Anya Taylor Joy onthult hoe dansen haar schaakvaardigheden verbeterde in 'The Queen's Gambit

Inhoudsopgave:

Anya Taylor Joy onthult hoe dansen haar schaakvaardigheden verbeterde in 'The Queen's Gambit
Anya Taylor Joy onthult hoe dansen haar schaakvaardigheden verbeterde in 'The Queen's Gambit
Anonim

Anya Taylor-Joy transformeerde in Beth Harmon met hulp van haar haar- en make-upartiesten, maar gebruikte haar vaardigheden als danseres om choreografie te leren voor de schaakbewegingen!

The Queen's Gambit-ster Anya Taylor-Joy was vastbesloten om haar rol in de Netflix-miniserie zo authentiek mogelijk te maken. De Amerikaans-Argentijns-Britse actrice erkende het belang van schaken als sport en deed haar best om het goed te krijgen.

De Emma-acteur kreeg de kans om de droom van haar personage te beleven en over schaken te praten met Judit Polgár, die wordt beschouwd als de sterkste vrouwelijke schaker aller tijden.

Hoe Taylor-Joy dans gebruikte om schaakbewegingen te leren

Anya Taylor-Joy kan vrijwel alles, of het nu gaat om het leren van een nieuwe taal of het geven van een verbijsterende auditie. De 24-jarige acteur heeft haar acteerkunsten bewezen in The Queen's Gambit, maar ze is ook een danseres!

"Ik ben een danseres, en ik ontdekte dat dat erg behulpzaam was bij het leren van de choreografie voor de bewegingen."

"Het was erg belangrijk voor mij om een theoretisch begrip van schaken te hebben voordat ik Beth speelde, omdat ik weet dat voor de mensen die van schaken houden, het zo'n diepe liefde is dat ik er niet zeker van was om te verschijnen en gewoon doen, " legde Taylor-Joy uit.

"Maar toen het op het spelen van de eigenlijke games aankwam, was het choreografie", vertelde ze.

Taylor-Joy onthulde dat de scène 'snelschaak' 'een van de meest bevredigende dingen' was die ze ooit in haar carrière had gedaan. Haar personage Beth speelt snel schaken en verslaat meerdere spelers in The Queen's Gambit, wat zeker een eersteklas choreografie vereiste, en voor de acteur om elke beweging op elk bord te onthouden.

"Nu kan ik met trots zeggen dat ik van schaken houd!" ze deelde met Polgár.

De schaker feliciteerde Taylor-Joy met de serie en vertelde dat het geweldig voor haar was om alle schaakscènes te zien waar ze bij betrokken was. snelle games, de gelijktijdige tentoonstellingen … het was echt authentiek , deelde Polgár.

Judit Polgár begon te leren schaken toen ze vijf jaar oud was en op 15-jarige leeftijd versloeg ze het record van wereldkampioen Bobby Fischer van de jongste internationale grootmeester. Ze wordt beschouwd als de sterkste vrouwelijke schaker aller tijden.

Aanbevolen: