elke band droeg veel respectievelijke hits bij die later culturele hoogtepunten zouden worden.

Net als Van Halen was Queen-gitarist Brian May ook betrokken bij veel verschillende projecten achter de schermen die verschillende aspecten van de popcultuur overstegen. In het begin van de jaren tachtig raakte May geïntrigeerd door een tv-programma genaamd Star Fleet, dat hem volgens UCR inspireerde om een soundtrack te maken met Eddie.

3 Op 'WKRP' drukken

Eddie Van Halen afgebeeld met zijn beroemde gitaar
Eddie Van Halen afgebeeld met zijn beroemde gitaar

Van Halens relatie met televisie, zowel als band, als Eddie Van Halens status als tieneridool werd op grote schaal gevormd door MTV, maar een ander weinig bekend hoofdbestanddeel van de tv-geschiedenis hielp Van Halen naar het rock-'n-roll-sterrendom te stuwen.

De legendarische sitcom WKRP In Cincinnatti was net zo instrumentaal als MTV voor het succes van Van Halen toen de show een weinig bekende Van Halen b-kant in de show had, slechts enkele maanden na de release van de eerste plaat van de band, via ME TV.

2 Eddie 'Took A Swing' met Bob Hope

Eddie Van Halen schommelt op de golfbaan
Eddie Van Halen schommelt op de golfbaan

In een van Van Halens meer ongebruikelijke cameo's kreeg hij de kans om de golfbaan op te gaan en ellebogen te wrijven met een legendarische figuur in de komedie, Bob Hope, die ongelooflijk instrumentaal was en gepassioneerd door het doneren van zijn tijd aan goede doelen.

Een van Hope's grootste passies was golftoernooien van beroemdheden; de komiek lanceerde in de jaren zestig zelfs zijn eigen evenement. Van Halen was een van de beroemdheden die meedeed aan het begin van de jaren negentig. Stel je voor dat je afstemt om een gitaargod te zien swingen!

1 Van Halen wordt meegesleurd

Van Halen neemt prijs in ontvangst op het podium in de jaren 90
Van Halen neemt prijs in ontvangst op het podium in de jaren 90

Stel je de sensatie voor van een blockbuster-film die alles had: romantiek, actie, spanning en koude rillingen, en een vleugje rock-'n-roll-roy alty! De actiefilm Twister uit 1996 had dit alles en meer. De thriller zou een van de meest populaire films van de jaren negentig worden en een vaste waarde in de carrière van beide sterren, Bill Paxton en Helen Hunt.

Eddie en de rest van Van Halen zouden hun magie bewerken door middel van een origineel nummer en een instrumentaal nummer dat in de aftiteling zou verschijnen!

Aanbevolen: