15 Dingen waarvan de Saturday Night Live Crew wil dat we ze nu al vergeten

Inhoudsopgave:

15 Dingen waarvan de Saturday Night Live Crew wil dat we ze nu al vergeten
15 Dingen waarvan de Saturday Night Live Crew wil dat we ze nu al vergeten
Anonim

“Saturday Night Live” (SNL) is meer dan een show. Het is een voortdurende erfenis die de grenzen verlegt van komedie en verhalen vertellen. De show begon al in 1975. Sindsdien heeft het een aantal ongelooflijk getalenteerde castleden gehad. Dit zijn onder meer John Belushi, Bill Hader, Maya Rudolph, Kristen Wiig, Andy Samberg, Eddie Murphy, Will Ferrell, Tina Fey, Tracy Morgan, Dan Aykroyd en Robert Downey Jr.

In de loop der jaren heeft de show ook 260 Emmy Award-nominaties en 67 Emmy Awards behaald. Deze omvatten Outstanding Production Design for A Variety, Reality of Competition Series, Outstanding Directing For A Variety Series, Outstanding Lighting Design/Lighting Direction voor een Variety Series en natuurlijk Outstanding Variety Sketch Series.

Vandaag blijft de show sterke beoordelingen behouden en volgen. Er kunnen echter dingen over SNL zijn die de bemanning ons misschien al wil laten vergeten. Dit is wat we hebben gevonden:

15 De naam is gestolen (soort van)

In het begin stond de show bekend als 'Saturday Night' omdat ABC een show in de lucht had die bekend stond als 'Saturday Night Live with Howard Cosell'. Volgens History kreeg NBC uiteindelijk de naamrechten te koop. En toen dit klaar was, slaagde de show erin om over te schakelen naar zijn meer populaire naam.

14 SNL gelanceerd omdat Johnny Carson meer vakantiedagen wilde

Blijkbaar kunnen we Johnny Carson allemaal bedanken voor de ontwikkeling en uitzending van SNL. Enkele jaren geleden hoopte Carson meer vakantietijd te nemen van 'The Tonight Show'. Bovendien legde AV Club uit: Hiervoor probeerde Carson de waarde van zijn eigen herhalingen te verhogen door NBC te instrueren dat hij niet langer goed was met aangesloten stations die ze in de late weekenden in het weekend mochten uitzenden. Daarom heeft NBC SNL ontwikkeld.

13 Chevy Chase werd aanvankelijk alleen als schrijver aangenomen

Chevy Chase werd een gedenkwaardig castlid van de show. Oorspronkelijk was Chase echter net ingehuurd om schrijver te worden. Volgens Mental Floss zou de acteur ook gewoon een contract van een jaar uitzitten. Op een gegeven moment kreeg Chase echter een artiestencontract. Ondertussen, lang nadat hij SNL had verlaten, keerde Chase ook terug als gastgastheer.

12 Tijdens het eerste seizoen kregen castleden slechts $ 750 per week betaald

Het blijkt dat het behoorlijk uitdagend kan zijn om de kost te verdienen, zelfs als je een SNL-castlid bent. Volgens Net Worth Buzz ontvingen castleden Aykroyd, Belushi en Chase $ 750 per aflevering toen de show voor het eerst in première ging. Ondertussen ging het salaris omhoog naar $ 2.000 per aflevering van seizoen 6 tot 10. Het aantal bleef door de jaren heen stijgen. En tijdens de seizoenen 31 tot 35 verdienden de castleden naar verluidt al $ 8.000 per aflevering.

11 De show verwierp Jim Carrey Twice

Ja, Jim Carrey is een succesvolle komiek die bekend staat om films als 'The Mask', 'Liar Liar', 'Dumb and Dumber', 'The Truman Show', 'Bruce Almighty' en 'How the Grinch Kerst gestolen. Het lijkt er echter op dat hij ooit niet grappig genoeg was voor SNL. Volgens rapporten werd Carrey zelfs twee keer afgewezen door de show.

10 Stephen Colbert werd ook niet aangenomen

Voel je niet zo slecht voor Jim Carrey. Ondanks zijn omstandigheden bij SNL bevindt de acteur zich in goed gezelschap. Als je het moet weten, komiek Stephen Colbert werd ook afgewezen voor de show. Terwijl hij met GQ sprak, herinnerde Colbert zich: Robert Smigel had me zien optreden in Second City toen hij een van de mensen was die scoutte voor Saturday Night Live. Wanneer was Carvey? 1996? Dus dat was in 1992 en toen werd ik niet aangenomen voor SNL.”

9 SNL verwierp ook Lisa Kudrow

Naast Carrey en Colbert, omvat SNL's stelletje beroemde afwijzingen ook de ongelooflijke Lisa Kudrow. Terwijl hij sprak met Los Angeles Magazine, herinnerde Kudrow zich de ervaring en zei: De show die avond raakte me, ik was zenuwachtig en duidelijk niet klaar. Ik was teleurgesteld dat ik het niet kreeg. Er is nog een teken, dacht ik, dat ik er niet geschikt voor ben. Dat gevoel hield een beetje aan.”

8 Chris Parnell werd twee keer ontslagen uit de show

Chris Parnell heeft misschien een aantal jaren genoten van SNL, maar hij werd nog steeds twee keer ontslagen. Terwijl hij met Vulture sprak, herinnerde Parnell zich: "Voor mij duurde het wat langer om mijn zelfvertrouwen op te bouwen en mijn houvast te vinden en zodra ik het gevoel had dat ik dat had gedaan, werd ik losgemaakt en dat was behoorlijk moeilijk."

7 Voormalig castlid Jay Mohr plagieerde om schermtijd te krijgen

In 2004 publiceerde SNL-alumna Jay Mohr een autobiografisch verslag van zijn tijd in de show. Hier gaf hij toe een schets van strip Rick Shapiro te hebben geplagieerd. Hij herinnerde zich: Een paar weken nadat de show was uitgezonden, vermeed ik om naar de comedyclubs te gaan uit angst om Rick of een andere stripfiguur tegen het lijf te lopen die hem ooit had zien optreden, en dat waren ze allemaal.”

6 Sommige voormalige presentatoren en muzikale gasten mogen niet terugkeren – zoals Sinead O'Connor

Natuurlijk, SNL lijkt een behoorlijk gastvrije omgeving waar we verschillende muzikale gasten op het podium zien komen en het publiek in verrukking brengen. Echter, dingen werken niet altijd op het podium of achter de schermen. En dit heeft ertoe geleid dat sommige van deze zangers zijn uitgesloten van toekomstige optredens. Dit geldt ook voor Sinead O'Connor, die voor het leven werd verbannen nadat hij een foto van de paus had verscheurd.

5 Er zijn schetsen die de herhalingen niet maken

Als je een aflevering van SNL wilt bekijken, kun je dat het beste doen wanneer de show voor het eerst wordt uitgezonden. Dat komt omdat er momenten zijn waarop producenten schetsen zouden knippen voordat de aflevering in syndicatie gaat voor herhalingen. In het verleden waren dergelijke 'verloren' schetsen erin geslaagd de streaming- en dvd-versies van de show te halen.

4 Robert De Niro suggereerde dat Tina Fey Sarah Palin zou spelen

Blijkbaar had SNL-maker Lorne Michaels aan hetzelfde gedacht toen Robert De Niro dezelfde suggestie deed. Tina Fey vertelde ook aan The Hollywood Reporter: "Niemand wist dat ik niet meer in de show was. Ze zeiden gewoon: 'Dat is lief dat ze op elkaar lijken'" Ze voegde er later aan toe: "Dat is sindsdien steeds vaker gebeurd, waar de wereld heeft besloten dat ze een externe persoon willen om een politieke figuur op SNL te spelen."

3 De show ontsloeg Sarah Silverman via fax

Helaas kon actrice Sarah Silverman maar één seizoen in de show blijven voordat ze per fax werd ontslagen. Volgens Uproxx: Als schrijver haalde slechts één van haar schetsen het tot de generale repetitie (het haalde de laatste show niet), en als artiest zou je het moeilijk hebben om haar van wat dan ook te onthouden.”

2 SNL Eens ontslagen Adam Sandler

Tijdens een interview met The Daily Beast herinnerde Adam Sandler zich: Het was het einde van de run voor ons. Het feit dat hij en ik zijn ontslagen? Wie weet. We waren er een paar jaar mee bezig, hadden onze vlucht en alles gebeurt met een reden. We begrepen het een beetje omdat we ons ding deden. Het deed destijds veel pijn omdat we jong waren en niet wisten waar we heen gingen, maar het kwam allemaal goed.”

1 Mindy Kaling weigerde te schrijven voor SNL

Tijdens een gesprek met AV Club herinnerde Mindy Kaling zich: In die tijd miste ik New York zo erg. Ik haatte L. A. lange tijd, en ik wilde het verlaten. Ik had fantasieën om naar SNL te gaan en verliefd te worden op een schrijver over SNL, om te trouwen en in New York te wonen. Dat was echt hartverscheurend om te moeten weigeren, maar toen mocht ik in de lente een gast schrijven.'

Aanbevolen: