De grootste rechtszaken waar Disney ooit mee te maken heeft gehad (vóór Scarlett Johansson)

Inhoudsopgave:

De grootste rechtszaken waar Disney ooit mee te maken heeft gehad (vóór Scarlett Johansson)
De grootste rechtszaken waar Disney ooit mee te maken heeft gehad (vóór Scarlett Johansson)
Anonim

Disney is momenteel in het nieuws vanwege de recente rechtszaak van Scarlett Johansson tegen het bedrijf, gebaseerd op haar bewering dat door Door Black Widow uit te brengen op zijn streamingdienst, Disney+, heeft ze inkomsten misgelopen uit de kassaverkoop. Emma Stone overweegt naar verluidt ook een rechtszaak aan te spannen met betrekking tot de hybride release van haar recente film Cruella. Dit is verre van Disney's eerste ontmoeting met rechtszaken.

Het bedrijf staat al bijna net zo lang in het middelpunt van de juridische controverse als het bestaat. Disney noemt zichzelf "The Most Magical Place on Earth", maar als je de krantenkoppen lang genoeg hebt gelezen, weet je dat dat niet altijd het geval is. Zou de meest magische plek op aarde een steeds groter wordende waslijst hebben van doden, gewonden en spraakmakende rechtszaken die op zijn grondgebied hebben plaatsgevonden? Jij mag het beoordelen; hier zijn de onderwerpen van enkele van de grootste en meest beruchte rechtszaken waar Disney ooit mee te maken heeft gehad.

10 Een Space Mountain Injury

Verre van de eerste die Disney aanklaagde wegens een blessure, werkte Denise Guerrero in het laadperron van Space Mountain om veiligheidsgordels te controleren in 1980 toen ze verstrikt raakte toen de rit het laaddok verliet. Ze werd 25 voet meegesleurd en liep een gebroken bekken en enkel, kneuzingen en snijwonden op. Disneyland stemde ermee in om $ 154.000 in contanten plus $ 240.000 uit te betalen in een belastingvrij lijfrenteprogramma voor de rest van haar leven.

9 'Pink Slime' in rundergehakt

Beef Products Inc., een vleesverwerker gevestigd in South Dakota, diende in 2012 een aanklacht wegens laster in tegen Disney waarin ze beschuldigden dat ABC's berichtgeving over hun product - officieel "rundvlees met fijne textuur" genoemd - consumenten misleidde door te denken dat dit niet het geval was veilig om te eten. Sommige supermarkten stopten met het verkopen van hun product, wat resulteerde in sterk dalende verkopen en banenverlies voor de werknemers van het bedrijf.

8 Een fatale alligatoraanval

Velen zullen zich een vrij recent incident herinneren waarbij een peuter werd aangevallen door een alligator in Disney World nadat hij in de omheining was geklommen. Exacte cijfers zijn niet bekendgemaakt, maar naar schatting heeft de familie van de jongen ongeveer $ 10 miljoen ontvangen van Disney.

7 Ongepast contact van Teigetje

In 2004 zou de acteur die Teigetje speelde naar verluidt een 13-jarig meisje op ongepaste wijze hebben aangeraakt terwijl hij met haar op de foto ging. De moeder van het slachtoffer beweerde dat hij haar op een soortgelijke manier had aangeraakt, maar de jury vond Michael Chartrand, de man in het Tijgerkostuum, niet schuldig toen hij kon aantonen dat het kostuum zo omslachtig was en zijn bewegingsbereik beperkt dat hij zou ze niet hebben kunnen aanraken zoals ze beweerden.

6 Een dodelijke monorailcrash

W alt Disney World monorailpiloot Austin Wuennenberg stierf in een monorailcrash in de zomer van 2009. Hij was slechts 21 jaar oud. Hij stond voor een monorail toen een andere trein achteruit op hem inreed en de pilootcapsule verpletterde. Uit onderzoek bleek dat de monorailbeheerder, die op dat moment dienst had moeten hebben, zich in een restaurant bevond. Nadat er voldoende bewijs was onthuld dat dit het gevolg was van nalatigheid en onveilige praktijken, stemde Disney in met een privéregeling met de familie van het slachtoffer voordat de zaak voor de rechter kwam.

5 Dood op Big Thunder Mountain

De achtbaan Big Thunder Mountain Railroad in Disneyland ontspoorde op een dag in 2003, waarbij de 22-jarige Marcelo Torres om het leven kwam en 10 andere gasten gewond raakten. De ouders van het slachtoffer beweerden dat het incident het gevolg was van bezuinigingen in het park, wat leidde tot gevaarlijke omstandigheden en verminderde veiligheidsmaatregelen. Uit een onderzoek bleek dat een monteur defecte reparatiewerkzaamheden heeft uitgevoerd, die een manager veilig achtte zonder deze te inspecteren. Ook werd ontdekt dat taxichauffeurs een half uur voordat het ongeval plaatsvond een verdacht geluid negeerden. Disney rekende af met de familie Torres, zoals duidelijk hun patroon is.

4 Betaal eigen vermogen

In 2019 hebben 10 vrouwelijke werknemers een rechtszaak aangespannen tegen Disney wegens loondiscriminatie van vrouwen en als gevolg daarvan loonverlies. Er is onderzoek gedaan naar de beloningspraktijken van het bedrijf, maar de informatie die het onderzoek heeft opgeleverd, is geclassificeerd als vertrouwelijk. De advocaten van de vrouwen hebben betoogd dat de documenten moeten worden gedeeld. Werknemers van Disneyland hebben ook beweerd dat het bedrijf zijn werknemers geen leefbaar loon beta alt.

3 Een blessure aan boord van de 'Pirates Of The Caribbean'-rit

In juni 2015 gleed Lynn Barrett uit en viel in een boot tijdens de Pirates of the Caribbean-rit, waarbij ze beweerde dat de boot water op de vloer had. Ze noemde kneuzingen en een verstuikte enkel en kreeg vervolgens de diagnose "complex regionaal pijnsyndroom" en onderging een reeks injecties en een ruggenmergprocedure. Haar medische rekeningen bedroegen bijna $ 500.000. Disney beweerde dat de aard van de rit is dat rijders nat worden en elke nalatigheid van hun kant ontkent.

2 Rolstoelontoegankelijkheid

In 2009 strandde filmmaker Jose Martinez, die verlamd is en een rolstoel gebruikt, aan boord van de "It's a Small World"-rit, die tijdelijk defect was. Hij zat in een rolstoeltoegankelijke stoel, maar door de configuratie van de boot kon hij geen nooduitgang maken. Hij werd pas na 40 minuten geëvacueerd, en hij beweerde dat het eindeloze refrein van het themalied van de attractie ervoor zorgde dat hij dysreflexie kreeg, die vaak wordt veroorzaakt door overstimulatie en kan leiden tot een beroerte of de dood.

1 Terugtrekken uit een vastgoedcontract

Resortontwikkelaar Genting Malaysia heeft W alt Disney Co. en Fox Entertainment Group aangeklaagd voor een schadevergoeding van meer dan $ 1 miljard voor het terugtrekken van een contract met betrekking tot een Fox World-themapark in Resort World Genting in Maleisië. Fox trok zich terug uit een overeenkomst die zijn intellectuele eigendom in licentie zou hebben gegeven voor het park, dat Fox' eerste themapark zou zijn geweest.

Aanbevolen: