Hier is hoe Jim Carrey 'Ace Ventura: Pet Detective' heeft gered

Hier is hoe Jim Carrey 'Ace Ventura: Pet Detective' heeft gered
Hier is hoe Jim Carrey 'Ace Ventura: Pet Detective' heeft gered
Anonim

Fans kunnen zich vandaag de dag niemand anders voorstellen dan Jim Carrey die Ace Ventura speelt in de film 'Ace Ventura: Pet Detective' en het vervolg ('When Nature Calls'). Maar oorspronkelijk was Jim Carrey helemaal niet bedoeld om Ace te spelen, hoewel fans blij zijn dat hij naar binnen dook en de film redde.

De waarheid is, merkt IMDb op, dat Adam Sandler oorspronkelijk de rol van Ace kreeg aangeboden. Sandler wees de kans af - misschien had hij het op dat moment te druk met het spelen van Billy Madison? - wat voor de producers een toevalstreffer bleek te zijn.

In de jaren '90 dachten sommigen dat Jim Carrey op het hoogtepunt van zijn carrière was. 'The Mask' was een doorslaand succes en kwam uit in hetzelfde jaar als 'Ace Ventura' en een andere Carrey-hit, 'Dumb and Dumber'.' Plus, rond die tijd begonnen geruchten over hem en Cameron Diaz te circuleren.

Snel vooruit, meer dan een decennium, en Carrey's rol in 'Ace Ventura' leverde hem bijna een cameo op in 'Captain Marvel'. Het was duidelijk episch. Maar hoe kwam het tot stand?

Nou, nadat Adam Sandler nee had gezegd tegen de rol, deed Jim auditie en draaide het script om - letterlijk.

In plaats van Ventura een 'stomme idioot' te laten worden, zoals het script aangaf, veranderde Jim hem in een eigenzinnige maar intelligente huisdierendetective. Carrey's invloed heeft er ook toe geleid dat de uitdrukking 'in orde dan' zwaar in de film voorkomt.

Dankzij Jim is het karakter van Ace een eigen leven gaan leiden. Maar het waren niet alleen de slogans die ervoor zorgden dat de film geen kaskraker werd; Carrey heeft het personage echt uitgewerkt en zijn inspiratie gehaald bij andere geweldige acteurs.

Jim Carrey als Ace Ventura in 'Ace Ventura: Pet Detective&39
Jim Carrey als Ace Ventura in 'Ace Ventura: Pet Detective&39

Zoals IMDb heeft uitgelegd, heeft Jim bijvoorbeeld gezegd dat hij Ventura naar vogels heeft gemodelleerd; zijn inspiratie was 'een valkparkiet of een soort parkiet'. De kledingkast was zelfs gebaseerd op de stijl van vogels; Jim stelde zich een kleurrijke, tropische vogel voor terwijl hij de kleding van Ace uitzocht.

Al die moeite die in de film is gestopt, heeft door de jaren heen zijn plek als topkomedie veiliggesteld, ook al was het personage van Ventura onuitstaanbaar. Ondanks het succes van de film - en de populariteit van het personage - hadden veel mensen nog steeds een hekel aan de film in het algemeen.

Dat weerhield het er natuurlijk niet van om miljoenen te verdienen.

Maar Carrey heeft sindsdien ook niet meer zo'n rol gespeeld als 'Ace Ventura'. Hoewel, misschien is dat maar goed ook. In plaats van door te gaan als Ace, is Carrey Lemony Snicket geworden, speelde Mr. Popper en veranderde in een kwaadaardige schurk in 'Sonic the Hedgehog'.

Wie weet wat hij hierna gaat doen - misschien herneemt hij toch zijn rol als Ace.

Aanbevolen: