De meeste fans hebben John Travolta's Sister In Grease gemist

Inhoudsopgave:

De meeste fans hebben John Travolta's Sister In Grease gemist
De meeste fans hebben John Travolta's Sister In Grease gemist
Anonim

Veel kijkers waren zo gefocust op de geweldige uitvoeringen van John Travolta en Olivia Newton-John in de film Grease uit 1978, dat ze niet eens merkten dat Johns zus een cameo-optreden maakte.

Ellen Travolta, die een paar jaar ouder is dan John, is een Broadway- en tv-actrice. Ze had een kleine rol in Grease die misschien door sommigen onopgemerkt is gebleven, maar wordt nog steeds herdacht door die-hard fans meer dan 40 jaar nadat de film werd uitgebracht.

John Travolta, wiens rol in Grease een van zijn grootste zou zijn, is de jongste van zes broers en zussen: Joey, Ellen, Ann, Margaret en Sam.

Alle zes de Travolta-kinderen traden in de voetsporen van hun moeder en volgden een carrière in de showbusiness. Hoewel John uiteindelijk het beroemdste familielid werd, hadden zijn broers en zussen ook allemaal wisselend succes in het bedrijf.

Fans noemen Grease nog steeds de perfecte musical, en iedereen die bij het project betrokken was, heeft bijgedragen aan het monumentale succes: inclusief Ellen Travolta!

Wie speelde Ellen Travolta in Grease?

Ellen Travolta speelde een van de serveersters in de Frosty Palace Diner die naar de Rydell High-dans op televisie kijkt. Zij is de donkerharige serveerster die zegt: "Oh, daar zijn Danny en Sandy."

In een interview met Woordvoerder onthulde Ellen dat ze bij toeval in de film terechtkwam. Ze was op het Paramount-terrein op het moment dat de film werd opgenomen, filmde een rol in een andere sitcom en besloot de Grease-set te bezoeken waar haar broer ook aan het filmen was.

“Wil je in de film? Mag mijn zus in de film?” John heeft naar verluidt gevraagd.

“Dus de volgende dag schreven ze me in een rol”, herinnert Ellen zich. Zo los was het, en nooit wetend welk succes het zou worden. Ik krijg 40 jaar lang elke 13 weken een restant. En ik werkte maar twee dagen, misschien één dag, met Joan Blondell en die groep, en ik had veel plezier.”

In tegenstelling tot John, die eerder in de toneelversie van Grease was verschenen als het personage van Doody, had Ellen Travolta nooit geacteerd in een bewerking van de beroemde musical.

Ze vertelde de woordvoerder dat ze het leuk vond om te kijken naar het effect dat de film op haar kinderen had:

“En mijn kinderen waren er gek op”, herinnert ze zich. Het was voor dvd's of zo. Elke zaterdag zette ik ze af bij de bioscoop en ik herinner me dat ze allemaal popcorn gingen halen tijdens Hopelessly Devoted to You.’ Dat was de popcornpauze.”

En hoewel sommige kijkers Ellens optreden in Grease misschien hebben gemist, benaderen anderen haar nog steeds op straat en praten ze over de impact die de film op hen had:

“… een moeder komt naar me toe met een klein meisje, misschien vier jaar oud, en zegt: ‘Weet je wie dit is?’ Het meisje kijkt me alleen maar aan. ‘Dit is de serveerster in Grease.’”

“Ik was 37,” ging Ellen verder. “Dat was 41 jaar geleden dat we dat deden … Het is heel grappig. … Ik denk dat [het] zo'n eenvoudige weerspiegeling van die tijd was. Het is echt een liefdesverhaal met geweldige muziek en iedereen is grappig.”

Ellen gaf toen toe dat ze de film veel liever heeft dan de toneelproductie. “Het spel interesseert me niet. Ik denk dat de film veel beter is dan het toneelstuk.

Waar speelde Ellen Travolta nog meer in?

Grease is ongetwijfeld een van de meest succesvolle projecten waarin Ellen is verschenen, maar ze heeft ook tal van andere acteercredits op haar naam staan.

Ze begon met acteren in 1974, vier jaar voordat Grease werd uitgebracht, en kreeg een rol in de ABC-show Happy Days, waar ze Louisa Arcola speelde. Ellen speelde de rol van Louisa voor vijf afleveringen tussen het achtste en elfde seizoen van de show, en speelde later opnieuw de rol in een spin-off genaamd Joanie Loves Chachi.

Ellen speelde ook de rol van Lillian in de CBS-sitcom Charles in Charge, tussen 1987 en 1990. Ze had ook rollen in The Love Boat, Welcome Back, Kotter en de televisiefilm Elvis uit 1979. Daarnaast was Ellen zangeres bij de radiogroep The Sunshine Sisters en werkte later als dramacoach en studentproductieregisseur.

De familieleden van John Travolta maakten ook cameo's in Saturday Night Fever

Ellen Travolta's cameo in Grease was niet de eerste keer dat de familieleden van John in zijn films verschenen.

Volgens 80s Kids maakten Johns moeder Helen Travolta en zijn zus Ann Travolta gastoptredens in de film Saturday Night Fever uit 1977, een van Johns meest iconische films.

Helen speelt de rol van de vrouw aan wie John's Tony een blik verf verkoopt. Het uiterlijk markeert haar enige cameo in een van zijn films. Helen was al een gevestigde actrice en zangeres, die ook optrad met de groep The Sunshine Sisters. Ze werd later een middelbare school leraar Engels en drama.

Ann Travolta speelt een serveerster in de pizzabar die Tony plakjes pizza geeft en de eerste regel van de dialoog in de film spreekt.

Aanbevolen: