Anya Taylor-Joy reageert adorabel op dubbele Golden Globe-nominatie

Inhoudsopgave:

Anya Taylor-Joy reageert adorabel op dubbele Golden Globe-nominatie
Anya Taylor-Joy reageert adorabel op dubbele Golden Globe-nominatie
Anonim

2020 was misschien wel het geluksjaar van Taylor-Joy. De in Amerika geboren Brits-Argentijnse actrice bewees haar uitzonderlijke dramatische bereik op zowel de grote als de kleinere schermen. Haar optredens in Emma. en The Queen's Gambit bleef niet onopgemerkt, wat de actrice twee Golden Globe-nominaties opleverde.

Anya Taylor-Joy heeft geen woorden om de dubbele Golden Globe-nominatie te vieren

Na de aankondiging door Sex and the City-ster Sarah Jessica Parker en Empire-hoofdrolspeler Taraji P. Henson, ging Taylor-Joy naar haar Instagram om de prestatie te vieren.

“Heel erg bedankt. Dit is…” zegt Taylor-Joy in een openhartige clip die op haar grid is geplaatst, zonder haar dankbaarheid onder woorden te brengen.

“Vrij verdomd wild. BEDANKT voor de liefde HFPA', schreef ze bij de video en bedankte de Hollywood Foreign Press Association, het orgaan achter de Golden Globes.

Taylor-Joy schittert in 'Emma.' en 'The Queen's Gambit'

Geregisseerd door Autumn de Wilde, Emma. ziet Taylor-Joy een samengestelde selectie van flatterende Regency-jurken aantrekken lang voordat Bridgerton er was. De actrice speelt het titulaire personage in de bewerking van de gelijknamige roman van Jane Austen.

Emma, een van de weinige films die in de bioscoop kon worden vertoond voordat de pandemie toesloeg. is een heerlijk, geestig historisch drama waarmee Taylor-Joy voor velen op de kaart stond. Haar beurt als Miss Emma Woodhouse is genomineerd voor de Beste Actrice - Komedie of Musical.

In première in oktober 2020, The Queen's Gambit ziet Taylor-Joy in de rol van Beth Harmon, een wees in 1960, Kentucky, die een talent voor schaken ontdekt. Beth is vastbesloten om grootmeester te worden en is op weg naar internationale roem en erkenning, maar worstelt met verslaving en eenzaamheid.

Een bewerking van de roman van W alter Tevis, de serie is in de eerste maand na release door 61 miljoen huishoudens bekeken en is daarmee de grootste gelimiteerde serie van de streamer tot nu toe.

Voor haar optredens als Beth en Emma Woodhouse ontving Taylor-Joy ook nominaties bij onder meer de Satellite Awards.

De actrice zal de volgende ster zijn in Edgar Wright's aankomende film Last Night in Soho, een psychologische horror die in oktober van dit jaar in de bioscoop zal verschijnen.

Stream The Queen's Gambit op Netflix en huur Emma. op een aantal platforms, waaronder Amazon Prime Video

Aanbevolen: