Wat is er gebeurd met de jonge cast van de Narnia-films?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de jonge cast van de Narnia-films?
Wat is er gebeurd met de jonge cast van de Narnia-films?
Anonim

De Pevensie-kinderen waren niet de enigen die door de kledingkast Narnia binnenstapten in de film The Lion, the Witch, and the Wardrobe uit 2005. Vanuit het comfort van ons eigen huis kregen we de kans om met hen mee te reizen naar het wonderbaarlijke winterwonderland van pratende dieren, verachtelijke heksen en magische profetieën.

Dit was de eerste van twee andere boek-naar-film-aanpassingen gebaseerd op de klassieke werken van CS Lewis, en samen met Prince Caspian en The Voyage of the Dawn Treader werden ze het volgende grote ding in de wereld van de fantasie na de Lord of the Rings-films. Helaas kwam er nooit een vierde film in de franchise, dus we hebben nooit de verdere avonturen van de Pevensie-kinderen te zien gekregen. Maar hoe zit het met de acteurs die ze speelden? Wat is er van hen geworden?

We gaan precies onthullen wat deze jonge acteurs hebben uitgespookt sinds de kastdeuren voorgoed zijn gesloten in de wereld van Narnia.

Lucy - Georgie Henley

Georgie Henley was slechts 10 jaar oud toen ze werd gekozen om Lucy Pevensie te spelen in de filmserie.

We zagen de film door de ogen van haar personage, want Lucy was de eerste die door de kledingkast naar binnen ging. Van onschuldige met grote ogen tot de uiteindelijke koningin Lucy de Dappere, ze heeft ons allemaal geboeid.

In het echte leven keerde Henley terug naar de minder fantastische wereld van Bradford in het VK, waar ze haar opleiding voortzette. Daarna ging ze naar Cambridge University en studeerde voor een BA in Engels, en in haar vrije tijd bleef ze acteren in kleinere filmprojecten, waaronder de mysteriethriller Perfect Sisters en het hekserijverhaal The Sisterhood Of the Night.

Georgie zou terugkeren naar de fantasiewereld in de nu geannuleerde Game of Thrones-prequel, die in 2019 zou worden uitgezonden. De serie kwam nooit tot stand, maar Georgie is hard blijven werken, zowel in het theater als aan de occasionele film. Ze werkt momenteel aan haar eerste regieproject, Tide, dat je kunt steunen door geld te doneren op Kickstarter.

Edmund - Skandar Keynes

De in Londen geboren Skandar Keynes werd op 14-jarige leeftijd opgemerkt door een talentagent. Nadat hij een rol in de Emma Thompson-film Nanny McPhee had verloren, won hij de rol van Edmund Pevensie in de Narnia-films. Zijn karakter was in het begin moeilijk leuk te vinden, deels omdat hij een verrader werd nadat hij zich in de eerste van de serie had aangesloten bij de Witte Heks, maar hij begon zijn heroïsche kant te laten zien naarmate de franchise vorderde.

Hij werd koning Edward de Rechtvaardige in de films en deelde de heerschappij over Narnia met zijn broers en zussen. In het echte leven lijkt heerschappij te zijn waar zijn hart ligt, aangezien hij zijn acteercarrière heeft opgegeven voor een leven in de politiek. Na zijn studie Midden-Oostenstudies aan de universiteit van Cambridge, stopte hij met acteren voor zijn huidige rol als parlementair adviseur. Wie weet zal hij ooit over het VK heersen, net zoals zijn karakter over Narnia regeerde!

Susan - Anna Popplewell

Popplewell begon op 6-jarige leeftijd met acteren en had kleine rollen in de kinderfilm The Little Vampire en Scarlet Johannson-periodedrama, Girl With a Pearl Earring. Het was echter haar rol als bazige oudere zus Susan Pevensie die haar onder de aandacht bracht van het filmpubliek. De serie won de rol op 13-jarige leeftijd en domineerde haar tienerjaren, hoewel ze wel tijd vond om een opleiding in Oxford te volgen tijdens de opnames van de tweede en derde film in de serie.

Anna's personage in de film werd later bekend als Queen Susan the Gentle, en in het echte leven had haar meest opvallende post-Narnia-rol ook banden met roy alty's, aangezien ze een vriendin speelde van Mary, Queen of Schotten in de succesvolle dramaserie Reign.

Anna heeft enig succes gehad met acteren op het podium, maar haar filmrollen zijn onder de radar verdwenen. Interessant is dat haar volgende filmrol in de film Fairytale zal zijn die momenteel in postproductie is, maar de IMDB-pagina suggereert dat het een 'meeslepend romantisch verhaal' zal zijn, dus verwacht niet nog een Narnia-achtige film.

Peter - William Moseley

Moseley's eerste optreden op het scherm was op 11-jarige leeftijd toen hij als figurant in de televisiedramaserie Cider With Rosie verscheen. Zijn agent raadde hem aan voor de rol van Peter Pevensie, en 18 maanden na de auditie werd hij gekozen voor de rol. Zowel nobel als dapper vocht Peter tegen de macht van de Witte Heks en werd Hoge Koning Peter de Grote. In werkelijkheid vocht William tegen typecasting en bouwde hij een redelijk succesvolle carrière in de film op.

Na het spelen van kleine rollen in vrij misselijkmakende films, was hij in staat om interessantere rollen te krijgen in films als Carrie Pilby en de Erroll Flynn-biopic In Like Flynn. Hij speelde ook de romantische hoofdrol in de remake van de Kleine Zeemeermin van 2018, speelde een cameo in de kritisch gepande Artemis Fowl en speelde zijn eerste gemene rol in de actiefilm van 2019, The Courier. Nadat hij een zwaard heeft gehanteerd in de Narnia-films, zal hij dat opnieuw doen in zijn volgende filmproject, de Michael Caine-starring Medieval.

Lang mogen ze regeren

In de woorden van Aslan de leeuw:

"Aan de glinsterende oostelijke zee, geef ik je koningin Lucy, de dappere. Naar het grote westelijke bos, koning Edmund de Rechtvaardige. Naar de stralende zuidelijke zon, koningin Susan, de zachte, en naar de heldere noordelijke hemel, Ik geef je koning Peter, de magnifieke. Eens een koning of koningin van Narnia, altijd een koning of koningin, moge jouw wijsheid ons vereren tot de sterren van de hemel neerregenen."

En misschien geldt hetzelfde voor de jonge acteurs die deze nu beroemde personages speelden.

Aanbevolen: