Don't Look Up': Meryl Streep improviseerde verschillende telefoontjes voor 20 takes

Inhoudsopgave:

Don't Look Up': Meryl Streep improviseerde verschillende telefoontjes voor 20 takes
Don't Look Up': Meryl Streep improviseerde verschillende telefoontjes voor 20 takes
Anonim

Netflix satirische sci-fi-film 'Don't Look Up' is een van de meest besproken films van 2021, en een deel van het gesprek draait om de bekwame met sterren bezaaide cast.

In de film van regisseur en schrijver Adam McKay zien we Leonardo DiCapio en Jennifer Lawrence als Dr. Randall Mindy en Kate Dibiasky, een professor in de astronomie en een promovendus die een komeet ontdekken die is ingesteld om de aarde in te slaan en te vernietigen. Terwijl de twee wetenschappers het publiek proberen te waarschuwen voor deze naderende dreiging, worden Randall en Kate belachelijk gemaakt en gekleineerd door verschillende personages, van presentatoren van ochtendshows tot de president van de Verenigde Staten.

Meryl Streep speelt de Amerikaanse president in 'Don't Look Up'

In 'Don't Look Up' wordt POTUS Janie Orlean gespeeld door niemand minder dan acteerlegende Meryl Streep.

Volgens McKay was Streep zo goed in improviseren dat ze verschillende ideeën bedacht voor de scène in het Oval Office waar ze een telefoontje krijgt terwijl de twee astronomen en haar adviseurs aanwezig zijn.

"Meryl is een waanzinnig goede improvisator en dat deed ze de hele film door", zei McKay in een nieuwe clip die door Netflix is uitgebracht.

De filmmaker vergeleek het met een Oscar bekroonde icoon met Superman, altijd met een trucje in haar mars.

"De scène waar we allemaal enthousiast over waren, was de eerste Oval Office-scène", legde de regisseur uit.

"Elke take die we met Meryl deden, improviseerde ze een ander telefoontje en het hoofd van de scène waar ze op hing en het was een soort hoogstandje van improvisatie dat ik nog nooit eerder heb gezien, " voegde hij eraan toe.

McKay zei dat Meryl Streep in ten minste 20 verschillende takes heeft geïmproviseerd

McKay onthulde dat Streep zo goed en op haar gemak was met haar improvisatie, dat ze het minstens twintig takes deed.

"Ik overdrijf niet. Ze deed twintig tot vijfentwintig totaal verschillende, absurde telefoontjes", zei de regisseur.

"Ze heeft niets herhaald", voegde hij eraan toe.

"Het was adembenemend", zei hij uiteindelijk.

Maar Streep was niet de enige acteur op de set die thuis was in improvisatie. Jonah Hill, die Jason Orlean speelt - Janie's zoon en stafchef - was een van de castleden die het meest improviseerde, tot het punt dat hij het Lawrence bijna moeilijk maakte om te volgen.

In een andere Netflix-video achter de schermen onthulden DiCaprio en Lawrence de scène van het talkshow-segment waarin hun personages over de komeet praten, ook deels geïmproviseerd was, meestal met dank aan acteur Tyler Perry, die Jack Bremmer speelt, de co-host naast Bree Evantee van Cate Blanchett.

'Don't Look Up' wordt gestreamd op Netflix.

Aanbevolen: