Dit is waarom Disney tot $ 200 miljoen uitgeeft voor WandaVision

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Disney tot $ 200 miljoen uitgeeft voor WandaVision
Dit is waarom Disney tot $ 200 miljoen uitgeeft voor WandaVision
Anonim

Franchises op groot scherm zijn niets nieuws, maar het zien van deze franchises naar televisie voor een gedeeld universum is iets dat echt van de grond komt. We zien dat de MCU, DC en Star Wars allemaal geconcentreerde inspanningen leveren om hun grote scherm- en televisie-eigenschappen aan te sluiten voor consumptie door fans, en na verloop van tijd zullen we een aantal werkelijk ongelooflijke momenten beleven.

Disney+ is een enorm succes geweest en ze lanceren een aantal MCU-shows, waaronder WandaVision. Die serie, die zowel Scarlet Witch als Vision zal bevatten, ziet er geweldig uit, en zodra hij in januari debuteert, zullen mensen zien wat $ 200 miljoen kan doen.

Laten we eens kijken waarom Disney zoveel geld uitgeeft voor zijn MCU-shows!

Afleveringen kunnen tot $ 25 miljoen kosten

WandaVision
WandaVision

Om hier een compleet beeld te krijgen, moeten we de zaken tot in de puntjes regelen en een overzicht krijgen van de afleveringskosten. Dit zal tenslotte laten zien hoeveel Disney bereid is te pompen in zijn aankomende MCU-projecten.

Er is gemeld dat afleveringen voor WandaVision en de toekomstige MCU-shows tot $ 25 miljoen kunnen kosten om te maken. Dit is een duizelingwekkende budgetaflevering waar Disney mee zal werken, en het heeft de aandacht getrokken sinds de aankondiging. Er zijn films gemaakt voor minder geld dan nodig is om een enkele aflevering van deze shows te maken, wat betekent dat Disney hier het volste vertrouwen heeft.

Er zijn shows met enorme budgetten, waaronder niemand minder dan The Mandalorian, dat ook een steunpilaar van Disney+ is. Om eerlijk te zijn, The Mandalorian is een monumentale prestatie van Disney geweest, en een belangrijke reden is dat het een aantal unieke en interessante dingen doet met Star Wars. Hierdoor blijven mensen terugkomen voor meer, en Disney hoopt dit te repliceren met WandaVision.

De geschatte kosten van deze MCU-shows zijn behoorlijk ongelooflijk, maar Disney gelooft dat ze hier een winnaar hebben. Ze delen tenslotte een unieke band met wat de belangrijkste filmfranchise ter wereld is geworden.

De MCU-verbinding

WandaVision
WandaVision

Nu hebben we televisieprojecten gezien die aansluiten bij wat er eerder gaande was met franchises op groot scherm, maar tegenwoordig worden de zaken naar een ander niveau getild. Terwijl shows zoals The Mandalorian directe connecties hebben met hun franchises zonder direct te interfereren met wat er gaande is, zullen de MCU-shows die we gaan zien gevolgen hebben voor de MCU-films op het grote scherm.

In plaats van alleen een universum op Disney+ te bouwen en het een dag te noemen zoals de franchise deed met Netflix-shows zoals Daredevil en Jessica Jones, is Disney nu op zoek naar shows die een rimpeleffect veroorzaken in de MCU. Er zijn al berichten in omloop dat WandaVision een directe band zal hebben met het aanstaande Doctor Strange-vervolg, wat betekent dat MCU-fans op deze show moeten afstemmen om een echte inleiding tot die film te krijgen.

Wat dit op de lange termijn betekent, is dat de miljoenen fans die de MCU in de loop der jaren heeft binnengehaald, een echte stimulans zullen hebben om naar deze projecten te kijken. De Netflix-shows speelden geen grote rol in de algehele MCU, dus het was niet zo belangrijk om ze te bekijken. Wat we nu echter zien, is dat Disney wil dat fans naar hun platform migreren om op de hoogte te blijven van de laatste MCU-gebeurtenissen.

Dit is eerlijk gezegd briljant van het House of Mouse. Deze shows bevatten belangrijke personages zoals Scarlet Witch, Vision, Falcon, Winter Soldier en Hawkeye, en ze zullen in de loop van de tijd ook meer personages introduceren. Als zodanig weten ze dat deze enorme investering op een grote manier vruchten zal afwerpen.

Dus, met dit enorme budget voor deze shows, hoe verhouden ze zich tot de grootste films van de MCU tot nu toe?

Hoe het zich verhoudt tot MCU-films

WandaVision
WandaVision

Tot 200 miljoen dollar uitgeven om een televisieserie te maken is een gewaagde keuze van Disney, maar ze doen de dingen op de juiste manier. Het zorgt er echter voor dat mensen zich afvragen hoe dit zich verhoudt tot de eigenlijke MCU-films.

We hebben gezien dat MCU-films zoals Infinity War en Endgame meer dan $ 300 miljoen kosten, volgens List Fist. Films als Thor: Ragnarok en Spider-Man: Homecoming hebben echter minder dan $ 200 miljoen gekost om te maken. Dit betekent dat deze shows een budget zullen hebben dat in de buurt komt van enkele MCU-films die een fortuin verdienden aan de kassa.

Deze MCU-shows zullen proberen de enorme aanhang van Disney aan te boren, maar wat nog belangrijker is, ze zullen ook hun best doen om in de loop van de tijd meer abonnees toe te voegen. Dit kan een enorme overwinning zijn voor Disney als deze shows goed zijn.

Dus, hoewel $ 200 miljoen overdreven lijkt voor de MCU-shows, zou Disney zichzelf kunnen voorbereiden op een ongelooflijke hoeveelheid succes op de lange termijn.

Aanbevolen: