Netflix's 'The King' sterren Timothée Chalamet als Shakespeare's Henry V

Netflix's 'The King' sterren Timothée Chalamet als Shakespeare's Henry V
Netflix's 'The King' sterren Timothée Chalamet als Shakespeare's Henry V
Anonim

In Netflix's The King, die aanstaande vrijdag in première gaat, speelt Timothée Chalamet Shakespeare's Henry V, die Engeland regeerde van 1413 tot aan zijn dood in 1422. Velen zien de nieuwe film als een passende vervanging voor Game of Thrones, minus de draken en het geslacht, aangezien Henry V een van de bloedigere toneelstukken van de bard is.

Geregisseerd door David Michôd, The King, geïnspireerd door personages uit Shakespeare's toneelstukken over Henry IV en V, schittert Chalamet als de titulaire jonge koning, die een campagne voert om grote delen van Frankrijk te annexeren die eindigt met de 1415 overwinning op Agincourt

The King onderzoekt ook de vriendschap tussen Henry en een oudere ridder genaamd Falstaff, een fictief personage dat door Shakespeare werd voorgesteld als een beetje een clown, maar die in deze film wordt getoond als een harddrinkende rokkenjager die worstelt met artritis maar toch bekwaam met een zwaard. Falstaff, gespeeld door Joel Edgerton, die samen met Michôd het script schreef, en eerder met de regisseur heeft gewerkt aan tal van andere toneelstukken van Shakespeare in Sydney.

De film begint met Chalamet als de jonge prins Hal, die wordt gedagvaard door zijn zieke en paranoïde vader, gespeeld door Ben Mendelsohn, de heerser van een land dat uit elkaar v alt. Hal moet zijn harde feesten achter zich laten om de troon te bestijgen na de dood van zijn vader en broer.

De rol is op maat gemaakt voor Chalamet, die zijn acteerkwaliteiten al heeft bewezen in Call Me By Your Name en Beautiful Boy. In een recent interview vertelde hij Vanity Fair: "Je wilt acteur worden [zodat je] een zwaard kunt hanteren, paard kunt rijden en een Engelse koning kunt spelen. Het klinkt absurd om het hardop te zeggen. Toch was dat opwindend."

Degenen die pure Shakespeare verwachten, zullen helaas teleurgesteld zijn omdat de film geen toneelstuk is van het drama van de bard. Het is eerder een bewerking van Shakespeare's Henriad, de naam die is gegeven aan de drie toneelstukken Henry IV Part 1, Henry IV Part 2 en Henry V, evenals Richard II, het toneelstuk dat eraan voorafgaat. De film gaat vooral over de corrumperende invloeden van macht en de onmenselijkheid en wreedheid van oorlog.

The King, dat in wezen een actiefilm is sinds de invasie van Frankrijk, speelt ook een hoofdrol in de film, Robert Pattinson als de Dauphin en Lily-Rose Depp als de Franse prinses Catherine.

The King, die nu in de bioscoop te zien is, zal op 1 november op Netflix verschijnen.

Aanbevolen: