Wat is er gebeurd met 'Good Luck Charlie'-ster Leigh-Allyn Baker?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met 'Good Luck Charlie'-ster Leigh-Allyn Baker?
Wat is er gebeurd met 'Good Luck Charlie'-ster Leigh-Allyn Baker?
Anonim

Het is zeven jaar geleden dat de geliefde Disney-sitcom Good Luck Charlie eindigde. Hoewel het niet als een van Disney's topshows werd beschouwd, won de serie meerdere prijzen en genoot hij gedurende de vier jaar dat hij in de lucht was stabiele kijkcijfers. Zelfs Steve Carell van The Office was een fan; Carell twitterde ooit bekeek een hele aflevering van Good Luck Charlie en realiseerde zich dat geen van mijn kinderen in de kamer was. Ik denk dat ik een Good Luck Charlie-fan ben.”

Veel fans hebben zich afgevraagd wat er met de castleden is gebeurd sinds de sitcom eindigde. Bridgit Mendler, die de oudste zus Teddy speelde, ging verder als PhD-student aan het MIT Media Lab in Cambridge, Massachusetts. Jason Dolley, die Teddy's oudere broer P. J. speelde, werkt nog steeds als acteur en is verschenen op American Housewife en The Ranch. Mia Talerico, die speelde als de schattige Charlie, werkt ook nog steeds op televisie en is te zien in de shows Conrad en Mani.

Maar wat gebeurde er met Leigh-Allyn Baker, die de iconische moeder Amy Duncan speelde? Leigh-Allyn heeft hard gewerkt om haar acteercarrière voort te zetten en heeft succes gevonden in andere shows na het einde van Good Luck Charlie.

Leigh-Allyn Baker's Time op 'Good Luck Charlie'

Carrière maken van acteren was niet gemakkelijk voor Leigh-Allyn Baker. In een interview in 2015 met L. A. Parent onthulde de 48-jarige dat ze aanvankelijk moeite had om rollen te krijgen in tv-shows die in de lucht bleven.

Het geluk veranderde echter toen Leigh-Allyn een interessant advies kreeg van een andere vrouw tijdens een auditie van Hannah Montana.

"Je zou een baby moeten krijgen", herinnert Leigh-Allyn zich dat de vrouw tegen haar zei. "Ik zie je altijd auditie doen bij mij voor onderdelen, en je moet gewoon zwanger worden en een baby krijgen. Het is het beste geluk ooit. Je werkt non-stop.”

Al halverwege de dertig besloot Leigh Allyn het advies op te volgen. “Ik dacht, weet je wat, ik ga de kracht terugnemen … ik ga leven creëren. En ik maak geen grapje, ik heb daarna non-stop gewerkt.”

Ja hoor, Leigh-Allyn kreeg de rol van presentator van een talkshow op Hannah Montana toen ze vier maanden in haar eerste zwangerschap was. Diezelfde maand hoorde ze dat ze in de running was voor een rol in Good Luck Charlie.

Dit alles betekende dat de Disney-moeder haar beide baby's opvoedde terwijl ze aan de set voor de serie werkte. "Ik was negen maanden zwanger van Griffin toen ik voor het eerst testte op Good Luck Charlie", legt Leigh-Allyn uit. "Ik had hem en hielp hem zelfs op die set opvoeden. Ik heb mijn hele tweede zwangerschap doorgewerkt en voor Disney Channel gewerkt."

Hoe verborg de ster haar babybuil op de set? Volgens haar had ze veel wasmanden vast en stond ze achter tafels, naast andere creatieve manieren om haar buik te bedekken.

Leigh-Allyn beschreef vervolgens een paar andere uitdagingen die gepaard gingen met het spelen van Amy Duncan. Zo plaste de negen maanden oude Mia Talerico tijdens een live-opname op haar shirt. Maar dit verontrustte Leigh-Allyn niet in het minst.

“Voor een andere acteur was dat misschien frustrerend, maar ik was zo vaak geplast, het maakte me niet uit,” zei ze.

Het was ook belangrijk voor Leigh-Allyn om met liefde grenzen te stellen aan de kinderen in de show. Mia begon de actrice blijkbaar "mama" te noemen nadat ze zoveel tijd had doorgebracht met doen alsof ze haar dochter was. Leigh-Allyn leerde haar zachtjes om in plaats daarvan 'Mama Leigh' te zeggen. Deze bijnaam bleef hangen tijdens de rest van de ambtstermijn van de actrice in de show. Blijkbaar noemen alle kinderen die met haar aan Disney hebben gewerkt haar nog steeds Mama Leigh.

Over het algemeen heeft Leigh-Allyn niets dan goede dingen te zeggen over Disney. In een interview in 2013 met Celeb Secrets 4U sprak ze haar liefde uit voor de tv-zender en de serie.

"Het was geweldig", zei ze. “Ik werk graag voor Disney Channel. Het was gewoon een geweldig bedrijf om voor te werken, de meest benaderbare, charismatische, vrolijke mensen. Zo hoort zaken te doen.”

Toen Leigh-Allyn werd gevraagd haar favoriete moment op de set te kiezen, had ze moeite om er maar één te kiezen. "Ik heb genoten van elke seconde van het spelen van dit personage", zei ze. “Ik weet dat ik mijn meisjes en mijn castmates de hele tijd zal zien, we houden zoveel van elkaar. Maar afscheid nemen van dat personage was echt moeilijk.”

Leven na ‘Good Luck Charlie’

Leigh-Allyn is haar acteercarrière blijven nastreven op het Disney-kanaal en elders. Ze is zelfs gaan produceren en regisseren. In 2015 speelde ze Liz in de film Bad Hair Day en werkte ze als uitvoerend producent van de film.

Vanaf daar kreeg Leigh-Allyn een vaste rol als Ellen in Will & Grace. Ze was ook te zien in de show Real Rob, de korte tv-serie Mickey and the Roadster Racers en Christmas in the Pines, die nog in postproductie is.

Leigh-Allyn praat regelmatig met de rest van de Good Luck Charlie-cast en werd uitgenodigd op de bruiloft van Bridgit Mendler in 2019. Tijdens de quarantaine bracht ze graag tijd door met haar twee zonen en echtgenoot.

Sommige critici vragen zich misschien af: waarom koos zo'n getalenteerde actrice ervoor om zo lang met Disney samen te werken? Velen hebben misschien aangenomen dat dit de carrière van Leigh-Allyn belemmerde, maar voor haar was het precies het tegenovergestelde. In het interview met My Boys & Their Toys legde Leigh-Allyn uit dat ze al op jonge leeftijd kinderen wilde helpen en in comedy wilde werken.

Disney paste perfect, realiseerde ze zich: "Ik ben een volwassene in een kinderwereld en dit is precies wat ik wilde doen."

Aanbevolen: