10 geweldige Halloween-films die geen horrorfilms zijn

Inhoudsopgave:

10 geweldige Halloween-films die geen horrorfilms zijn
10 geweldige Halloween-films die geen horrorfilms zijn
Anonim

Nu Halloween nog maar een maand duurt, is het tijd om in de stemming te komen en er is geen betere manier om dat te doen dan door je favoriete Halloween-films te kijken. Wanneer de meeste mensen aan Halloween-films denken, denken ze dat ze enge horrorfilms moeten kijken die hen de hele nacht wakker zullen houden. Maar alleen omdat Halloween een spookachtige feestdag is, betekent dit niet dat je naar films moet kijken waar je bang van wordt.

Er zijn veel Halloween-films die niet in het horrorgenre vallen. Hoewel sommigen van hen misschien nog steeds een beetje eng zijn, zijn ze helemaal niet eng en zijn ze eigenlijk best schattig. Ze kunnen je zelfs aan het lachen maken. Hier zijn 10 Halloween-films die je kunt bekijken als je niet bang wilt zijn voor horrorfilms.

10 ‘Halloweentown’ (1998)

Vrijwel elk kind uit de jaren 90 weet wat Halloweentown is. Het heeft een eenvoudig plot waarin een tienermeisje ontdekt dat ze een heks is en haar oma moet helpen Halloweentown te redden. Maar het plot speelt zich op een leuke en vermakelijke manier af waardoor je ernaar wilt blijven kijken. Volgens Insider "was deze originele Disney Channel-film zo succesvol dat er verschillende vervolgen zijn, dus je kunt een hele nostalgische binge hebben met Halloweentown, Halloweentown II: Kalabar's Revenge, Halloweentown High en Return to Halloweentown."

9 ‘The Haunted Mansion’ (2003)

The Haunted Mansion, gebaseerd op de gelijknamige attractie in het themapark, is een klassieke Disney-film die elke fan rond Halloween zou moeten zien. Volgens IMDb gaat de film over Een makelaar en zijn vrouw en kinderen worden opgeroepen naar een landhuis, waar ze al snel ontdekken dat het er spookt, en terwijl ze proberen te ontsnappen, leert hij een belangrijke les over het gezin dat hij heeft verwaarloosd.” Het heeft een aantal scènes die een beetje eng en griezelig zijn, maar het is meestal een komische film en het heeft verbazingwekkende visuele effecten waardoor je denkt dat geesten echt bestaan.

8 ‘Lijkenbruid’ (2005)

Corpse Bride is een stop-motion animatiefilm die de perfecte hoeveelheid zoetheid en griezeligheid in één combineert. “Burton bracht zijn frequente medewerker Johnny Depp binnen om Victor de stem te geven, een nerveuze jongeman die op het punt staat te trouwen en die per ongeluk een overleden vrouw trouwt die uit het graf opstaat. Deze film is de perfecte Tim Burton-versie van een romantische komedie. Het behoudt zijn gebruikelijke griezelige toon terwijl het ook een lief en grappig verhaal vertelt met een aantal leuke wendingen onderweg”, aldus ScreenRant. Het is eigenlijk een liefdesverhaal voor de doden en is perfect voor koppels om naar te kijken op Halloween.

7 ‘Praktische magie’ (1998)

Practical Magic is een must-see voor elke heksenfan. “In deze romcom uit 1998 spelen Sandra Bullock en Nicole Kidman de hoofdrol als zussen en heksen die gedoemd zijn te leven door de vloek van de familie Owens: dat elke man die verliefd wordt op een van hen zal sterven. Gelukkig gebeurt er niets serieus eng in deze romantische throwback', aldus Insider. Hoewel het geen enge film is, is het meer voor oudere kijkers omdat het de classificatie PG-13 heeft en een aantal gewelddadige scènes bevat.

6 ‘The Addams Family’ (2019)

De Addams Family-franchise is een van de beste Halloween-filmfranchises aller tijden. De franchise begon in 1991 met de live-action Addams Family en elke film in de serie volgt een 'rare' familie die dol is op alles wat donker en eng is. Er zijn vier films in de franchise (de vijfde komt volgende maand uit) en de laatste was een geanimeerde versie van de Addams-familie. “De film volgt de titulaire familie van griezelige personages die het macabere omarmen en geschokt zijn door alles wat lief of zachtaardig is. Hoewel de nieuwe film misschien niet zo vermakelijk is als de live-actionversies, zou de stemmencast met onder meer Oscar Isaac en Charlize Theron fans van de franchise wat plezier moeten bieden , aldus ScreenRant. Je kunt dit jaar Halloween vieren door alle vier de filmseries te bekijken voordat je de nieuwe op 1 oktober bekijkt.

5 ‘Beetlejuice’ (1988)

Beetlejuice is waarschijnlijk de beste live-actionfilm van Tim Burton en is een Halloween-klassieker geworden die je elk jaar op tv kunt kijken. Er zijn een aantal scènes die een beetje griezelig zijn, maar het is helemaal niet eng. Volgens Insider: In deze bizarre komedie-fantasiefilm speelt Michael Keaton de titelrol als een demon die een gezin moet achtervolgen totdat ze hun huis verlaten. Natuurlijk klinkt de premisse griezelig, maar de film is eigenlijk best hilarisch en kindvriendelijk.”

4 ‘Monsterhuis’ (2006)

Monster House is een Halloween-film die perfect is voor animatiefans. Het is geproduceerd door dezelfde mensen die Polar Express hebben gemaakt en heeft een vergelijkbare stijl, maar is een stuk enger dan de vakantieklassieker. Monster House speelt zich af in de dagen voorafgaand aan Halloween en volgt een jonge jongen met vermoedens over zijn knorrige buurman aan de overkant van de straat. Hij komt er al snel achter dat het griezelige oude huis van de man in feite een levend monster is. De film is een leuk en spannend avontuur met een meeslepend verhaal en inventieve sequenties”, aldus ScreenRant. Het heeft een geweldige cast met Steve Buscemi, Mitchel Musso, Maggie Gyllenhaal, Kevin James, Nick Cannon, Jason Lee en Jon Heder, en is geweldig voor elke leeftijd.

3 ‘Coraline’ (2009)

Coraline is een griezelige stop-motionanimatie die je geest zal doen verdraaien en erg leuk is om rond Halloween te kijken. Omdat de donkere stijl vergelijkbaar is met die van Tim Burton, denken mensen vaak dat hij het heeft gemaakt, maar het was eigenlijk Henry Selick die het heeft gemaakt. “Het verhaal volgt het titulaire jonge meisje dat zichzelf in een idyllische alternatieve realiteit bevindt waar haar leven perfect is. De dingen worden echter al snel donkerder dan ze eerst leken. De film is een bizarre en spannende verkenning van deze vreemde wereld die alleen maar boeiender wordt naarmate hij meer verkend wordt”, aldus ScreenRant. Dit is ook weer een Halloween-film die perfect is voor animatiefans en kijkers van alle leeftijden.

2 'The Nightmare Before Christmas' (1993)

Net als Coraline heeft Henry Selick ook dit geweldige vakantiemeesterwerk gemaakt. The Nightmare Before Christmas is een van de meest iconische animaties ooit gemaakt en de feestdagen zouden niet hetzelfde zijn zonder. "De stop-motion animatiefilm is het verhaal van Jack Skellington, de koning van HalloweenTown, die moe wordt van zijn repetitieve bestaan en besluit Kerstmis te omarmen", aldus ScreenRant. Sommige fans hebben beweerd of het meer over Halloween of Kerstmis gaat, maar aangezien het beide feestdagen omvat, kun je het de hele vakantieperiode bekijken.

1 ‘Hocus Pocus’ (1993)

Hocus Pocus kwam in hetzelfde jaar uit als The Nightmare Before Christmas en Halloween zou ook niet hetzelfde zijn zonder deze populaire klassieker. Het is zo populair dat het op Halloween meestal uren achter elkaar op tv is. Volgens IMDb gaat de film over "Een nieuwsgierige jongere verhuist naar Salem, waar hij worstelt om erbij te horen voordat hij een trio duivelse heksen wakker schudt die in de 17e eeuw werden geëxecuteerd." Een deel ervan is donker omdat de heksen kinderen vermoorden om weer jonger te worden, maar het is helemaal niet eng en het is een film waar fans van alle leeftijden dol op zijn. Het is zelfs nog beter om als volwassene te kijken, omdat je meer van de grappen erin begrijpt.

Aanbevolen: