Hier is wie de rol van Mia in 'The Princess Diaries' heeft afgewezen

Inhoudsopgave:

Hier is wie de rol van Mia in 'The Princess Diaries' heeft afgewezen
Hier is wie de rol van Mia in 'The Princess Diaries' heeft afgewezen
Anonim

Als er iets is dat iedereen weet over de filmindustrie, dan is het dit wel: Disney is een zeer geliefd merk en een krachtpatser in de branche. Om die reden worden veel van de films die ze enkele decennia geleden maakten tot op de dag van vandaag regelmatig besproken door filmfans.

Een perfect voorbeeld van een Disney-film die enkele jaren geleden werd uitgebracht maar nog steeds regelmatig ter sprake komt, The Princess Diaries heeft een speciale plaats in de harten van miljoenen. Een van de sterren van de film, Julie Andrews, is zelfs heel openlijk geweest over haar wens om een derde Princess Diaries-film te maken, ook al is ze een absolute legende die op haar lauweren kan rusten.

In Hollywood ondergaan de meeste films een uitgebreid castingproces lang voordat de betrokkenen een definitieve beslissing nemen over de acteurs die ze inhuren. Natuurlijk, ook al overwegen producenten meerdere acteurs voor een rol, ze bieden iemand pas een rol aan als ze heel serieus zijn om ze in te huren. Voordat Anne Hathaway bijvoorbeeld werd gecast als Mia Thermopolis van The Princess Diaries, kreeg een andere opmerkelijke acteur de rol aangeboden.

Geliefde films

Tegenwoordig lijkt het vaak alsof een film niet enorm populair kan worden, tenzij hij een hele reeks speciale effecten, een met sterren bezaaide cast en enorme inzetten bevat. Aan de andere kant van het spectrum vertelden The Princess Diaries een relatief eenvoudig verhaal op zo'n manier dat miljoenen kijkers van de film gingen houden en de hoofdpersonen gingen aanbidden.

Gericht op een impopulaire tiener die er plotseling achter komt dat ze een legitieme prinses is, richt de film zich op een fantasie die heel veel mensen altijd hebben. Immers, wie van ons zou er niet graag achter willen komen dat ze om de een of andere reden speciaal zijn? Wat nog belangrijker is, de film heeft een krachtige boodschap dat we allemaal al speciaal zijn op onze eigen manier.

Ster makende rol

Tijdens de twintigjarige carrière van Anne Hathaway, lijdt het geen twijfel dat ze indruk heeft gemaakt op het publiek. Ze heeft bijvoorbeeld genoeg volgers verzameld dat miljoenen mensen haar volgen op Instagram, waar ze ondanks haar status van beroemdheid vaak zeer herkenbare dingen plaatst.

Natuurlijk is de kans groot dat de carrière van Anne Hathaway nergens heen zou zijn gegaan als ze niet had gespeeld in The Princess Diaries. Immers, voordat Anne Hathaway werd gecast als Mia Thermopolis van The Princess Diaries, had ze nog nooit een filmrol gekregen. Als je bedenkt hoe leuk Hathaway's optreden in The Princess Diaries was, bewijst het dat ze geboren is om op te treden, omdat het eng moet zijn geweest om de hoofdrol te spelen in haar eerste film.

Sprekend over The Princess Diaries tijdens een BBC Radio 1-interview in 2019, zei Anne Hathaway dat werken met Julie Andrews "een droom" was waar ze "nooit van afkomt". Wetende hoeveel The Princess Diaries betekende voor Hathaway's carrière en leven als geheel, is het geweldig dat ze de kans kreeg om in de film te schitteren.

Een interessante keuze

Een van de meest getalenteerde acteurs van haar generatie, het is een schande dat het zo lang geleden is dat Juliette Lewis voor het laatst een rol kreeg die haar vaardigheden echt waardig is. Helaas is ze het slachtoffer van het Hollywood-systeem dat vrouwelijke acteurs vaker wel dan niet negeert als ze een bepaalde leeftijd hebben bereikt, tenzij ze extreem beroemd zijn.

Ongetwijfeld het best herinnerd voor haar ongelooflijke optreden in de Oliver Stone-film Natural Born Killers, om te zeggen dat Juliette Lewis zich inzet voor haar rol in die film, is een understatement. Ook geweldig in een hele reeks andere films, het werk van Lewis in films als Cape Fear, From Duck Til Dawn en What's Eating Gilbert Grape is zo goed dat je het moet zien om het te geloven.

Hoewel Juliette Lewis zo ongelooflijk getalenteerd is als acteur, betekent dat niet dat ze perfect bij elke rol past. Misschien heeft ze daarom de kans om Mia Thermopolis in The Princess Diaries te spelen afgewezen toen haar de rol werd aangeboden. De meeste personages die Lewis heeft gespeeld, hebben tenslotte een voorsprong die Mia absoluut niet had.

Ondanks het feit dat Anne Hathaway heerlijk was in The Princess Diaries en Juliette Lewis een vreemde eend in de bijt van de film lijkt, is het fascinerend om je voor te stellen hoe ze Mia zou hebben gespeeld. Vooral omdat Lewis nooit mailt in haar optredens en het misschien interessant was om een versie van Mia te zien die een stuk street-smarter leek.

Aanbevolen: