Hoe Larry David en Jerry Seinfeld echt op hun iconische sitcom kwamen

Inhoudsopgave:

Hoe Larry David en Jerry Seinfeld echt op hun iconische sitcom kwamen
Hoe Larry David en Jerry Seinfeld echt op hun iconische sitcom kwamen
Anonim

De erfenis van Seinfeld is ronduit opmerkelijk. Hoewel het in 1998 uit de lucht ging, is het voor altijd verankerd in de popcultuur. De show is eindeloos opnieuw te bekijken, daarom hebben de cast en crew zoveel geld verdiend. We citeren het nog steeds… ALTIJD. De situaties zijn nog steeds herkenbaar. Verdorie, we zijn zelfs gefascineerd door de vriendschap tussen co-creators Jerry Seinfeld en Larry David.

Zelfs de creatie van enkele van de beroemdste en meest controversiële afleveringen van de show intrigeert ons. Maar hoe zit het met de creatie van de show zelf? Kennen de meeste fans de ware oorsprong van Seinfeld?

Curb Seinfeld-reünie
Curb Seinfeld-reünie

Hoe Jerry Larry ontmoette

Volgens News.au maakte Jerry Seinfeld voor het eerst kennis met de komedie van Larry David via hun wederzijdse vriend, komiek Carol Leifer. Carol, die uiteindelijk schrijver werd over Seinfeld, kreeg enkele grappen van Larry, die destijds een brak komiek was. Carol was echter te dronken om zijn grappen op haar verjaardagsfeestje te lezen om te lezen wat Larry haar had gegeven, dus gaf ze ze aan Jerry… Hij las ze en vermoordde hem absoluut.

De twee wisten dat ze een soortgelijk gevoel voor humor en een beetje chemie hadden. Uiteindelijk gingen ze uit eten en hadden ze een gesprek over hoe ze konden samenwerken. Terwijl ze benadrukten, kwamen ze erachter wat het meest vermakelijk was, gewoon luisteren naar twee grappige mensen die praatten. Dit was de vonk die het idee voor de "show over niets" zaaide. Hetzelfde gesprek werd eigenlijk herhaald in een later seizoen van Seinfeld toen Jerry en George samen een show bedenken.

Aanvankelijk was er een poging om het concept uit te breiden tot een special van 90 minuten, maar vroeg of laat werd het idee geboren om er een situa- tiekomedie van 30 minuten van te maken.

Larry David en Jerry Seinfled comedians in auto's
Larry David en Jerry Seinfled comedians in auto's

Uiteindelijk creëerden Larry en Jerry een pilot voor NBC genaamd "Stand-Up". Het kenmerkte George van Jason Alexander en Kramer van Michael Richards (zij het met een andere karakternaam). De show uit 1989 (die diende als piloot voor Seinfeld) kwam binnen bij NBC en werd uitgezonden. Het was echter een ENORME teleurstelling.

De piloot werd als "zwak" beschouwd

Hoewel Seinfeld volgens Den Of Geek een van de meest succesvolle televisieprogramma's aller tijden is geworden en meer dan $ 3 miljard aan syndicatie verdiende, hielden kijkers niet van de pilot. Zelfs geen beetje. Volgens studies testte het erg laag bij volwassenen en zelfs lager bij kinderen, hoewel dit laatste logisch is. Dit alles overtuigde NBC ervan dat de show waardeloos was.

Het publiek vond de hoofdpersoon (de fictieve Jerry) ook vervelend en het hele gebeuren "te New York", waarvan iedereen wist dat het echt "te Joods" was.

Maar zelfs met het antisemitisme op hen geschoten, wisten Jerry en Larry dat ze iets heel speciaals in handen hadden. Of op zijn minst iets waarvan ze dachten dat het hilarisch was.

NBC besloot de piloot (die werd omgedoopt tot "The Seinfeld Chronicles) uit te zenden in het zomerslot "garbage dump theater", wat ver verwijderd was van het felbegeerde herfstseizoen.

Tot niemands verbazing stierf de sitcom toen en daar.

Maar het werd later herrezen.

De opstanding van Seinfeld

In de documentaire Seinfeld: How It All Began beweerde Larry David dat nadat de piloot stierf in de zomerperiode bij NBC, hij het gevoel had dat hij Jerry Seinfeld nooit meer zou zien.

Zelfs Jason Alexander, die blij was met de rol van George Constanza (een dun gesluierd Larry David-achtig personage), dacht dat niemand ooit zoiets als Seinfeld zou willen zien. De nummer één show in die tijd was immers ALF.

Larry en Jerry schrijfideeën
Larry en Jerry schrijfideeën

Larry en Jerry's collega-komieken waren echter dol op het idee voor de show. Uiteindelijk was Rick Ludwin van NBC ervan overtuigd door alle grappige mensen om hem heen dat hij Seinfeld moest verdedigen tegen de wil van de rest van de executeurs in het netwerk. En dat deed hij…

Zonder NBC's Rick Ludwin die een riskante weddenschap aanging op Seinfeld, zou de show niet hebben plaatsgevonden. Het was zijn beslissing om de show op te pakken en mee te liften op het succes van Cheers om enkele van de iconische sitcom's publieksleden op te pikken. En het werkte… langzaam…

De show trok uiteindelijk een enorm publiek, maar dit gebeurde pas halverwege de show. En natuurlijk vocht NBC tegen Larry en Jerry bij veel van hun creatieve beslissingen. Deze netwerkmanagers zaten tenslotte met hun hoofd vast in het 'situatie'-gedeelte van 'situatiekomedie' en Seinfeld ging eigenlijk nergens over.

Hoe dan ook, Jerry Seinfeld en Larry David zetten door en vonden creatieve manieren om zichzelf en alle anderen gelukkig te maken. Hoewel het geen vlotte reis naar succes was, werd Seinfeld uiteindelijk onrealistisch succesvol en een show die voor altijd in de gedachten van zijn fans zal blijven.

Aanbevolen: