Hebben de controverses van Lil Nas X hem waanzinnig rijk gemaakt?

Inhoudsopgave:

Hebben de controverses van Lil Nas X hem waanzinnig rijk gemaakt?
Hebben de controverses van Lil Nas X hem waanzinnig rijk gemaakt?
Anonim

Gedurende de hele entertainmentgeschiedenis hebben de meeste beroemdheden controverse ten koste van alles vermeden. Dat is natuurlijk volkomen logisch, want er zijn veel sterren geweest die hun carrière hebben geruïneerd nadat ze het maar één keer hebben verpest. Zelfs met dat in gedachten lijkt het vrij duidelijk dat de zaken de afgelopen jaren zijn geëscaleerd. Met dat in gedachten is het logisch dat de meeste sterren bang zijn om een van de vele sterren te worden die in 2021 zijn geannuleerd.

In tegenstelling tot alle sterren die bang zijn om de massa van streek te maken, zijn er een paar beroemdheden die zich nooit zorgen leken te maken over het verstoren van de massa. Sommige beroemdheden lijken zelfs te gedijen door controversieel te zijn, waaronder Lil Nas X. Terugkijkend op zijn carrière roept een voor de hand liggende vraag op: hebben de controverses van Lil Nas X hem waanzinnig rijk gemaakt?

Lil Nas X's eerste controverse was niet van hemzelf

In de afgelopen decennia waren de scheidslijnen tussen muziekgenres buitengewoon goed gedefinieerd. Natuurlijk waren er af en toe wat crossover-artiesten, maar dat was een zeldzaamheid. Meer recentelijk zijn de scheidslijnen tussen genres in sommige gevallen zo vervaagd dat ze helemaal niet meer te zien zijn. Zo brachten bands als Linkin Park en Limp Bizkit elementen van rock en rap samen om een geheel nieuw genre te maken.

Zelfs in deze tijd is er één muziekgenre dat veel terughoudender lijkt te staan tegenover het idee van het mixen van stijlen, country. Om te bewijzen hoe moeilijk het kan zijn voor sommige machtige mensen in de countrymuziekwereld om verandering te omarmen, hoef je alleen maar naar het verhaal van "Old Town Road" te kijken. Hoewel het voorspelbaar was dat sommige mensen een nummer dat rap en country combineert, zoals "Old Town Road", niet zouden omarmen, was het nog steeds schokkend om te zien hoeveel controverse het nummer veroorzaakte.

Na aanvankelijk stormenderhand de hitlijsten te hebben veroverd, verbood Billboard plotseling "Old Town Road" van de country-hitlijsten, met de verklaring dat "niet genoeg elementen van de hedendaagse countrymuziek worden omarmd om in de huidige versie in de hitlijsten te komen". Gezien het feit dat "Old Town Road" beroemd werd, deels omdat mensen merkten dat het zo hoog in de hitlijsten van het land steeg, leek het feit dat Billboard het verbood in eerste instantie een heel slechte zaak. Het zou echter blijken dat de controverse rond de beslissing van Billboard Lil Nas X's "Old Town Road" alleen maar naar een ander niveau van succes dreef. Per slot van rekening inspireerde de Billboard-controverse Billy Ray Cyrus om bij te dragen aan een remix van het nummer dat veel geld opleverde voor beide artiesten, maar vooral voor Lil Nas X.

Lil Nas X omarmt controverse

Nadat Lil Nas X een fortuin verdiende met de controverse rond zijn debuuthit, is het volkomen logisch dat hij dat patroon opnieuw zou willen volgen. Misschien is dat de reden waarom Lil Nas X tegenwoordig zo graag controverse omarmt. In 2021 leek Lil Nas X zelfs zoveel moeite te doen om controversieel te zijn dat het bijna verbazingwekkend is dat het meestal zo goed werkte.

Hoewel veel mensen het niet beseffen, bracht Lil Nas X geen volledig album uit toen hij zijn eerste hit "Old Town Road" uitbracht. In plaats daarvan duurde het tot 2021 voordat Lil Nas X's eerste volledige album Montero werd uitgebracht en het werd een groot succes voor de artiest. Een groot deel van de reden waarom het album zo goed presteerde, is alle aandacht die de extreem controversiële videoclip voor "Montero (Call Me by Your Name)" kreeg. Per slot van rekening hadden veel mensen het over Lil Nas X die een striptease voor de duivel uitvoerde in de video en dat moest iedereen zelf zien. Toen die mensen eenmaal de controversiële videoclip begonnen te bekijken, konden ze niet anders dan opmerken hoe aanstekelijk het nummer "Montero (Call Me by Your Name)" was.

Naast de videoclip van Lil Nas X voor "Montero (Call Me by Your Name)", bracht de artiest een shoe-in 2021 uit die leek op een opzettelijke poging om controverse uit te lokken. Verkocht voor $ 1.000, werden 666 paar Lil Nas X's zogenaamde "satan-schoen" die zogenaamd waren geproduceerd met een druppel menselijk bloed en versierd met een pentagram, vrijgegeven voor het publiek. Ondanks hun forse prijskaartje waren de 'satanschoenen' van Lil Nas X naar verluidt in minder dan een minuut uitverkocht. Helaas voor Lil Nas X moesten de schoenen van Lil Nas X uiteindelijk worden teruggeroepen, zodat hij ze niet kon verzilveren. Dat gezegd hebbende, moet worden opgemerkt dat alle krantenkoppen over zijn schoenen er vrijwel zeker toe hebben geleid dat meer mensen naar de muziek van Lil Nas X luisterden, iets waar hij geld aan zou hebben verdiend.

Toen Lil Nas X de muziekvideo voor "Montero (Call Me by Your Name)" uitbracht, kon gemakkelijk worden beweerd dat hij alleen maar zichzelf uitdrukte en dat de mensen die overstuur raakten overdreven reageerden. Als het echter gaat om de "satanschoenen" van Lil Nas X, is het moeilijk voor te stellen dat hij dat item uitbrengt, tenzij hij wilde dat mensen extreem overstuur raakten. Met dat in gedachten lijkt het zeer waarschijnlijk dat Lil Nas X zijn critici in de toekomst zal blijven provoceren en tenzij er iets verandert, zal hij hun woede verzilveren. Het is tenslotte overduidelijk dat alle verontwaardiging rondom hem een grote rol heeft gespeeld in Lil Nas X die een fortuin van $7 miljoen vergaarde volgens celebritynetworth.com.

Aanbevolen: