Fans reageren op Lupita Nyong'o's eerbetoon aan Chadwick Boseman's sterfdag

Fans reageren op Lupita Nyong'o's eerbetoon aan Chadwick Boseman's sterfdag
Fans reageren op Lupita Nyong'o's eerbetoon aan Chadwick Boseman's sterfdag
Anonim

Actrice Lupita Nyong'o heeft zich bij de fans aangesloten om hulde te brengen aan wijlen Chadwick Boseman, die vandaag een jaar geleden is overleden. Ze plaatste een foto van hen beiden op haar Twitter en Instagram. Nadat ze samen in Black Panther speelden, bleven ze goede vrienden tot de schokkende dood van de acteur.

Op de Instagram-foto van de actrice stroomden reacties binnen, waaronder emoji's van Black Panther-collega Viola Davis. Samen met zangeres Robyn Hood en actrice Shahadi Wright Joseph gaf ze hartemoji's, met als commentaar "Mijn hart" door Davis.

In haar bijschrift zei de actrice: "Ik wist niet dat ik zowel zijn gelach als zijn stilte in gelijke mate kon missen." Ze zei toen: "Een jaar na zijn overlijden blijft de herinnering aan @chadwickboseman zo in mij leven."

Vóór Black Panther speelde Boseman Jackie Robinson in 2013's 42 en James Brown in 2014's Get on Up. Na beide releases ontving Boseman positieve recensies voor zijn vertolkingen in beide films. Later maakte hij zijn superhelddebuut in Captain American: Civil War voordat hij in 2018 zijn eigen individuele film lanceerde.

Nyong'o en Boseman speelden niet samen in andere films. Wel plaatsten ze allebei foto's met elkaar op sociale media. Minder dan zes maanden voor zijn dood plaatste Boseman foto's op zijn Instagram om de verjaardag van de 12 Years a Slave-actrice te vieren en zei dat ze "me altijd aan het lachen maakt".

Boseman stierf in 2020 na een privéstrijd met stadium IV darmkanker. De acteur vocht vier jaar lang in het geheim tegen kanker en maakte zijn ziekte niet bekend aan het publiek. Hij was omringd door zijn vrouw en familie toen hij stierf. Zijn laatste film was Ma Rainey's Black Bottom, en deze werd uitgebracht in november 2020.

Na de release van Ma Rainey's Black Bottom won Boseman een Golden Globe en werd hij genomineerd voor een Academy Award. Na zijn controversiële Oscarverlies kreeg de academie negatieve publiciteit. Nyong'o heeft echter nooit gereageerd op deze kwestie.

Frozen-acteur Josh Gad bracht ook hulde aan de acteur op Twitter en plaatste de laatste sms-berichten die Boseman hem stuurde opnieuw. In zijn bericht op Twitter zei hij: "Hij was een engel op deze planeet en is nu een heilige in den hoge."

Buiten de entertainmentindustrie hebben fans op Twitter ook gesproken over de acteur en hebben ze ook hun condoleances betuigd. Veel gebruikers hebben afbeeldingen en GIF's van Black Panther gebruikt, wat een van de meest opvallende rollen van zijn carrière is geworden.

Eerder deze week sprak de weduwe van de acteur, Taylor Simone Ledward, op de jaarlijkse televisiespecial Stand Up to Cancer op 21 augustus. Nadat medepresentator Anthony Anderson een korte toespraak had gehouden over de acteur, ging ze het podium op om zing "I'll Be Seeing You" ter ere van hem.

Black Panther: Wakanda Forever wordt een eerbetoonfilm aan Boseman en wordt uitgebracht op 8 juli 2022. Nyong'o zal haar rol als Nakia opnieuw opnemen. Black Panther is momenteel beschikbaar om te streamen op Disney+, en Ma Rainey's Black Bottom is beschikbaar om te streamen op Netflix.

Aanbevolen: