10 kortste Marvel-films ooit gemaakt (niet alleen uit de MCU)

Inhoudsopgave:

10 kortste Marvel-films ooit gemaakt (niet alleen uit de MCU)
10 kortste Marvel-films ooit gemaakt (niet alleen uit de MCU)
Anonim

Marvel Studios is bekend geworden om zijn filmische heldendaden sinds de eerste personages de schermen sierden, en dat nam toe met het aanbreken van de MCUGedurende alle vier de fasen heeft de studio film op film gepompt die bioscoopbezoekers heeft verblind en stevig op hun stoel heeft gehouden. Maar er zijn een handvol Marvel-uitjes die een vrij korte tijd nodig hebben om hun verhaal te vertellen.

Hoewel de meeste van deze films behoorlijk lange looptijden kunnen opleveren, (Avengers: Endgame, bijvoorbeeld, komt binnen met een duizelingwekkende looptijd van 181 minuten), is dit kleine beetje Marvel-films hadden veel minder tijd nodig om kijkers in de wereld van de superheld op het grote scherm te brengen.

9 'Spider-Man' - 121 Minuten

De eerste inzending in de Sam Raimi-trilogie van spinnenfilms liet ons kennismaken met de bombastische kijk op het grote scherm van de web-slinger. Na de golf die een paar jaar eerder door X-Men was gecreëerd, waren fans meer dan tevreden met de prestaties op het witte doek van Tobey Maguire toen hij de zwemvliezen en doorkruisten de skyline van New York City. Door de verrassend korte speelduur, gecombineerd met Raimi's leuke, snelle stijl, lijkt de korte film nog korter.

8 'Blade' - 120 Minuten

Met het onderscheid dat hij de eerste Marvel-film was die groots doorbrak, was de beknopte speelduur van Blade meer dan genoeg om het eerste verhaal van de vampier-menselijke hybride te vertellen. Wesley Snipes levert waanzinnige vechtsportactie als Blade. Op weg naar het vinden en stoppen van de vampier Deacon Frost, (gespeeld door Stephen Dorff) vecht Blade in verrassend korte tijd tegen de Blood God.

7 'Ant-Man' - 117 Minuten

In de 12e film in de MCU bevinden fans zich opnieuw in de positie om deel te nemen aan een ander origineel verhaal, maar met zo'n korte speelduur, Ant-Man maakt dit proces draaglijker. Fans zijn vanaf het begin gecharmeerd door Paul Rudds portret van de titulaire held terwijl we zijn heldendaden als de ontluikende superheld volgen. Met een relatief mager budget van ongeveer $ 150 miljoen, was het eerste avontuur van Marvel's kleinste held niet alleen kort maar ook goedkoop.

6 'Deadpool' - 108 Minuten

Het epische debuut op het grote scherm van 'merc with a mouth' was ook een korte. Iets meer dan anderhalf uur arriveren was meer dan genoeg tijd voor de R-rated superheldenravotten om fans te voorzien van alles wat ze nodig hadden om getuige te zijn van Deadpool's (gespeeld door Ryan Reynolds) anti -held capriolen. De film was Fox'seerste poging om een van Marvel's bloedspatten te laten verliezen met een R-rating, en fans waren meer dan opgewonden, stapelden zich op in de bioscoop en verdienden de film meer dan $ 700 miljoen.

5 'Fantastic Four' (2005) - 106 minuten

Schijnbaar het begin van weer een nieuwe franchise voor Fox's Marvel eigendommen, Fantastic Four verscheen in 2005 op de schermen en gaf kijkers alles een origin film heeft iets meer dan anderhalf uur nodig. De film deed ons een dappere poging om Marvels eerste familie tot leven te brengen en gaf ons ook een voorproefje van hoe Mr. Captain America, Chris Evans, eruit zou zien als een superheld. Nu de film niet goed veroudert en de MCUklaar is om de Fantastic Four opnieuw te introduceren, is het beter dat bioscoopbezoekers deze inzending onthouden als kort maar krachtig.

4 'X-Men' - 104 Minuten

Als de film die het moderne tijdperk van stripboekfilms inluidt, is het enigszins verrassend dat de X-Men uit de jaren 2000 zoveel kon bereiken in zo'n klein tijdsbestek. We laten ons kennismaken met de primaire cast van kleurrijke mutanten en hun belangrijkste rivalen terwijl we het verhaal schilderen van een wereld die bang is dat ze een goed tempo aanvoelden en helemaal niet in de film vastzaten. Hoewel veel van de vervolgacties in het "Fox-couplet" niet dezelfde beknopte formule zouden volgen, was de film waarmee het allemaal begon een leuke, snelle ervaring.

3 'Daredevil' (2003) - 103 Minuten

Na Spider-Man was Ben Afflecks Daredevil bedoeld om het momentum voort te zetten dat Marvel was begonnen met X-Men. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, maar de film was vrij snel met zijn verhalen, misschien een beetje te snel. Afflecks eerste kijk op een superheld was kort en krachtig, met alle klassieke superheldenfilms uit de vroege jaren 2000, zoals het oorsprongsverhaal (twee in feite) en de dreiging van de hoofdschurk van de held vanaf de sprong.

2 'Captain America' (1990) - 97 minuten

Marvel's tweede poging om een van hun geliefde A-listers aan te passen aan het grote scherm, fans waren waarschijnlijk meer dan tevreden met Captain America'skorte looptijd. Met een plot waarin de kapitein het opnam tegen de schimmige misdaadorganisatie van een Italiaanse Rode Schedel en onze held in een superheldenoutfit voor een kinderverjaardagsfeestje, kon het einde niet snel genoeg komen. Leuk weetje, de film stond bekend als Bloodmatch in de Filippijnen (wat?).

1 'The Punisher' (1989) - 89 minuten

De meeste mensen hebben de neiging om dit juweeltje uit de late jaren 80 te vergeten. Toch komt het als een verrassing om te ontdekken dat The Punisher de kortste van alle Marvel-uitjes is. In een poging om te herstellen nadat Masters Of The Universe , Dolph Lundren in de kenmerkende schedel glipt en eropuit trekt om New York van boosdoeners te zuiveren. Zodra de locatie overschakelt naar de riolen, begint de film te slepen, waardoor de film van anderhalf uur meer op tweeënhalf lijkt.

Aanbevolen: