De trieste waarheid over de eerste vertoning van 'Fellowship Of The Ring

Inhoudsopgave:

De trieste waarheid over de eerste vertoning van 'Fellowship Of The Ring
De trieste waarheid over de eerste vertoning van 'Fellowship Of The Ring
Anonim

Hoewel er veel dingen zijn die fans niet weten over het maken van The Fellowship of the Ring, de eerste film in Peter Jacksons epische aanpassingen van J. R. R. Tolkien's "Lord of the Rings", er is iets met de eerste vertoning van de film waar nog minder mensen van weten. Peter Jackson is vrij transparant geweest over een aantal van zijn creatieve beslissingen, waaronder de uitbreiding van Liv Tyler's rol in de films en wat de sleutel tot het maken van The Lord of the Rings was. Maar zelfs de grootste LOTR-fans hebben absoluut geen idee dat de allereerste vertoning van The Fellowship of the Ring is dat het plaatsvond op de begrafenis van zijn moeder.

De allereerste vertoning van de Fellowship of the Ring ging helemaal over Peters moeder

In een interview in 2004 met de nu in ongenade gevallen Charlie Rose vóór de release van The Return of the King, ging Peter Jackson in detail over zijn relatie met zijn ouders en hoe ze hem hielpen filmmaker te worden. Natuurlijk moest Charlie vragen of zijn ouders leefden om zijn grootste succes, The Lord of the Rings-films, te zien. Het blijkt dat Peter's vader, William Jackson, stierf in 1998 toen hij nog in pre-productie was voor de films. William kon tenminste zien dat zijn zoon aan iets absoluut enorms werkte; hoewel hij niet zag hoe positief de wereld zou reageren op Peters harde werk.

Helaas deed Peters moeder dat ook niet. Joan Jackson stierf vlak voordat The Fellowship of the Ring voltooid was.

"Mam heeft The Fellowship of the Ring, de eerste film, niet helemaal gezien", vertelde Peter Jackson aan Charlie Rose. "Ze stierf eigenlijk drie dagen voordat we de film afmaakten. Ze hing als het ware vast. Ze had de ziekte van Parkinson en was erg oud en zwak en ging een beetje langzaam bergafwaarts meer dan een jaar of twee [voorheen]. En, um, en ze bleef maar hangen om de film te zien."

Omdat Peter voelde dat zijn moeder echt probeerde het grootste succes van haar zoon te zien, maar het niet haalde, besloot Peter haar te eren door The Fellowship of the Rong voor de allereerste keer ter ere van haar te tonen.

"We speelden het op haar begrafenis. We hadden haar begrafenis. Ik had daar al mijn relaties. Mijn hele familie. Je weet wel, uitgebreide familie. En dus nam ik ze allemaal mee naar een theater op de middag van de begrafenis en speelde de film voor hen af. En ik zei: 'Luister, mama zou het geweldig hebben gevonden dat dit op haar begrafenis werd gespeeld.' En dat was de allereerste vertoning van The Fellowship of the Ring."

Peters filmreis is te danken aan zijn vader en moeder

In het interview met Charlie Rose in 2004 ging Peter Jackson ook uitgebreid in op zijn relatie met zijn ouders. Zonder twijfel, legde hij uit, zou hij niet zijn waar hij is zonder hen.

Peter Jackson groeide op als enig kind in een klein stadje buiten Wellington, Nieuw-Zeeland. Doordat hij gedwongen was veel tijd alleen door te brengen, ontwikkelde hij zijn creativiteit en uiteindelijk zijn liefde voor cinema. Zijn ouders steunden hem enorm en het najagen van zijn dromen, iets dat volgens Peter hem heeft geïnspireerd op zijn eigen reis als ouder.

Dit is allemaal buitengewoon indrukwekkend, aangezien zijn ouders zelf absoluut geen interesse hadden in cinema. Joan en William waren niet bepaald het creatieve type. Het waren arbeiders die uit Engeland emigreerden op zoek naar een beter leven. Maar, zoals Peter aan Charlie Rose uitlegde, ze konden zien dat hun zoon niet lichtzinnig van film hield… Hij was er toegewijd aan. En ze hielden van hun zoon en wilden hem zien slagen.

"Mijn interesses en hobby's waren zo verwijderd van waar ze in geïnteresseerd waren, maar ze waren er altijd voor mij. Altijd", legde Peter Jackson uit aan Charlie Rose. "Toen ik 14 jaar oud was, kochten ze een nieuwe filmcamera voor me voor Kerstmis."

Peter's ouders reden hem ook rond om dingen te filmen, aangezien hij pas in de twintig een rijbewijs had omdat hij het te druk had met films maken.

"Ze besteedden zoveel van hun tijd aan het helpen van mij", legde Peter uit.

Peters moeder, Joan, maakte ook een deel van het braaksel dat in een van zijn films werd gebruikt. En in Meet The Feebles, een van zijn vroegste films, kookte Joan zelfs alle ma altijden en zorgde voor de hele cast en crew.

Gezien de hoeveelheid steun die Joan haar zoon gaf in de begindagen van zijn filmcarrière, is het logisch waarom hij haar wilde eren door The Fellowship of the Ring op haar begrafenis te laten zien. Om nog maar te zwijgen van de emotionele laatste regel van zijn dankwoord toen hij de beste regisseur won bij de Academy Awards …

"Voor Bill en Joan, bedankt."

Aanbevolen: