Houdt 'X-Men' uit 2000 na meer dan 20 jaar nog steeds stand?

Inhoudsopgave:

Houdt 'X-Men' uit 2000 na meer dan 20 jaar nog steeds stand?
Houdt 'X-Men' uit 2000 na meer dan 20 jaar nog steeds stand?
Anonim

Terug voordat de MCU en DC de dominerende krachten waren in het stripboek-filmspel, werd het genre door X-Men uit 2000 naar een nieuw tijdperk gekatapulteerd. Het populaire mutantenteam had in de jaren 90 al een succesvolle animatieshow, maar het succes van de film bracht een grote franchise op gang en zorgde ervoor dat studio's superheldenprojecten serieus gingen nemen.

Binnenkort zouden solide films als Spider-Man volgen, net als blindgangers als Daredevil. Het was zeker een ongelijke tijd, maar het leidde allemaal tot wat we nu te zien krijgen. Met X-Men is het allemaal begonnen en sommige fans beginnen te discussiëren over hoe goed de film na twee decennia standhoudt.

Laten we eens kijken naar X-Men en zien hoe het ouder werd.

‘X-Men’ was een enorme hit

We leven momenteel in een tijd waarin superheldenfilms regelmatig de boventoon voeren aan de kassa. In het niet zo verre verleden ondergingen superheldenfilms echter ernstige groeipijnen en hadden ze iets nieuws nodig om door te breken in de mainstream om de weg vrij te maken voor andere eigenschappen om te gedijen. Betreed X-Men, dat in 2000 in de bioscoop verscheen en de superheldenrage van de jaren 2000 inluidde.

De film, die werd geregisseerd door Bryan Singer, was destijds een enorme prestatie en het bracht de favoriete mutanten van de mensen van de pagina's en op het grote scherm op een manier waar iedereen van kon genieten. Het team zelf was al eeuwenlang populair bij stripfans en X-Men uit 2000 hielp hen dankzij het succes een nog grotere reputatie te verwerven bij het reguliere publiek.

Sterren als Patrick Stewart, Ian McKellen en Halle Berry waren allemaal de hoofdrolspelers in de film, maar de onbekende Hugh Jackman stal de show en werd een begrip dankzij zijn vertolking van Wolverine. Zijn tijd als Wolverine iconisch noemen is een understatement, en het begon allemaal in 2000.

Nu er meer dan 20 jaar zijn verstreken, zijn mensen begonnen met een retrospectieve blik op de film om te zien hoe deze nog steeds standhoudt. Het blijkt dat sommige mensen er nog steeds van houden, terwijl anderen veel gaten beginnen te prikken in de manier waarop het ouder wordt.

De CGI is niet goed verouderd

Als er één groot nadeel is aan het gebruik van CGI, dan is het dat het altijd wordt verbeterd. Dit betekent dat CGI-gebruik de neiging heeft om als melk te verouderen, vooral in projecten die er veel van gebruiken. Attack of the Clones gebruikte bijvoorbeeld een buitensporige hoeveelheid CGI en sommige scènes uit de film zien er slecht uit. Helaas heeft X-Men een aantal scènes die CGI gebruiken, en sommige ervan zien er na twee decennia behoorlijk ruw uit.

Een van de scènes die meteen opv alt, is de strijd van Wolverine op het Vrijheidsbeeld. Tijdens deze scène probeert Sabretooth Wolverine van het standbeeld af te werpen, maar Weapon X kan zijn klauwen gebruiken om zich vast te houden en zichzelf terug op het bouwwerk te klappen om het gevecht voort te zetten. Het zag er 20 jaar geleden misschien heel cool uit, maar als je het nu bekijkt, lijkt dit een filmpje uit een gedateerde videogame.

Er zijn een paar andere scènes die wat gedateerde CGI laten zien, maar nogmaals, het is iets dat niet standhoudt naarmate de jaren verstrijken. Er zijn maar weinig films die een uitzondering vormen, met Jurassic Park die in 1993 nog steeds uitstekend CGI-gebruik hadden.

Hoe ruw de CGI ook kan zijn, het verhaal zelf is waar mensen het over zouden moeten hebben, en voor het grootste deel doet deze film nog steeds fantastische dingen en is het de moeite waard om nog een keer te kijken.

Het verhaal is nog steeds solide

Een Reddit-thread waarin wordt besproken hoe goed de film na al die tijd standhoudt, heeft een aantal gevarieerde opnames, maar veel gebruikers lijken het erover eens te zijn dat de film als geheel nog steeds solide is. Natuurlijk is niet iedereen het eens met de manier waarop de film standhoudt, maar het mooie van films is dat het een subjectieve kunstvorm is waar mensen enorm verschillende meningen over kunnen hebben.

In The Mary Sue werd dit onderwerp aangeroerd en ze vatten het mooi samen door te zeggen: Toch, ondanks de (zeer) gedateerde speciale effecten en de vechtscènes die niet zo goed geënsceneerd zijn als die in X2 is deze film leuk en heeft de filmserie opgezet om veel geweldige dingen te doen. Maar… nou ja, je weet hoe dat is afgelopen.”

De ongelijke stroom van de X-Men-franchise zorgt er zeker voor dat de algehele erfenis een hit krijgt, maar X-Men was nog steeds een fantastische manier om dingen op gang te brengen. Het zal interessant zijn om in de toekomst een retrospectieve lens mee te nemen naar de MCU.

Aanbevolen: