Niet al het vermogen van Bam Margera kwam van zijn tv-faam

Inhoudsopgave:

Niet al het vermogen van Bam Margera kwam van zijn tv-faam
Niet al het vermogen van Bam Margera kwam van zijn tv-faam
Anonim

Bam Margera domineerde lange tijd het tv-circuit, toen zijn bekendheid uit de originele 'Jackass'-serie hem in de schijnwerpers wierp. Na 25 afleveringen van de originele show, plus talloze spin-offs, films en muziekvideo's, raakte Bam echter uit de gratie in Hollywood.

Zijn huidige vermogen is ver onder de $ 45 miljoen gedaald die het ooit was, en Margera heeft naast het verliezen van geld nog tal van andere problemen. Sindsdien is hij ontslagen uit de 'Jackass'-franchise en fans zijn niet echt onder de indruk van zijn recente 'slechte gedrag'.

Het punt is dat alleen omdat hij is afgesneden van de franchise die hem beroemd heeft gemaakt, niet betekent dat Bam helemaal uit het spel is. Hij heeft andere inkomstenstromen die misschien niet worden afgesneden door het ontslag, ook al kan het enige tijd duren om zijn vermogen terug op te bouwen (als hij daar ooit toe in staat is).

Hoeveel verdiende Bam Margera van MTV?

Bam begon meer dan tien jaar geleden op MTV en hij had twee series ('Jackass' en later 'Viva La Bam') die hem hielpen zijn zakken te vullen. In feite, gezien de hoge budgetten voor beide shows van Bam, is het niet verwonderlijk dat hij miljoenen per seizoen binnenhaalde.

Het waren echter niet alleen die twee series.

Kijkers zullen zich herinneren dat Bam naast zijn komische vaardigheden ook een aantal skateboarders heeft. Dat betekende dat hij geld verdiende met sponsoring en extra mogelijkheden voor skateboarden.

Bam verdiende geld met zijn skateboardvaardigheden

Fans weten dat Bam nauw verbonden is met het merk Tony Hawk en dat zijn gelijkenis in verschillende versies van Tony Hawk-videogames is verschenen. In feite heeft hij in totaal acht videogames gespeeld, waarvan zeven Tony Hawk-games.

Bam heeft bovendien ook financieel geprofiteerd van sponsoring met betrekking tot skateboarden. Hoewel de nu 41-jarige een aantal kansen heeft misgelopen vanwege zijn eerder genoemde 'slechte gedrag' door de jaren heen, hielp die cashflow Bam's waarde te vergroten tot het punt waarop het verliezen van $ 25 miljoen niet echt pijn deed.

Merken zoals Toy Machine Skateboards begonnen Bam helemaal terug in de jaren '90 te sponsoren, maar hij zou ook samenwerken met grotere merken zoals Element Skateboards, Volcom en anderen.

In het begin zat Margera in het Element-demonstratieteam, maar dat stopte vanaf 2016. Toch produceerde het bedrijf ook BAM-decks, waarnaar Margera later verwees toen ze besprak of Element hem zou steunen als hij niet in staat was om zijn nuchterheid te bewijzen.

Interessant is dat Bam een paar jaar geleden in een interview uitlegde dat, hoewel Element hem elke maand "20 [decks] gratis" zou sturen, hij zijn eigen zou gaan kopen vanwege hoe vaak hij zich verplaatste.

Hij lachte: "Het was gewoon makkelijker om dat te doen dan 10 dagen wachten op een [n] Element-doos om hopelijk te verschijnen op een adres dat ik nog niet kende. Ik wist niet waar ik was gaat."

Maar hoewel zijn sponsoring lucratief was, was het misschien niet zijn grootste meevaller. In feite heeft Bam ooit verklaard dat hij een groot deel van de verkoopkorting kreeg, omdat hij "in feite de hoofdpersoon" was in 'Tony Hawk's Underground 2'.

Dus hoeveel was die game-uiterlijk waard? Margera beweerde "daarom" een Ferrari Modena te hebben gekocht, dus fans kunnen de wiskunde doen. Dat was natuurlijk nadat hij "goede vrienden" was geworden met Tony Hawk -- wat leidde tot talloze andere optredens in de game en natuurlijk cashflow.

Margera is ook een producent/regisseur

Toegegeven, de meeste projecten van Bam Margera als producent en/of regisseur waren gerelateerd aan de 'Jackass'-franchise. Maar hij heeft ook achter de camera aan verschillende andere projecten gewerkt.

Zijn IMDb-cv omvat alles, van cinematografie op muziekvideo's tot korte documentaires regisseren.

Bam heeft een tijdje geleden zelfs zijn eigen muzieklabel opgericht, wat betekende dat hij muziekvideo's regisseerde voor verschillende bands en muzikanten. Hij heeft in de loop der jaren ook zelf deel uitgemaakt van verschillende bands, hoewel het lijkt alsof niet al zijn muzikale ondernemingen slagen.

Heeft Bam nog geld binnen?

Hoewel hij de fans niet uitdrukkelijk heeft verteld dat hij nog steeds aan het harken is, lijkt het erop dat Bam Margera nog steeds geld verdient uit verschillende bronnen. Hoewel hij blijkbaar geen toekomstige inkomsten uit 'Jackass' zal hebben, is er de kwestie van roy alty's voor zijn films, tv-shows en optredens in videogames.

Zijn muziekproductiebedrijf lijkt ook goed te gaan, te oordelen naar Bams Instagram-aandelen. Bovendien werkt Bam nu aan verschillende documentaires (waaronder een over zijn leven), dus hij heeft Hollywood niet helemaal verlaten, ook al migreert hij fysiek over de hele wereld (hij is getrouwd met zijn huidige vrouw in IJsland!).

Aanbevolen: