Fans slepen Donatella Versace over haar definitie van 'sexiness

Fans slepen Donatella Versace over haar definitie van 'sexiness
Fans slepen Donatella Versace over haar definitie van 'sexiness
Anonim

Donatella Versace is een hoofdbestanddeel van de modescene. Als zus van de oprichter van een van de grootste en meest gerespecteerde bedrijven in de branche, mengt ze zich al tientallen jaren in de kringen van de mode-elite.

Het is dus niet te vergezocht om aan te nemen dat de Italiaanse socialite iets weet over zaken als schoonheid en sexyness, en vooral hoe de twee kunnen worden gekanaliseerd in het bouwen van een luxe van meerdere miljoenen dollars merk.

Maar toen de 66-jarige ontwerper gisteren haar persoonlijke definitie van 'sexiness' deelde tijdens een interview met The Times, waren veel gebruikers van sociale media minachtend voor wat zij dachten dat verwarrende en verouderde opvattingen waren. Sprekend vanuit haar woning op het hoofdkantoor van Versace in Milaan, wordt Donatella geciteerd als iemand die op zoek is naar 'een ander woord voor sexy'. "Veel mensen denken dat [sexy] vulgair is," legt ze uit, "maar dat is het niet. Sexy staat gelijk aan krachtig."

Sommige fans zijn kritisch over de zakenvrouw omdat ze suggereren dat sexiness een staat is die wordt bereikt door het kopen van Versace-producten. Een Twitter-gebruiker schreef: "Mensen kopen geen spullen als ze tevreden en gelukkig zijn, ze kopen dingen als ze zich onwaardig en hol voelen. De schoonheidsindustrie verkoopt geen jurken; het verkoopt angst en walging." Terwijl een ander zich buitengesloten voelde van Donatella's vergelijking van sexiness met macht, tweetend: "De mogelijkheid hebben om sexy te zijn als we dat willen, ja. Te horen krijgen dat we sexy moeten zijn of dat we waardeloos zijn in de ogen van de samenleving, niet zozeer."

En sommigen vroegen zich zelfs af of de zus van Gianni Versace de juiste persoon was om zich uit te spreken over zaken rond 'sexiness' en 'schoonheid'. De mogul is vaak onder vuur komen te liggen voor wat velen beschouwen als uitgebreide plastische chirurgie, hoewel de ster nooit heeft toegegeven enig werk gedaan te hebben.

Een Twitter-gebruiker reageerde op haar laatste opmerkingen door te suggereren dat Donatella het voorbeeld had moeten volgen van degenen die "gracieus ouder worden zonder een fortuin te betalen om verminkt te worden door plastische chirurgie." En een ander noemde het mode-icoon "mooie mensen op een voetstuk zetten" door "niet sexy zijn" te koppelen aan "niet [krachtig] zijn."

Elders in het interview legde Donatella uit hoe, hoewel haar broer het brein achter het modehuis Versace was, het haar idee was om de kracht van beroemdheden te benutten in de promotiecampagnes van het merk. "Gianni wilde gewoon een perfect lichaam zodat de kleren perfect pasten," onthulde ze, "maar ik zei tegen hem: 'Het gaat om persoonlijkheid, het gaat om verschillende meisjes.'"

Misschien probeerde de ontwerpster in haar momenteel circulerende quote te communiceren niet dat sexiness gelijk staat aan macht, maar dat we ons moeten concentreren op een soort sexiness dat meer te maken heeft met persoonlijkheid dan met kleding. Een andere persoonlijke definitie die Donatella in haar Times-interview onthulde, was die van mode zelf, die, zegt ze, gewoon 'een stemmingsverbetering' is.

Aanbevolen: