HBO heeft de prequel 'Game Of Thrones' met in de hoofdrol Naomi Watts geannuleerd

HBO heeft de prequel 'Game Of Thrones' met in de hoofdrol Naomi Watts geannuleerd
HBO heeft de prequel 'Game Of Thrones' met in de hoofdrol Naomi Watts geannuleerd
Anonim

HBO heeft besloten om de titelloze Game of Thrones-prequel met Naomi Watts in de hoofdrol te zetten. De pilot van Jane Goldman, die in de zomer werd gefilmd, wordt geen serie.

De prequel, die naar verluidt gericht was op Age of Heroes en de eerste strijd tussen de mens en White Walker beschrijft, werd geannuleerd kort voordat HBO naar verwachting een tweede pilot zou goedkeuren op basis van het Game of Thrones-universum. De tweede serie zal naar verluidt gericht zijn op de heerschappij van de Targaryen-koningen vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones, waardoor een duidelijker verband tussen de twee series ontstaat.

In mei, nadat de serie was afgerond, vertelde HBO-programmeurchef Casey Bloys aan The Hollywood Reporter: "We filmen de pilot in juni, je kunt de wiskunde doen en uitzoeken wanneer het in de lucht zou zijn. Wat ik niet doe, is achteruit werken door te zeggen: dit moet voor deze datum in de lucht zijn.' We willen de best mogelijke show maken. Dit is een piloot, dus we doen het op de ouderwetse manier, namelijk het fotograferen van een piloot. Mijn verwachting is dat het geweldig zal zijn en we zullen vooruit gaan en het zal volgens een normaal tv-schema doorgaan. Ik wil niet speculeren over data."

De prequel-cast, met onder meer Watts, Miranda Richardson, Joshua Whitehouse en Marquis Rodrigez, zou duizenden jaren vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones in de Age of Heroes hebben geleefd. Gedurende deze tijd in de geschiedenis van Westeros waren de Zeven Koninkrijken niet eens een overweging, aangezien het continent was verdeeld in talloze koninkrijken en werd bestuurd door helden als Bran de Bouwer, die de Muur bouwde, en Lann de Slimme, die Huis Lannister oprichtte.

HBO's logline zei: "Slechts één ding is zeker: van de gruwelijke geheimen van de geschiedenis van Westeros tot de ware oorsprong van de White Walkers, de mysteries van het Oosten tot de Starks van de legende - het is niet het verhaal dat we denk dat we het weten."

Dit is niet de eerste keer dat HBO aan de Game of Thrones-franchise sleutelt. De oorspronkelijke pilot voor de langlopende serie werd aanvankelijk opnieuw opgenomen, herschikt en opnieuw ontwikkeld. Bronnen zeggen dat HBO niet blij was met de laatste bewerking van de prequel-pilot en om wijzigingen verzocht voordat hij eindelijk de stekker eruit trok.

Dit betekent niet dat het netwerk het Game of Thrones-universum heeft opgegeven. HBO is duidelijk geïnvesteerd in het nader onderzoeken van zijn eigendommen. Een Deadwood-film, die de originele serie een goed einde gaf, is al uitgezonden, en een aankomende Sopranos-film is onderweg. Bovendien is Game of Thrones een geldkoe en het netwerk zal het zeker niet opgeven.

In de tussentijd, terwijl we wachten op een voortzetting van de Game of Thrones-serie, belooft HBO topprogrammering te blijven ontwikkelen om te concurreren met concurrenten zoals Netflix, Amazon, Hulu en de aanstaande Apple-streamingservice. De Game of Thrones-bibliotheek zal ook van vitaal belang zijn voor WarnerMedia's eigen streamingplatform, HBO Max, dat in april wordt gelanceerd.

De prequel-annulering v alt samen met Game of Thrones-showrunners David Benioff en Dan Weiss die stoppen met een geplande trilogie van Star Wars-films. De partners, die zullen worden gecrediteerd als uitvoerende producenten van toekomstige Game of Thrones-eigendommen, verlieten HBO voor een vijfjarig film- en tv-contract van $ 250 miljoen met Netflix.

Aanbevolen: