Hier is waarom Cleo Buckman, de dochter van David Schwimmer, haar hoofd schoor

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Cleo Buckman, de dochter van David Schwimmer, haar hoofd schoor
Hier is waarom Cleo Buckman, de dochter van David Schwimmer, haar hoofd schoor
Anonim

Activisme van beroemdheden is niet nieuw. Het tijdperk van snel nieuws en sociale media heeft het zeker verbeterd en des te gebruikelijker gemaakt. Maar decennia voordat Kim Kardashian vocht voor hervorming van de gevangenissen en Angelina Jolie een Goodwill-ambassadeur voor de Verenigde Naties was, kwam Madonna op voor LGBTQ-rechten en deed Aretha Franklin haar deel om de Civil Rights Movement te helpen.

Het unieke van modern activisme is dat je niet per se beroemd hoeft te zijn om de aandacht te vestigen op een kwestie waarin je gelooft. De Zweedse tiener Greta Thunberg is zo beroemd geworden vanwege haar strijd tegen klimaatverandering, zelfs tot het punt van een openlijke ruzie met Donald Trump. Dichter Amanda Gorman is ook een leidende stem geworden tegen raciale en seksistische onderdrukking.

9-jarige dochter van acteur David Schwimmer en beeldend kunstenaar Zoë Buckman bewandelde vorig jaar ook een soortgelijk pad, toen ze besloot haar hoofd kaal te scheren als een manier om haar eigen unieke boodschap de wereld in te sturen.

Wereld in totale chaos

Cleo Buckman Schwimmer is vandaag 10 jaar oud, maar was pas 9 toen ze de beslissing nam om al haar haar kwijt te raken. Dit was in juni 2020, toen de wereld in totale chaos leek te zijn. De financiële, gezondheids- en zelfs dodelijke gevolgen van de COVID-pandemie begonnen echt hard toe te slaan, aangezien het virus zich dreigend over de wereld verspreidde.

George Floyd was de vorige maand ook gestorven in handen van de politie, wat leidde tot wijdverbreide protesten en onrust in heel Amerika voor de BlackLivesMatter-beweging. Tegelijkertijd kwamen de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 in de hoogste versnelling, terwijl de Democraten een manier zochten om een zeer verdeeldheid zaaiend presidentschap van Trump af te zetten.

Een Berlijnse muurschildering van George Floyd, wiens dood leidde tot protesten en onrust in heel Amerika
Een Berlijnse muurschildering van George Floyd, wiens dood leidde tot protesten en onrust in heel Amerika

Op de achtergrond van al deze chaos ging Buckman op Instagram en plaatste een bericht met de tekst: 'De wereld zegt '[burn] it down and rebuild' en de baby's luisteren. Ik zie hoe kinderen tegenwoordig normen en standaarden uitdagen op een manier die wij niet deden, en dat geeft me onder andere hoop!' Het bijschrift vergezelde een reeks foto's van de verschillende stadia waarin haar dochter haar haar verloor.

Speciale boodschap aan de wereld

Het bericht werd later verwijderd door Buckman, maar niet voordat fans - en andere beroemdheden - hun steun aan Cleo en haar speciale boodschap aan de wereld begonnen te uiten. Muzikant Paloma Faith was een van de eersten die het kleine meisje aanmoedigde toen ze schreef: 'Ze ziet er geweldig uit!' Een fan prees haar schoonheid ook, en verwees zelfs naar de gelijkenis met Schwimmer, terwijl een ander haar simpelweg een 'baby rockster' noemde.'

Schwimmer en Buckman begonnen elkaar in 2007 te zien en stapten drie jaar later in juni 2010 in het huwelijksbootje. Hun huwelijk duurde ongeveer zeven jaar, tot hun scheiding in 2017 officieel werd gemaakt. Desondanks hebben de twee bleven goede vrienden - in de eerste plaats omwille van hun dochter.

Zoe Buckman, David Schwimmer en hun dochter Cleo
Zoe Buckman, David Schwimmer en hun dochter Cleo

Ze brachten op het moment van hun scheiding een gezamenlijke verklaring uit waarin ze dit punt benadrukten. 'Onze prioriteit is natuurlijk het geluk en het welzijn van onze dochter in deze uitdagende tijd, en daarom vragen we om uw steun en respect voor onze privacy terwijl we haar samen blijven opvoeden en dit nieuwe hoofdstuk voor ons gezin navigeren', luidt de verklaring. lezen. Trouw aan hun woord, zijn ze sindsdien toegewijd gebleven aan hun co-ouderschapstaken van Cleo.

Wederzijdse passie voor het zoeken naar verandering

Naast hun gedeelde ouderschapsband, wordt het beroemde paar ook samengebracht door een wederzijdse passie voor het zoeken naar verandering, iets dat ze duidelijk hebben doorgegeven aan hun pre-tienerdochter. In dezelfde maand dat ze Cloe's hoofd kaalgeschoren hadden, hadden Buckman en Schwimmer samen een Black Lives Matter-mars in New York bijgewoond, waarbij laatstgenoemde foto's van het evenement op zijn Instagram-pagina plaatste.

Schwimmer en Buckman tijdens een BLM-mars in New York in juni 2020
Schwimmer en Buckman tijdens een BLM-mars in New York in juni 2020

'Gisteren bij de Protest & Vigil, downtown NY. We zijn niet langer een stel, maar @zoebuckman en ik zijn ouders van een negenjarige, en medevoorstanders van sociale rechtvaardigheid en hervorming', schrijft Schwimmer. 'We marcheerden ter ere van de talloze zwarte levens die verloren zijn gegaan door racistisch geweld; zich te verzetten tegen institutioneel racisme en systemische vooroordelen tegen gemarginaliseerde gemeenschappen; om onze liefde voor en solidariteit met onze familieleden, collega's en gekleurde vrienden te tonen.'

De post was ook gericht op president Trump vanwege zijn schijnbare onverschilligheid: '[We marcheerden] omdat we boos en ontsteld zijn door de schokkende onverschilligheid van onze president; en om een betere toekomst voor onze kinderen te eisen. AL onze kinderen. Het is niet genoeg om tegen racisme te zijn. We moeten ons er actief tegen verzetten.'

Aanbevolen: