Battle Of The Wonkas: wie heeft het hoogste vermogen tussen Gene Wilder, Johnny Depp en Timothée Chalamet?

Inhoudsopgave:

Battle Of The Wonkas: wie heeft het hoogste vermogen tussen Gene Wilder, Johnny Depp en Timothée Chalamet?
Battle Of The Wonkas: wie heeft het hoogste vermogen tussen Gene Wilder, Johnny Depp en Timothée Chalamet?
Anonim

Wie kan de zonsopgang nemen en vermengen met dauw? De snoepman kan dat! Willy Wonka is talloze keren vernieuwd en er komt een nieuwe aan, waarin Timothée Chalamet de hoofdrol zal spelen.

Gene Wilder was de originele Willy Wonka en gaf toen de fakkel door aan Johnny Depp. Nu zal Chalamet de hoofdrol spelen in een oorsprongsverhaal van de populaire snoepman. Wilder stierf in 2016, maar zijn nalatenschap zal voor altijd voortleven. Ondanks dat de versie van Tim Burton meer populaire acteurs heeft, is het origineel het populairst onder fans. Hoewel er vervolg op de romans waren, is er nooit een vervolgfilm gemaakt.

Willy Wonka and the Chocolate Factory is gebaseerd op de roman "Charlie and the Chocolate Factory" uit 1964 van Ronald Dahl. De film inspireerde de oprichting van de Wonka Bar, naast de Everlasting Gobstopper en de Scrumdiddlyumptious Bar.

Ondanks de acteurs die allemaal Willy Wonka speelden, hadden ze allemaal heel verschillende carrières. Tussen Wilder, Depp en Chalamet, wie heeft meer vermogen?

9 Gene Wilder's carrière

Gene Wilder was al een gevestigde acteur voordat Willy Wonka gebeurde. Hij speelde in vele films en tv-shows, waaronder Bonnie and Clyde, The Producers, Death of a Salesman, The DuPont Show Of The Week en meer. Voor die rollen was hij toneelspeler. Toen Wilder eenmaal speelde in Willy Wonka And The Chocolate Factory, schoot zijn carrière omhoog. De voor een Academy Award genomineerde acteur acteerde tot 2003. Je hebt hem misschien gezien in Young Frankenstein, Blazing Saddles, See No Evil, Hear No Evil of de vele andere credits die hij deed.

Zijn laatste rol was een gastrol in Will & Grace in 2003, waarvoor hij een Emmy Award won. Na die gastrol ging Wilder schrijven. Hij ging verder met het schrijven van een autobiografie, een verzameling verhalen en romans.

8 Wilder As Wonka

De acteur deed auditie voor Mel Stuarts verfilming van Dahls roman. Na enkele regels voorgedragen te hebben, bood de regisseur hem meteen de rol aan. Echter, vóór Wilder werden andere acteurs, zoals Fred Astaire, Joel Grey, Ron Moody en Jon Pertwee allemaal overwogen. Willy Wonka And The Chocolate Factory was geen commercieel succes tijdens het openingsweekend, maar critici gaven positieve recensies. De film verdiende vervolgens een bruto box office van meer dan $ 4 miljoen. Tegenwoordig is de film nog steeds erg populair en een deel daarvan kan te wijten zijn aan de manier waarop Wilder de rol speelde.

7 Gene Wilder's netto waarde op het moment van zijn dood

Helaas stierf Gene Wilder op 29 augustus 2016 op 83-jarige leeftijd aan complicaties van de ziekte van Alzheimer, die tot na zijn dood voor fans geheim werd gehouden. De acteur liet een ongelooflijke erfenis en vermogen achter. Op het moment van zijn dood geloofde Celebrity Net Worth dat zijn vermogen ongeveer $ 20 miljoen was. Wilder heeft nooit kinderen gehad, dus toen hij stierf, werd zijn fortuin overgedragen aan zijn vrouw en zijn neef, Jordan Walker-Pearlman, die de woordvoerder van de familie werd.

Wilder had ook een eigendom in Connecticut ter waarde van $ 1 miljoen en een huis in Bel Air, dat hij kocht voor $ 2,75 miljoen. De acteur verkocht zijn huis in 2013 aan Elon Musk voor $ 6,75 miljoen. De CEO van SpaceX verkocht het pand vorig jaar aan de neef van Wilder.

6 Johnny Depp's carrière

Johnny Depp is een van de meest populaire en goedbetaalde acteurs van onze tijd. De winnaar van de Golden Globe Award heeft een indrukwekkende filmografie, variërend van film tot tv. Hij is vooral bekend door zijn hoofdrol in de Pirates of the Caribbean-films en zijn samenwerking met Tim Burton. Depp speelde in enkele van de meest populaire rollen zoals Corpse Bride, Alice In Wonderland, 21 Jump Street, Finding Neverland en nog veel meer. Een rol waar hij ook om herinnerd zal worden is Willy Wonka in de 2005-versie van Charlie And The Chocolate Factory.

5 Depps tijd als Wonka

Johnny Depp's versie van Willy Wonka was een stuk enger dan die van Wilder. In 2012 verscheen hij op The Ellen DeGeneres Show en deelde hij wat inspiratie achter zijn karakter. “Het idee achter Will Wonka, bepaalde ingrediënten die je aan deze personages toevoegt, zoals bijvoorbeeld Willy Wonka. Ik stelde me voor hoe George Bush ongelooflijk stoned zou zijn. En zo werd mijn versie van Willy Wonka geboren, vertelde hij de presentator van de talkshow. Charlie And The Chocolate Factory kreeg positieve kritieken, Depps rol werd niet zo goed gezien. De film bracht $ 475 miljoen op aan de kassa.

4 Johnny Depp's huidige netto waarde

Met een indrukwekkende carrière in film, tv en film heeft Depp een indrukwekkend vermogen opgebouwd. Ondanks zijn juridische strijd met zijn ex-vrouw heeft de acteur nog steeds genoeg geld om een leven lang mee te gaan. Op het hoogtepunt van zijn roem was de 58-jarige meer dan $ 900 miljoen waard en was hij een van de best betaalde acteurs in Hollywood. Maar helaas verloor hij veel van dat geld.

Zijn vermogen is drastisch gedaald tot $ 650 miljoen, en nu wordt het geschat op ongeveer $ 150 miljoen, volgens Celebrity Net Worth. Zijn films hebben miljarden dollars opgebracht en zijn jaarsalaris staat bekend om meer dan $ 100 miljoen, wat hem een van de best betaalde acteurs ter wereld maakt en de hoogste verdienste van de drie Wonka's.

3 Timothée Chalamet's carrière

Op 25-jarige leeftijd begint de carrière van Timothée Chalamet nog maar net. Hij werd beroemd door zijn rol in Call Me By Your Name, waarin hij werd genomineerd voor een Academy Award. Hij heeft ook geacteerd in Lady Bird, Beautiful Boy, Little Women, Homeland en meer. Hij verpakte twee films Don't Look Up en Bones & All, die beide in postproductie zijn.

Verschillende mediapublicaties beschouwen hem als een van de meest getalenteerde acteurs van zijn generatie. Chalamet is genomineerd voor een Academy Award, Golden Globe Award, BAFTA Award, een SAG Award en een Critic's Choice Movie Award. Nu maakt hij zich op om de nieuwe Willy Wonka van deze generatie te worden.

2 Chalamet As Wonka

Wonka is een aankomende muzikale fantasiefilm, die naar verwachting op 17 maart 2023 wordt uitgebracht. Chalamet speelt een jonge Willy Wonka en de film onderzoekt de oorsprong van de snoepman. De film is geregisseerd door Paul King. Het filmen van de film is net begonnen, dus er zijn nog geen teaser-trailer of foto's vrijgegeven.

De rol is een andere voor Chalamet, aangezien hij zal pronken met zijn zang- en danskunsten. Er waren gemengde reacties van fans online. Sommigen vroegen waarom ze een oorsprongsverhaal nodig hebben, terwijl anderen blij zijn dat er misschien een plot uit het boek in zit.

1 Timothée Chalamet's netto waarde

Volgens Celebrity Net Worth zou het vermogen van Timothée Chalamet ongeveer $ 10 miljoen bedragen, waarmee hij de laagste verdiende van de Wonka-acteurs is. Hij begon als kindacteur, maar tot 2017 had Chalamet geen commercieel succes. Met nog veel meer films in het verschiet, zou zijn vermogen de komende jaren alleen maar moeten toenemen en zal het in het komende decennium waarschijnlijk meer dan verdubbelen.

Aanbevolen: