Green Goblin werkte bijna samen met deze schurk in 'Spider-Man' van Tobey Maguire

Inhoudsopgave:

Green Goblin werkte bijna samen met deze schurk in 'Spider-Man' van Tobey Maguire
Green Goblin werkte bijna samen met deze schurk in 'Spider-Man' van Tobey Maguire
Anonim

Voordat de MCU en DCEU het superheldenfilmspel met wild verbonden universums overnamen, waren de dingen heel anders. Veel klassieke personages bleven ver uit elkaar in op zichzelf staande franchises, en in de jaren 2000 was de Spider-Man-franchise een van de grootste die er is.

Met Tobey Maguire als Spider-Man in de hoofdrol, was die originele trilogie een groot succes, en regisseur Sam Raimi heeft de eerste twee films volledig genageld. Green Goblin was de antagonist van de eerste film, en al vroeg zou hij worden gekoppeld aan een andere schurk.

Laten we de team-up die bijna plaatsvond eens nader bekijken.

De eerste 'Spider-Man'-trilogie is een klassieker

Tijdens de jaren 2000 kwamen superheldenfilms echt van de grond en de mensen bij Marvel lieten hun grootste personages naar verschillende studio's sturen. Sony en Fox slaagden erin enkele van de grootste namen in de geschiedenis van Marvel te bemachtigen, en Sony was de gelukkige studio die de rechten op Spider-Man kreeg.

In 2002, slechts een paar jaar nadat X-Men de superheldenrage op gang had gebracht, zwaaide Sony's Spider-Man de theaters binnen om te profiteren van de langdurige bekendheid van de webslinger. Met Tobey Maguire als Spider-Man in de hoofdrol, was deze film precies waar fans naar op zoek waren, en hij verdiende meer dan $ 800 miljoen aan de wereldwijde kassa, terwijl hij tegelijkertijd een enorm succesvolle franchise begon.

In totaal zou Tobey Maguire de hoofdrol spelen in drie Spider-Man-films, en Sam Raimi's visie op het personage en de schurken was een match made in heaven. Natuurlijk was Spider-Man 3 een enorme achteruitgang in termen van kwaliteit, maar die originele trilogie heeft nog steeds een speciale plaats in de harten van filmfans over de hele wereld.

Zelfs Raimi merkte de problemen met Spider-Man 3 op en zei: "Het is een film die gewoon niet zo goed werkte. Ik heb geprobeerd het te laten werken, maar ik geloofde niet echt in alle personages, dus dat kon niet verborgen blijven voor mensen die van Spider-Man hielden."

Voor die eerste Spider-Man-film viel echter alles mooi op zijn plaats, en de beslissing om Willem Dafoe als Green Goblin te casten was perfect voor de foto.

Willem Dafoe was briljant als Green Goblin

Willem Dafoe casten als de Green Goblin was jaren geleden pure schittering van de studio, en Dafoe's optreden in de film is een enorme reden waarom mensen bleven terugkomen voor meer. De man is altijd een uitstekende acteur geweest en zijn tijd als Green Goblin is zeker een van zijn beste werk.

Dafoe's Green Goblin was de perfecte schurk om de Spider-Man-films van Sam Raimi te beginnen, en hij legde echt de lat voor de andere schurken die hun weg naar de franchise zouden maken. Hoewel hij slechts een hoofdpersonage was voor slechts één film, heeft Dafoe's Goblin een blijvende impact gehad op de vervolgfilms die volgden.

Zo geweldig als hij helemaal alleen was, er was eens een moment dat Willem Dafoe's Green Goblin zou gaan samenwerken met een andere, een van de beroemdste leden van Spider-Man's schurkengalerij.

Goblin ging samenwerken met dokter Octopus

Dus, met wie zou de Green Goblin werken voor Sam Raimi's Spider-Man? Het bleek niemand minder dan Doc Ock te zijn, die een paar jaar later de belangrijkste schurk van Spider-Man 2 werd.

Volgens ScreenRant, "schreef de gecrediteerde scenarioschrijver David Koepp eerst een script op basis van de ideeën van James Cameron toen hij eerder was ingesteld om te regisseren, maar verwisselde uiteindelijk Cameron's geplande schurken Electro en Sandman met Green Goblin als de primaire schurk en Dokter Octopus als secundaire antagonist."

Het gebruik van twee schurken in dezelfde film leek altijd in de maak voor een Spider-Man-film, maar uiteindelijk kregen koelere hoofden de overhand en kon Sam Raimi een meer geconcentreerde film maken die zich concentreerde op de Green Goblin.

De site merkte ook op: "Een andere belangrijke reden die Raimi gaf om Doctor Octopus uit de film te verwijderen, was dat hij het gevoel had dat het vertellen van drie oorsprongsverhalen in één film fans zou kunnen overweldigen, en te complex zou zijn om gemakkelijk te volgen."

De dingen simpel houden was de juiste zet voor die eerste Spider-Man-film, en nog belangrijker, het stelde Doc Ock in staat om echt te schitteren als een primair personage in Spider-Man 2.

Later dit jaar zal Spider-Man: No Way Home in de bioscoop verschijnen, en zowel Doc Ock als Green Goblin zullen in de film verschijnen. Ze zullen worden vergezeld door Electro uit de Amazing Spider-Man-films, en het lijkt er zeker op dat de MCU vol draait op Spider-Verse, tot grote vreugde van de fans.

Aanbevolen: