Meryl Streep kopt All-Star cast van muzikale komedie, 'The Prom

Meryl Streep kopt All-Star cast van muzikale komedie, 'The Prom
Meryl Streep kopt All-Star cast van muzikale komedie, 'The Prom
Anonim

Meryl Streep bewees dat ze echt alles kan toen ze speelde in de filmversie van de musical Mamma Mia. Een paar jaar later bewees ze het opnieuw toen ze de rol van de heks speelde in Disney's all-star cast van de populaire musical van Sondheim, Into The Woods. Maar ze is nog niet klaar.

Nu zal Streep de hoofdrol spelen in een andere musical, The Prom. Ze zal, zoals gewoonlijk, worden vergezeld door een geweldige cast met onder meer Nicole Kidman, James Corden, Kerry Washington en Keegan-Michael Key.

The Prom wordt geregisseerd door een van de meest invloedrijke mensen in de entertainmentwereld van vandaag, Ryan Murphy. Dit is de eerste keer dat Streep samenwerkt met de entertainmentgigant.

Murphy heeft onlangs een deal van $300 miljoen dollar getekend met Netflix. In een Vanity Fair-artikel in juni werd gemeld dat Murphy Streep en Kidman ervan overtuigde om over te stappen op dit nieuwe project. Het was een grote klap voor Netflix en Murphy, vooral vanwege de connecties van beide actrices met Netflix' streaming-concurrent HBO.

The Prom zal gebaseerd zijn op de Tony Award-genomineerde Broadway-productie met dezelfde naam, die in 2018 virale bekendheid verwierf, vooral onder tieners. Het verhaal gaat over 4 aangespoelde Broadway-acteurs die naar een conservatieve stad in Indiana reizen om een homoseksuele student te helpen die haar vriendin niet naar haar schoolbal mocht brengen.

mama Mia
mama Mia

Streep zal de hoofdrol spelen, Dee Dee Allen. Kidman, Corden en Andrew Rannells spelen de drie andere acteurs, respectievelijk Angie Dickinson, Barry Glickman en Trent Oliver.

Jo Ellen Pellman maakt ook haar speelfilmdebuut als de homostudent Emma Nolan. Pellman's eerdere kredieten omvatten kleine tv-rollen in The Marvelous Mrs. Maisel en The Deuce.

Naast Streep's eerdere muzikale rollen in de Mamma Mia-films en Into the Woods, verscheen ze het meest recent in de film Mary Poppins Returns uit 2018, met in de hoofdrol Emily Blunt en de muzikaal gerespecteerde Lin Manuel-Miranda. Naast haar vele muziektheatercredits heeft Streep ook in verschillende andere genres gezongen. Ze speelde zelfs een countryzanger in 2006 in A Prarie Home Companion.

The Prom zal de danskunsten van deze met sterren bezaaide cast laten zien. Streep is geen onbekende in het dansen op het scherm en laat haar danskunsten zien in de Mamma Mia-films. Haar medester Big Little Lies en The Hours Nicole Kidman heeft ook de kans gehad om haar danskunsten te laten zien in de film Moulin Rouge uit 2001 - die sindsdien is verfilmd tot een grote Broadway-musical.

The Prom heeft zeker een getalenteerde cast van acteurs aangetrokken met de hulp van Murphy's invloedrijke aantrekkingskracht in de industrie. Deze met sterren bezaaide productie komt op 11 december uit op Netflix.

Aanbevolen: