Stephen King's "The Stand" krijgt een reboot met Alexander Skarsgard, maar is hij zo goed als Jamey Sheridan?

Stephen King's "The Stand" krijgt een reboot met Alexander Skarsgard, maar is hij zo goed als Jamey Sheridan?
Stephen King's "The Stand" krijgt een reboot met Alexander Skarsgard, maar is hij zo goed als Jamey Sheridan?
Anonim

Als het op horror aankomt, doet niemand het beter dan Stephen King, en The Stand is zijn meest beruchte thriller tot nu toe. Toen het in 1978 werd gepubliceerd, werd The Stand een enorme cultklassieker en tweeënveertig jaar later blijven de fans trouw.

In 1994 werd een miniserie uitgezonden, waarin Kings woorden voor het eerst echt in beweging kwamen en fans van de auteur een nieuwe reden kregen om te juichen. Nu, meer dan vier decennia nadat het originele verhaal uitkwam, krijgt het verhaal een reboot, die op 17 december 2020 op CBS All Access zal worden uitgezonden.

In het origineel speelde Jamey Sheridan de rol van Randall Flagg, die ook in acht andere romans van Stephen King verscheen. Alexander Skarsgard, bekend van zijn rollen in True Blood en Big Little Lies, zal deze keer zijn acteertalenten inzetten voor de vertolking van Flagg.

Een in het oog springende vraag waarover we ongetwijfeld na de première veel debat zullen zien, is deze: wie is de betere Randall Flagg?

Afbeelding
Afbeelding

Flagg wordt beschreven als een volleerd tovenaar en toegewijde volgeling van de Outer Dark. Het personage komt ook voor in The Dark Tower Series en The Eyes of the Dragon, die beide zijn slechte daden illustreren en licht werpen op zijn verleden, waardoor alle drie de verhalen met elkaar worden verbonden.

Sheridan, die Flagg vertolkte in de eerste bewerking van King's The Stand, deed het griezelig goed door het gemene personage te spelen en de kwaadaardige geïncarneerde waar veel boeken over spreken tot leven te brengen.

Hoewel we nog moeten zien hoe Alexander Skarsgard het zal doen als hij aan de beurt is op het scherm, kunnen we wat insiderinformatie krijgen van de acteur zelf. Terwijl hij aan de Sirius XM-radio zat, gaf Skarsgard heel weinig weg over de miniserie zelf, maar hij was bereid licht te werpen op zijn eigen overpeinzingen voor het karakter van Randall Flagg.

Schrijver en producer Josh Boone, die vooral bekend is door zijn werk aan The Fault In Our Stars en The New Mutants, is "geweldig om mee te werken", aldus Skarsgard.

"Hij zal me zeggen, oh lees dit hoofdstuk uit dit boek of ze noemen hier Randall Flagg of The Dark Man", legde de acteur uit.

Het is duidelijk dat Boone en Skarsgard beide het onderzoek voor deze rol zeer serieus nemen, wat een goed voorteken is voor de serie als geheel.

Skarsgard, die voor het eerst bekend stond om zijn rol als Eric Northman in True Blood, lijkt een karakter te krijgen en zelfs gezichtshaar te laten groeien, waarop de gastheer zinspeelt, om zijn aanpassing van de wijdverbreide gebruikt teken.

Terwijl we wachten op de première van deze verwachte reboot, kun je de originele miniserie op Amazon en Vudu bekijken, waarmee je de miniserie kunt kopen en tot je beschikking hebt wanneer je maar wilt.

Aanbevolen: