Wat is er gebeurd met 'Flight Of The Navigator'-ster Joey Cramer?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met 'Flight Of The Navigator'-ster Joey Cramer?
Wat is er gebeurd met 'Flight Of The Navigator'-ster Joey Cramer?
Anonim

De sciencefictionfilm Flight Of The Navigator, uitgebracht in 1986, is een echte familieklassieker. Het maakte destijds niet veel indruk op filmrecensenten, maar door de jaren heen heeft het een soort cultstatus gekregen.

De film is misschien wel een van de weinige films uit de jaren 80 die vandaag de dag nog steeds het bekijken waard zijn. De speciale effecten houden verrassend goed stand en het verhaal is nog steeds boeiend. De film vertelt het verhaal van een jongen die 8 jaar nadat hij naar de toekomst is getransporteerd naar zijn familie terugkeert, is emotioneel ontroerend, vooral vanwege het toegewijde spel van zijn jonge ster, Joey Cramer. Cramer speelde de rol van de 12-jarige David Freeman en gaf een doorbraak toen de jongen uit zijn eigen tijdsperiode verdrong, en het had zijn acteercarrière een boost moeten geven.

Helaas is het waargebeurde verhaal van Joey Cramer triest. Ondanks de belofte van een lucratieve carrière in Hollywood, nam zijn leven een neerwaartse wending. Zoals zo vaak is gebeurd door de jaren heen, sloot Cramer zich aan bij de kindersterren die later in de gevangenis belandden. Dus, wat ging er mis voor de getalenteerde jonge acteur? En waar is hij vandaag?

Het verhaal van Joey Cramer begint

Vlucht van de navigator
Vlucht van de navigator

Joey Cramer werd geboren in 1973 in Vancouver, Canada en begon met acteren in zijn vroege tienerjaren. Na een 'knipper en je zult hem missen'-optreden in The Neverending Story, maakte hij zijn acteerdebuut in Runaway, een lang vergeten sciencefictionfilm met Tom Selleck in de hoofdrol. Daarna speelde hij een kleine rol in het onderschatte sci-fi-juweeltje D. A. R. Y. L.

The Clan Of The Cave Bear was de volgende, een veelbesproken film waarin ook een jonge Daryl Hannah speelde, en vervolgens Flight Of The Navigator, waarmee Cramer zijn eerste hoofdrol kreeg. Hij werd genomineerd voor een prijs voor zijn optreden, maar zoals het geval is met veel van zijn collega's, stopte zijn carrière kort daarna.

Na het succes van de film uit 1986 nam Cramer een aantal tv-rollen op zich, maar besloot toen te stoppen met acteren en door te gaan met zijn opleiding. Helaas, zoals verteld in de recente documentaire Life After The Navigator, nam het leven van Cramer een grote neerwaartse spiraal. Dankzij zijn hard feestende levensstijl begon Cramer op zeer jonge leeftijd een drugsverslaving te ontwikkelen, en zijn leven nam een vorm aan die ver verwijderd was van de 12-jarige onschuldige die hij speelde in de film die hem bijval bezorgde.

Joey Cramer's Life of Crime

Het onrustige leven van Cramer
Het onrustige leven van Cramer

Joey Cramer is niet de eerste kindacteur die een drugsprobleem heeft, maar weinigen hadden kunnen voorspellen wat zijn leven zou worden na Flight Of The Navigator.

Een decennium of zo nadat hij stopte met acteren, begon Cramer de wet te overtreden, en dit kwam tot een hoogtepunt in 2008 toen hij werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf wegens drugsbezit. De problemen van de voormalige acteur eindigden daar niet, want in 2011 kreeg hij nog eens 30 dagen cel voor het vertonen van dreigend gedrag met een wapen. Datzelfde jaar werd hij opnieuw veroordeeld voor het verzilveren van valse bankcheques.

Helaas ging Cramer's criminele leven door en in 2016 werd hij beschuldigd van bankoverval. Hij werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor de misdaad.

Waarom kwam Cramer zo in de problemen? Zoals blijkt uit de documentaire, kwamen sommige van zijn problemen voort uit zijn pijn bij het opgroeien met een afwezige vader. In termen van zijn veroordeling in 2016 is er echter een ander antwoord.

Joey Cramer: Flight Of A Real-Life Navigator

Joey Cramer
Joey Cramer

Ondanks de drugsverslaving en het criminele leven dat volgde op zijn acteercarrière, nam Cramers leven een opwaartse wending.

Weten dat hij hulp nodig had voor zijn drugsverslaving, nam hij drastische maatregelen om het te krijgen.

Wanhopig om in het Nanaimo Correctional Center te worden gegooid waar hij de langdurige behandeling zou krijgen die hij nodig had voor zijn verslaving, liep hij Scotiabank in British Columbia binnen en overhandigde de bange kassier een briefje. Dit was een overval, maar de arrestatie betekende meer voor hem dan het geld. Hij pleitte schuldig, kreeg zijn straf van twee jaar en zag zijn leven veranderen nadat hij Guthrie House had bezocht, de therapeutische gemeenschap in de gevangenis. Terwijl hij daar was, kreeg hij de professionele hulp die hij nodig had en werd hij een inspiratie voor andere drugsgebruikers.

Pratend over zijn leven tegen de Daily Star, zei Cramer:

Bij het vinden van zijn weg terug:

Vandaag de dag is het leven van Cramer heel anders dan het was. Hij heeft opnieuw contact gemaakt met de dochter die hij verloor door zijn drugsverslaving, en hij doet auditie voor nieuwe acteerrollen.

In veel opzichten is zijn leven een weerspiegeling van David Freeman, de jongen die hij speelde in Flight Of The Navigator. Een tijdje verdwaalde hij en bevond hij zich ver van huis. Maar zoals elke goede navigator dat doet, bedacht hij een plan, vond een weg terug en keerde terug naar de mensen en plaatsen waar hij van was afgedwaald. Net als bij David Freeman heeft Cramer een lange weg afgelegd om te komen waar hij moest zijn, en we hopen dat zijn leven de komende maanden en jaren zal blijven verbeteren.

Aanbevolen: