NSYNC's 'Celebrity' wordt 20. Dit is wat de jongens over het album hebben gezegd

Inhoudsopgave:

NSYNC's 'Celebrity' wordt 20. Dit is wat de jongens over het album hebben gezegd
NSYNC's 'Celebrity' wordt 20. Dit is wat de jongens over het album hebben gezegd
Anonim

Voordat de dagen van spontane Spotify middernachtalbum uitkwam (we kijken naar jou, Taylor Swift), had je om erachter te komen wanneer een album zou worden uitgebracht, ga je op de aangewezen dag naar een winkel en wacht je in de rij om je exemplaar te pakken te krijgen. Dat is allemaal VOOR de verraderlijke zaak om voor de eerste keer in je in plastic verpakte cd in te breken. Maar voor geweldige albums van onze favoriete sterren van die tijd was het het allemaal waard.

Dat was zeker het geval met NSYNC's Celebrity, hun langverwachte derde album. Hun titelloze debuut en hun tweede album No Strings Attached hadden al miljoenen exemplaren verkocht, waarmee ze records net zo gemakkelijk verbrijzelden als de vijf leden van de groep de harten verbrijzelden van hun tienermeisjesfans die wanhopig op zoek waren naar hun vriendinnen zijn. Celebrity werd deze zomer 20 jaar geleden uitgebracht en ter ere van de twee decennia van het album op aarde, maken we de balans op van alles wat de jongens hebben gezegd over het album, toen en nu.

8 Ze voelen zich oud

Als je je oud voelt als je hoort dat Celebrity dit jaar 20 wordt, denk er dan eens over na hoe Justin, JC, Lance, Chris en Joey zich voelen! "Al 20 jaar?! Wat een tijd om te leven", tweette Justin Timberlake onlangs. Joey, 44 jaar oud, voegde er snel aan toe: "Ja, we zijn oud!!" De 42-jarige Lance Bass reageerde speels met de opa-emoji.

7 Het album steekt de draak met beroemdheden

"We maken geen grappen over beroemdheden", hield Lance Bass vol tijdens een interview vlak voordat het album werd uitgebracht. Maar na een pauze vervolgde hij: "Oké, ja, we maken grappen met beroemdheden." Hij legde uit dat de boodschap van het album eigenlijk gewoon leuk en onzinnig is en dat het niet bedoeld is om te worden geïnterpreteerd als autobiografisch over leden van de groep."We zien onszelf niet als beroemdheden, dus dat is de hele ironie ervan", legde Justin destijds uit.

6 Ze bedachten 'Dirty Pop'

Tijdens een concert op Times Square in 2001 vertelde Justin een interviewer dat het nummer "Dirty Pop" afkomstig was van een stijl die Chris Kirkpatrick had bedacht om de muziek van de groep te beschrijven. "We willen gewoon laten zien dat niet alle pop kauwgom is. Mensen hebben een perceptie van wat ze denken dat pop is, en we willen alle verschillende smaken van pop laten zien."

5 Ze verwelkomen de Michael Jackson-vergelijkingen

Toen vroege critici begonnen op te merken dat het album overeenkomsten vertoonde met een deel van het latere werk van Michael Jackson, was de groep gevleid om te worden vergeleken met zo'n culturele moloch. "Dat is niet slecht om mee vergeleken te worden," zei Lance. "Je kunt zien dat we zeker beïnvloed zijn door Michael Jackson, ik bedoel, daar zijn we mee opgegroeid. Vooral met Justin en JC kun je de invloed daar zien."

4 Ze zijn niet vol van zichzelf

Alle vijf leden van NSYNC nemen snel afstand van de titulaire "beroemdheden" waar het album de draak mee steekt en ze staan er allemaal op dat ze gewone jongens zijn, die elkaar in de maling nemen en heen en weer schertsen met domme grappen en opmerkingen. "Wij vier zijn idioten, Justin niet," zei Chris Kirkpatrick, een citaat dat vreemd onheilspellend klinkt, aangezien we nu weten dat Justin Timberlake de enige was die een substantiële muziekcarrière had. Joey voegde toe: "Ik ben hier gewoon om met deze jongens om te gaan en gratis t-shirts te krijgen."

3 Ze zijn trots dat ze het hebben geschreven en geproduceerd

Kort voordat hij op tournee gaat wanneer het Celebrity-album zijn debuut zou maken, legt Lance uit dat het grootste verschil tussen Celebrity en de andere albums van de groep "is dat we bijna alles hebben geschreven en geproduceerd." Ze schreven en produceerden 10 van de 13 nummers van het album. Hij zei dat ze een goed gevoel hadden bij elk nummer en veel meer van het proces genoten omdat ze meer ontspannen waren met de producenten. "Het zijn je beste vrienden, dus ze zorgen ervoor dat je je zo goed voelt", zegt hij over de andere vier jongens.

2 Ze waren psyched om het album op de weg uit te brengen

Celebrity was het eerste album dat op hun tour zou verschijnen voordat het als album werd uitgebracht, een verandering die de groep erg opwindend vond. "Mensen gaan nummers horen die ze nog nooit eerder hebben gehoord en we zullen hun onmiddellijke reactie zien vanaf de eerste luisterbeurt. Dat is cool!" zei JC Chasez. Joey grapte dat fans zouden meegaan met de nummers die ze kennen, zoals 'Tearin' Up My Heart', maar hun gezichten zouden plat worden als een nummer van beroemdheden opkomt omdat ze er niet bekend mee zijn.

1 Het album bracht ze dichterbij

Met al een paar albums op zak, hadden de leden van NSYNC al zoveel meegemaakt samen en waren ze zo close geworden. Beroemdheid is het bewijs van die nabijheid, leggen ze uit. "We hebben zoveel op elkaar geleund", zei JC Chasez destijds. Hij legt uit dat ze allemaal momenten hadden waarop ze het moeilijk hadden en dat ze in elk geval allemaal "elkaar in iets konden trekken als ze er niet in waren".

Aanbevolen: