Dit is waarom Tyrion Lannister het hoofdpersonage is in Game Of Thrones

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Tyrion Lannister het hoofdpersonage is in Game Of Thrones
Dit is waarom Tyrion Lannister het hoofdpersonage is in Game Of Thrones
Anonim

Tyrion Lannister is ongetwijfeld een essentieel karakter van Game of Thrones. Hij is een briljante dwerg met een grote reputatie op basis van zwarte humor en een cynisch standpunt. Hoewel hij de familie Lannister in verlegenheid brengt, is hij voor GoT ronduit prestigieus. Hij heeft verschillende namen, voornamelijk vanwege zijn kleine formaat, zoals 'The Imp' en 'The Halfman'. Vanwege zijn intellectuele capaciteiten wordt hij ook wel "The Little Lion" genoemd.

Tyrion blijft op de as van GoT

Game of Thrones definieert het hoofdpersonage niet expliciet, maar voor een GoT-stan is het misschien niet moeilijk om erachter te komen. Over hoofdrollen gesproken, meerdere karakters duiken op en Lannister is ongeëvenaard. Bij meerdere gelegenheden en typische GoT-wendingen stond Tyrion centraal in het verhaal. Zijn gevangenneming was de reden voor het uitbreken van de oorlog in Westeros, de Dornish alliantie en de bruiloft van Myrcella kunnen beide aan hem worden toegeschreven en als klap op de vuurpijl doodde hij zijn vader Tywin om de politiek van het land voorgoed te veranderen.

Afbeelding
Afbeelding

Tyrion Lannister is het meest succesvolle personage van het verhaal

Peter Dinklage, die het personage in de show heeft geportretteerd, kreeg veel lovende kritieken. Noem het de magie van het personage of het talent van een veelzijdige acteur, Tyrion Lannister is het meest succesvolle personage in de show, met 7 prijzen en 37 extra nominaties.

Tyrion is extreem grijs

Het is niet erg moeilijk om te voelen dat de meeste GoT-personages grijs van aard zijn, noch heilig noch slecht. Raad eens wie het meest grijs is van allemaal? Ja, de gok was juist! Tyrion Lannister geeft de essentie van het verhaal omdat hij het grijsste personage van het verhaal is. Hij toont extreme wreedheid jegens zijn vijanden en tegen een paar anderen kan hij erg aardig en sympathiek zijn. Soms toont hij medeleven, raakt gefrustreerd, boos of zelfs jaloers omdat zijn vrienden aan de top komen.

Tyrion Lannister staat bekend als een van de meest prominente creaties van George R. R. Martin. Martin zei hetzelfde in een interview en zei: Al mijn personages zijn in meer of mindere mate grijs, maar Tyrion is misschien wel de diepste grijstint, met het zwart en wit in hem het meest grondig gemengd, en ik vind dat erg aantrekkelijk. Ik heb altijd meer van grijze karakters gehouden dan van zwart-wit karakters… Ik zoek naar manieren om mijn karakters echt te maken en ze menselijk te maken, karakters met goed en slecht, nobel en egoïstisch, goed gemengd van aard, Tyrion is dat voor een groot deel.”

The Imp is leuk om naar te kijken

Het zou niet teveel zijn om te zeggen dat Tyrion een man is met de meest magnifieke en superhumoristische dialogen in de show, misschien dankzij zijn voorliefde voor wijn en bordelen. In één scène zegt Tyrion: Het is niet gemakkelijk om de hele tijd dronken te zijn. Als het makkelijk was, zou iedereen dronken zijn.”

Het is zijn geestige en charismatische karakter dat Tyrion geschikt maakt voor pakkende dialogen.

De Imp laat zijn aanwezigheid voelen met alles wat hij zegt en doet. Het veelzijdige karakter zit tot de rand vol met verschillende tinten zwart en wit die genoeg zijn om te betoveren.

Aanbevolen: