Waarom was de DCEU zo snel om Batgirl (maar niet de Flash) te annuleren?

Inhoudsopgave:

Waarom was de DCEU zo snel om Batgirl (maar niet de Flash) te annuleren?
Waarom was de DCEU zo snel om Batgirl (maar niet de Flash) te annuleren?
Anonim

Fans van het DC Comics Extended Universe (DCEU) waren zeker geschokt toen werd onthuld dat de aankomende film Batgirl is geschrapt voor release.

Geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah (die onlangs ook boekensteunafleveringen regisseerde voor Marvel Studios' Ms. Marvel), de filmsterren Leslie Grace als Barbara Gordon, de enige dochter van politiecommissaris Gordon (J. K. Simmons) die misdaad bestrijdt onder het mom van de Batgirl.

Er waren hoge verwachtingen van de film, maar helaas heeft Warner Bros. Discovery ervoor gekozen om het project op de lange baan te schuiven voordat iemand de kans kreeg om het te zien.

Daarentegen lijkt het onlangs gefuseerde bedrijf aarzelend om de stekker uit zijn andere aankomende DC-film The Flash te trekken, zelfs te midden van alle schandalen rond hoofdster Ezra Miller. Zelfs vandaag ligt de film op schema voor een release in juni 2023.

De annulering van Batgirl werd aangekondigd na de fusie met Warner Bros. Discovery

Na de oprichting van Warner Bros. Discovery, lijkt het erop dat de eerste orde van zaken was om verliezen te beperken. In de recente presentatie van de winst in het tweede kwartaal benadrukte het bedrijf dat het aanzienlijke "gederfde inkomsten" heeft vanwege zijn "bedrijfsbrede focus op contentexclusiviteit om HBO Max te ondersteunen, wat leidt tot verminderde inspanningen voor tv- en filmlicenties in combinatie met een minder nadruk op HBO Max. B2B-distributie” voorafgaand aan de fusie.

Het verpletterde ook eerdere pogingen om extra budgetten goed te keuren voor projecten met 'onbewezen financieel rendement', waaronder 'selecteer direct-naar-HBO Max-filmreleases'.

Een van die films die oorspronkelijk was bedacht voor een HBO Max-release was Batgirl, wat zou kunnen verklaren waarom Warner Bros. Discovery het project snel afsloot, zelfs als de productie al was voltooid. Rapporten geven ook aan dat de stijgende kosten van de film ook tegenwerkten.

Batgirl kreeg aanvankelijk een budget van $ 75 miljoen, maar dat liep onmiddellijk op tot $ 90 miljoen vanwege COVID-gerelateerde uitgaven. En nu de productie is voltooid, wordt geschat dat de film nog eens $30 tot $50 miljoen zal kosten om op de markt te brengen.

Tijdens de winstoproep van Warner Bros. Discovery over het tweede kwartaal, maakte de CEO van het bedrijf, Davis Zaslav, duidelijk dat ze zich niet verder zouden binden aan een film als deze niet winstgevend zou zijn. "We gaan geen film lanceren om een kwart te verdienen, en we gaan geen film uitbrengen tenzij we erin geloven", legde hij uit.

Ondertussen wordt er ook gespeculeerd dat Warner Bros. Discovery mogelijk Batgirl wil gebruiken als belastingafschrijving volgens een rapport van Variety. Insiders hebben ook aangegeven dat het bedrijf het ziet als de beste manier om de kosten van de zeer dure film terug te verdienen.

Naast Batgirl wordt ook aangenomen dat Warner Bros. Discovery een vergelijkbare strategie als de Scoob! film die het ook samen met de DC-film van de lei heeft verwijderd.

Waarom wil DCEU de flitser niet weggooien, net als Batgirl?

Terwijl Batgirl onmiddellijk werd opgeschort, ziet Warner Bros. Discovery mogelijk een potentiële kaskraker in The Flash, net zoals Black Adam van Dwayne Johnson en het vervolg Shazam! 2.

"We hebben ze gezien, we vinden ze geweldig en we denken dat we ze nog beter kunnen maken", zei Zaslav zelfs over de films tijdens de winstoproep. En nu de in 2020 uitgebrachte film Wonder Woman 1984 er zelfs niet in slaagt om break-even te raken, staat de druk om te streven naar films die de inkomsten van DC-films opnieuw zouden verhogen.

Aan de andere kant lijkt het misschien ook alsof Warner Bros. Discovery niet van plan is om The Flash uit de line-up te verwijderen, omdat dat een groot probleem kan vormen bij het voortstuwen van een groot DCEU-plot. Er is al geruime tijd sprake van plannen om de DCEU te modelleren naar de enorm succesvolle MCU van Marvel Studios, en het lijkt erop dat The Flash van cruciaal belang is om zijn overkoepelende plot vooruit te helpen.

Zoals fans misschien weten, is The Flash de enige DCEU-film met twee Batmans in de vorm van Ben Affleck en Michael Keaton die voor het laatst de Caped Crusader speelden in de film Batman Returns uit 1992.

Het hebben van beide mannen in de film lijkt erop te wijzen dat de DCEU het idee onderzoekt om hun eigen multiversum te introduceren, waardoor ze misschien meer DC-superhelden naar het grote scherm kunnen brengen (net zoals Marvel de multiversum om onlangs Amerika Chavez binnen te halen).

Aan de andere kant kan de herintroductie van Keaton als Batman ook deel uitmaken van de strategie van de DCEU om ervoor te zorgen dat ze al een caped crusader hebben vlak voordat Affleck geacht wordt voorgoed uit de rol te stappen.

Hoe dan ook, niemand weet echt wat er zou gebeuren in de DCEU totdat zowel Aquaman en het Lost Kingdom als The Flash in première gaan. Wat Batgirl betreft, heeft Zaslav ook gezegd dat ze geen film gaan lanceren totdat deze klaar is.” Dat is zeker niet genoeg om de hoop van de fans te wekken.

Aanbevolen: