Netflix's 'Death To 2020'-trailer is net uitgebracht, maar is het te snel?

Inhoudsopgave:

Netflix's 'Death To 2020'-trailer is net uitgebracht, maar is het te snel?
Netflix's 'Death To 2020'-trailer is net uitgebracht, maar is het te snel?
Anonim

Terwijl de makers van Black Mirror fans een pauze gaven van donkere, bochtige sciencefiction-plots in hun beroemde serie, hebben ze een ander merkproject in gedachten. Netflix zojuist uitgebracht de trailer voor Death to 2020, een zelf beschreven comedy-evenement. Is de samenleving klaar voor een duistere komediespecial over tragedies die vandaag de dag nog steeds van invloed zijn op levens?

'Death to 2020' verkent duistere komedie

De trailer begint met Jackson die zich op zijn gemak voelt in een stoel voor een scène in interviewstijl en hij zegt: "Dus waar willen jullie het over hebben?" De camera schakelt vervolgens over naar statische televisie terwijl het jaar "2020" over het scherm wordt getypt. Een Black Lives Matter-protest, geanimeerde afbeeldingen van COVID-19 en bosbranden ontvouwen zich, want woorden kunnen de waanzinnige verwoesting die dit jaar heeft aangericht niet beschrijven.

Een verteller sprak over real-life videoclips: "Een jaar waarvan het verhaal tot nu toe niet kon worden verteld omdat het nog steeds aan de gang was." Beroemdheden beginnen zich in de trailer te voegen, waaronder Lia Kudrow en Leslie Jones.

Hoewel de huidige media vastzitten in een evenwicht van gevoeligheid voor de negatieve spiraal waar mensen dit jaar in terecht zijn gekomen, vragen we ons af of fans willen kijken naar een komisch evenement over tragedies waar ze geen tijd voor hebben gehad, op op zijn minst enigszins, genezen.

Een 'Black Mirror' kijk op de werkelijkheid?

Hoewel Death to 2020 niet direct gerelateerd is aan Black Mirror, hebben makers de neiging om doorlopende stilistische keuzes in afzonderlijke projecten levend te houden. Een smaakvolle balans zal belangrijk zijn voor het succes van de satirische documentaire.

Fans in de YouTube-commentaarsectie waren gevuld met verwarring en openheid voor dit noodzakelijke moment van lichtzinnigheid. Eentje schreef: "Ik weet niet hoe ik moet reageren op deze Trailer… Maar ik denk dat ik opgewonden ben."

grote toelage
grote toelage

Sommige fans deden zelfs mee aan de grappen geïnspireerd door het zware onderwerp van 2020: "Deze film komt uit op 27 december, maar wat als er op 28 december een zombie-apocalyps komt, dan zouden ze de film moeten maken nogmaals, want er zou meer toe te voegen zijn rond 2020. Zeer onwaarschijnlijk, maar toch."

We weten dat iedereen zo snel mogelijk het nieuwe jaar in wil luiden, maar betekent het veranderen van een enkelvoud dat er genoeg tijd is verstreken om te praten over het ongekende nieuws van dit jaar als iets uit het verleden?

Netflix vraagt ons niet om dit te doen, maar de makers geven hun fans mogelijk een moment om met pijn om te gaan door te lachen. Hoewel deze behandeling van trauma voor sommigen verrassend overkomt, kan het een filmavond worden vol met naar adem snakkend gekakel en onverwachte, maar langverwachte tranen.

Aanbevolen: