Megan Is Missing': Waarom Nieuw-Zeeland deze horrorfilm verbood

Inhoudsopgave:

Megan Is Missing': Waarom Nieuw-Zeeland deze horrorfilm verbood
Megan Is Missing': Waarom Nieuw-Zeeland deze horrorfilm verbood
Anonim

Horrorfilms zijn altijd een goede keuze voor een vrijdagavond, of het nu gaat om films met enge poppen of de populaire Scream-franchise. Het is zeldzaam om te horen dat bepaalde horrorfilms worden verboden, omdat wat eng, donker en verontrustend is, vaak in het oog van de toeschouwer is.

Sommige mensen geven de voorkeur aan romantische komedies boven wat spookachtig is en vinden niets vermakelijks aan seriemoordenaars, geesten, vloeken of iets anders dat een bedreiging kan vormen voor het leven van personages. Anderen moeten elke nieuwe release zien.

Horrorfans zullen geïnteresseerd zijn om te horen over de film Megan Is Missing en hoe een land deze daadwerkelijk heeft verboden.

De beslissing van Nieuw-Zeeland

Sommige horrorfilms hebben belangrijke verhalen te vertellen, zoals de Netflix-film His House. Anderen proberen misschien het juiste te doen door een verhaal te onderzoeken dat verontrustend en verdrietig is en mensen leert over de donkere kant van het leven. Maar in sommige gevallen is de film zo eng dat de potentiële sociale boodschap verloren gaat. Dat lijkt het geval te zijn met Megan Is Missing.

Nieuw-Zeeland verbood de film omdat hij zo grafisch en donker is.

Volgens The Fab komt het Office of Film and Literature Classification elk jaar met een rapport en in juni 2012 besloten ze dat deze film niet in dat land kon worden bekeken. Ze zeiden: "De dvd is geclassificeerd als aanstootgevend" omdat de aanranding in de film "jongeren in zo'n mate en mate en op een zodanige manier omvat dat de beschikbaarheid van de publicatie waarschijnlijk schadelijk is voor het algemeen belang."

Er is ook een scène waarin een jong meisje drie minuten lang wordt aangevallen en in "re altime" wordt opgenomen, dus het is logisch dat dit kantoor besluit de film te verbieden.

Meer over de film

megan mist horrorfilm
megan mist horrorfilm

Volgens The Tab spelen Amber Perkins en Rachel Quinn in de film de middelbare schoolvrienden Amy Herman en Megan Stewart. Amy zoekt naar Megan, die op internet met iemand begon te chatten en vervolgens verdween.

Het is logisch dat Nieuw-Zeeland deze film zou verbieden, omdat er 14-jarige meisjes in een echt verschrikkelijke en verontrustende situatie te zien zijn.

Zelfs de regisseur van de film heeft erkend dat het een erg zwaar horloge is. Volgens USA Today zei Michael Goi, die ook de film schreef: "Ik heb je niet de gebruikelijke waarschuwingen kunnen geven die ik mensen gaf voordat ze naar 'Megan Is Missing' keken, namelijk: kijk niet naar de film midden in de nacht. Bekijk de film niet alleen ", somde hij op. "En als je de woorden 'foto nummer één' op je scherm ziet verschijnen, heb je ongeveer vier seconden om de film af te sluiten als je al een beetje in paniek raakt voordat je dingen begint te zien die je misschien niet wilt zien zien."

Raffinaderij 29 wijst erop dat hoewel de film fictief is, Goi dacht aan echte verhalen over kinderen die werden ontvoerd. Omdat de film het verhaal op een found footage-manier vertelt, klinkt het alsof dat het nog verontrustender maakt.

Goi vertelde Indie Film Nation Podcast dat hij de film wilde schrijven en regisseren en hij deelde: "Ik wilde een film over dit onderwerp maken. Normaal ben ik een cameraman… maar wanneer een onderwerp me vooral aanspreekt en ik denk dat het belangrijk is om het naar buiten te brengen, ik dirigeer, en dit is een van die gevallen." Ze hadden acht en een halve dag om de film te filmen, vijf mensen werkten aan de crew en het budget was $ 30.000. Hoewel de regisseur absoluut het woord wilde verspreiden over de echt vreselijke dingen die tienermeisjes kunnen overkomen, heeft de film is zo eng dat mensen er echt niet naar kunnen kijken.

Een viraal fenomeen

Waarom hebben mensen het over een film die in 2011 uitkwam? De film ging viraal op TikTok. Volgens Entertainment Weekly hebben mensen er naar gekeken en erover gesproken, en zeiden dat ze er echt van schrikken. Er zijn veel reacties op sociale media die daarop van invloed zijn. Volgens Insider.com heeft de hashtag van de film in totaal 83 miljoen views op TikTok.

Goi zei dat Amber Perkins hem liet weten dat mensen erover spraken op TikTok, dus hij wilde iets zeggen. Hij legde uit: "Excuses aan degenen die al posten over hoe de film al in paniek is geraakt. Eerlijke waarschuwing voor degenen onder jullie die nog steeds overwegen om de film te kijken."

Het klinkt absoluut alsof Megan Is Missing te donker is voor veel mensen om naar te kijken, dus het is logisch dat de film in Nieuw-Zeeland wordt verboden.

Aanbevolen: