Verhaallijnen die in de Lord of the Rings-serie van Amazon kunnen voorkomen

Inhoudsopgave:

Verhaallijnen die in de Lord of the Rings-serie van Amazon kunnen voorkomen
Verhaallijnen die in de Lord of the Rings-serie van Amazon kunnen voorkomen
Anonim

Amazon's aankomende Lord of the Rings-serie met een groot budget is ongetwijfeld een van de meest verwachte series in een lange tijd. J. R. R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings zijn twee van de meest geliefde literaire werken aller tijden en Peter Jackson's verfilming van de filmtrilogie is aantoonbaar net zo geliefd en geprezen.

Hoewel er nog niet veel bekend is over de serie, is bevestigd dat Amazon's LotR geen herlezing van de boeken zal zijn of wat eerder is verfilmd. Dit nieuws opent eindeloze mogelijkheden voor waar/wanneer de serie naar de wereld van Midden-aarde gaat. Langzaamaan beginnen er meer details naar voren te komen; Hoewel castingaankondigingen niet noodzakelijkerwijs leiden tot verhaalaanwijzingen, zijn andere details zoals kaarten en tijdlijnen geweldige indicatoren voor welke verhalen in de komende serie kunnen opduiken.

10 Is Amazon's Lord of the Rings-serie Canon?

de hobbit
de hobbit

Vaak, wanneer aanpassingen plaatsvinden, zullen de ontwikkelaars vrijheden nemen om nieuwe verhalen uit oude verhalen te maken. Als het echter om Lord of the Rings gaat, was het landgoed Tolkien (die de rechten op de verhalen bezit) heel duidelijk over wat wel en niet zou zijn toegestaan voor de komende Amazon-serie. De bepaling van het landgoed was dat de show strikt gebaseerd moest zijn op Tolkiens geschriften over zijn wereld en in lijn met zijn visie op Midden-aarde.

9 Een jonge Aragorn

aragorn lotr
aragorn lotr

Een tijdlang begonnen geruchten de ronde te doen dat de serie zich zou concentreren op een jonge Aragorn - en dus in lijn met de geruchten dat de serie een prequel zou zijn op The Hobbit en Lord of the Rings. Later kwamen er echter kaarten tevoorschijn die een hint gaven naar de tijdlijn en verhalen van de serie, die de Aragorn-geruchten ontkrachtten, in plaats daarvan lieten ze zien dat de serie veel eerder zou kunnen plaatsvinden.

8 Kaarten zijn de aanwijzingen

amazon lotr-kaart
amazon lotr-kaart

In een niet ongebruikelijke zet vandaag, na de aankondiging van de serie, begon Amazon met het uitrollen van een reeks kaarten van Midden-aarde. Elke kaart bevatte meer details – namen en locaties – waarvan LOTR-enthousiastelingen de precieze tijdlijn van de aankomende serie konden samenstellen en deze konden vergelijken met bekende verhalen geschreven door Tolkien.

7 Wanneer vindt de Lord of the Rings-serie van Amazon plaats?

midden Aarde
midden Aarde

Net als veel andere series die zich afspelen in fantastische werelden, zijn de verhalen van Middle Earth opgedeeld in verschillende 'historische' tijdsperioden. De geliefde verhalen van The Hobbit en The Lord of the Rings spelen zich bijvoorbeeld af tegen het einde van het derde tijdperk van Midden-aarde. We weten nu dat de Amazon-serie een prequel-serie is voor de romans en dat deze zich specifiek afspeelt tijdens het Tweede Tijdperk van Midden-aarde.

6 Sauron en de ene ring

sauron ring lotr
sauron ring lotr

Omdat het plaatsvindt tijdens het Tweede Tijdperk, is een zeer opmerkelijke gebeurtenis die in de komende serie kan worden afgebeeld, dat Sauron de Ene Ring creëert om over alle andere ringen te heersen. Het is bekend dat het 'leven' van Sauron en deze cruciale gebeurtenis die de wielen in beweging zette voor zowel de Hobbit als de LOTR, plaatsvonden tijdens de Second Age. Van prequel-series is vaak bekend dat ze de belangrijke achtergrondverhalen vertellen die leiden naar de hoofdverhalen van de serie en dus zou het helemaal niet verwonderlijk zijn als de Amazon-serie zich concentreerde op, of op zijn minst het verhaal vertelde van Sauron's opkomst en creatie van de ring.

5 Annatar en de elven

galadriel lotr
galadriel lotr

Voordat hij voor altijd een schurk werd, bezocht Sauron (toen een knappe man genaamd Annatar) Eregion, het oude huis van de elven en de geboorteplaats van de Rings of Power. Annatar plunderde de stad en stal de Ene Ring, maar de beroemde elf Galadriel slaagde erin uit Eregion te ontsnappen met de Elvenringen en vluchtte naar Laurelindorenan (later Lothlorien genoemd, waar Frodo en zijn gezelschap Galadriel ontmoeten).

4 De gouden eeuw van Gondor

lotr toren
lotr toren

Ten tijde van The Lord of the Rings zijn het tijdperk van de mens en hun koninkrijk, Gondor, niet langer op het hoogtepunt van hun macht. Amazon's kaarten laten zien dat de show dichter bij de tijd zal plaatsvinden waarop de mens het machtigst was. Bekende steden als Minas Tirith (bekend van Two Towers) en Minas Morgul hebben verschillende namen uit een eerdere tijd, respectievelijk Minas Anor en Minas Ithil.

3 Atlantis van Midden-aarde

lotnummer
lotnummer

Een van de meest opvallende afhaalrestaurants van Amazon's kaarten is het eiland dat wordt getoond op de vijfde vrijgegeven kaart. Daar kan het eiland Numenor worden gespot. Numenor was een natie van enkele van de machtigste en wijste mannen die, twee keer, Sauron konden verslaan. Numenor was echter Tolkiens kijk op het verhaal van Atlantis en uiteindelijk, uit hebzucht naar meer macht, werd Numenor uiteindelijk neergeslagen en werd het hele eiland vernietigd en zonk het weg in de diepten van de oceaan.

2 Resonerende thema's

Afbeelding
Afbeelding

Tolkiens thema's waren altijd een integraal onderdeel van zijn verhalen. Standaard literaire thema's als goed en kwaad, noodlot en vrije wil, trots en moed stonden centraal in zijn verhalen. Zijn thema's waren echter ook vaak meer politiek - waarvan sommige, volgens de hint van Amazon op kaarten, in de serie aanwezig kan zijn. Milieubewustzijn was altijd belangrijk voor Tolkien en het veranderende landschap op de kaarten laat zien dat dit een thema in de serie kan zijn. Evenzo is de overmoed van mannen herkenbaar en direct verbonden met het verhaal van Gondor & Numenor.

1 Leidt naar de Lord of the Rings

lotr rohan
lotr rohan

Als een prequel, is een van de taken die de Amazon-serie waarschijnlijk zal hebben, het decor maken voor het volgende verhaal, in dit geval The Hobbit en Lord of the Rings. Zoals gezegd, zullen Sauron en de creatie van de Rings waarschijnlijk een rol spelen. Ook vormt de uitkomst van de val van Numenor op dezelfde manier het toneel voor wat later komt. Terwijl de meeste Numenoreans omkomen, overleeft de familie van Elendil. Merk op dat de zonen van Elendil, Isildur en Anarion – die beiden een belangrijke rol spelen als de oprichters van Gondor en Arnor – ook voorouders zijn van Aragorn zelf.

Aanbevolen: