Dit is hoe Bradley Cooper zich kon verhouden tot zijn 'A Star Is Born'-personage

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Bradley Cooper zich kon verhouden tot zijn 'A Star Is Born'-personage
Dit is hoe Bradley Cooper zich kon verhouden tot zijn 'A Star Is Born'-personage
Anonim

Weet iemand tot op de dag van vandaag echt wat er gebeurde tussen Bradley Cooper en Lady Gaga tijdens hun tijd als Jackson en Ally in A Star Is Born ?

Het paar was voor en na de film overal samen te zien. Ze woonden alle prijsuitreikingen en filmfestivals bij om te laten zien wat ze hadden bereikt; ze gingen zelfs samen boodschappen doen en lieten ons denken dat ze een geheime liefdesaffaire hadden. Als ze een affaire hadden, zou het niet de eerste keer zijn geweest dat het echte leven op het scherm werd weerspiegeld voor de film.

Cooper heeft veel gedaan om zijn films voor te bereiden en hij heeft veel gedaan om in Jacksons hoofd te kruipen. Hij nam gitaar- en zanglessen, maar er was één aspect van het personage waarop Cooper zich niet hoefde voor te bereiden. Zijn verslaving, helaas. Omdat Cooper eerdere ervaringen met verslaving heeft gehad, wist hij precies hoe hij die kant van Jackson moest spelen, en daarom is zijn optreden in de film een van zijn beste.

Dit is hoe Cooper zijn ervaringen gebruikte in A Star Is Born.

Cooper kan betrekking hebben op Jackson

A Star Is Born was de baby van Cooper. Het gaf hem zijn regiedebuut en een kans om een rockster te worden. Maar het liet hem ook een deel van hem op het scherm reflecteren waar hij zich misschien niet zo prettig bij voelde.

Cooper kon met Jackson omgaan omdat ze allebei hun eigen vormen van drugs- en alcoholverslaving hadden doorgemaakt. Jackson leefde helaas niet lang en gelukkig zoals Cooper.

De plot van de film was niets nieuws; dit was de vierde keer dat het opnieuw werd gemaakt. Maar dat betekende niet dat Cooper er geen delen van zichzelf in kon stoppen.

Spreken met NPR "over het ontginnen van 'de diepste delen van mezelf' om het kwetsbare, gebroken personage Jackson Maine te portretteren," zei Cooper dat het een zeer therapeutische ervaring was.

"Ik denk dat omdat ik 40 ben en ik veel heb meegemaakt in mijn leven, ik het met vreugde kon doen. Omdat sommige mensen me hebben gevraagd: het moet moeilijk zijn geweest om te gaan naar die plaatsen? Maar vreemd genoeg was het erg therapeutisch, "zei hij.

"…Weet je, ik heb een interessante weg gehad, en ik heb soortgelijke dingen in mijn leven meegemaakt. En ik heb het waargenomen bij anderen die dicht bij me staan, en --"

"Je hebt het over alcoholisme omdat dit personage een grote drinker is", onderbrak interviewer Rachel Martin.

"En verslaving in het algemeen", vervolgde Cooper. "En het belangrijkste was, toen ik het aan het schrijven was en specifiek aan het fotograferen was, dacht ik: jeetje, als deze film uitkomt (als hij uitkomt), wil ik echt dat iedereen die veel weet over deze ziekte, zegt: 'Ja, dit is de weerspiegeling van hoe het is.' Geen glossy versie, maar de echte realiteit van wat het is om een verslaafde te zijn."

Cooper bleef in karakter terwijl hij regisseerde

Omdat Cooper en Jackson iets gemeen hadden in de film, werd het zo veel persoonlijker voor de acteur die regisseur werd. "Hoe persoonlijker je iets maakt, hoe meer kans het heeft om contact te maken met en ontvangen te worden door mensen", zei hij na de Screen Actors Guild-vertoning van de film.

"Is dat niet waar we altijd naar op zoek zijn? Iemand die echt opstaat en met je praat? Je bent gedwongen om te luisteren als het authentiek is. Dat is alles wat we de hele tijd probeerden te doen."

In feite was niet alleen zijn verleden in het verhaal verweven. Cooper en de andere schrijvers, Eric Roth en Will Fetters, hebben biografische details uit het echte leven van Lady Gaga en Sam Elliot in de film gestrooid om hen te helpen zich ook "vastgebonden aan de waarheid" te voelen.

Dat betekende dat Cooper, die al 15 jaar nuchter was tegen de tijd dat A Star Is Born verscheen, zijn verleden ook moest kanaliseren met verslaving. Voor hem was het leren bespelen van instrumenten en zingen voor een echt publiek minder eng dan teruggaan naar die plaatsen.

In de scènes waarin Jackson het meest dronken is, slaagde Cooper erin zijn karakter te behouden tijdens het regisseren.

"Godzijdank waren de acteurs bereid me toe te staan ze in die staat te regisseren, omdat het gemakkelijker was om in die ruimte te blijven", zei Cooper. "Het kostte me alleen wat meer tijd om te communiceren wat ik wilde."

In andere interviews was Cooper minder dan opgewonden om te praten over zijn eigen verslaving en hoe deze tot uiting kwam in Jackson. Hij vertelde de Independent: "Ik zie er niet per se het voordeel van in. Weet je? Ik niet."

Eén ding dat hij wel zei, was dat hij voor sommige van de slechtste scènes geen ervaring had. "Elke keer dat je iets doet, moet je persoonlijke dingen van jezelf vinden, maar nee, ik bedoel, ik had het gevoel dat ik hem was. Ik ging niet terug naar een moment van mijn leven in die scène."

"Er is geen één-op-één correlatie van gebeurtenissen in zijn leven met gebeurtenissen in de film", schreef de Independent.

Dus, hoewel Cooper gebruik heeft gemaakt van zijn ervaringen uit het echte leven, betekent dat niet per se dat er iets in de film op de een of andere manier met hem is gebeurd of dat hij tijdens een bepaalde scène aan een eerdere ervaring dacht. Cooper en Jackson hadden gewoon een gemeenschappelijke verslaving en het hielp Cooper om het personage aan te passen omdat hij soortgelijke dingen had meegemaakt.

Cooper was gewoon heel goed in het scheiden van zijn ervaringen van die van Jackson. Hadden we iets minder verwacht van zijn meesterwerk? Toen de film in première ging, schokte het ons allemaal, op een goede manier, en het bewees dat Cooper echt als een ster werd geboren.

Aanbevolen: