Wie was Sarah Snook voordat ze Shiv Roy werd in 'Succession'?

Inhoudsopgave:

Wie was Sarah Snook voordat ze Shiv Roy werd in 'Succession'?
Wie was Sarah Snook voordat ze Shiv Roy werd in 'Succession'?
Anonim

Sarah Snook speelt momenteel erfgename Siobhan 'Shiv' Roy in de veelgeprezen HBO-serie Succession. In het hoe speelt ze een miljardair die verstrikt raakt in een intense rivaliteit terwijl Shiv en haar broers en zussen vechten om het familiebedrijf van hun vader (Brian Cox) over te nemen. Het is een rol die Snook zeker veel erkenning heeft opgeleverd. De Australische actrice had zelfs een Emmy-knik gekregen voor haar optreden in de serie.

Ondertussen realiseren fans zich misschien niet dat Snook al in Hollywood heeft gewerkt lang voordat ze zelfs de rol van Shiv kreeg. Sterker nog, de actrice heeft in de loop der jaren al aan verschillende andere series gewerkt. Snook speelde ook al in een aantal opmerkelijke films. Ze heeft de zaken inderdaad in stand gehouden sinds ze eind jaren 2000 haar debuut maakte.

Sarah Snook begon als toneelactrice

Snook was serieus bezig met acteren lang voordat ze zelfs maar naar Hollywood verhuisde. De actrice won zelfs een toneelbeurs aan Scotch College in Adelaide, Australië. En hoewel het haar misschien gelukt is om wat optredens te krijgen, had Snook op een gegeven moment moeite om meer banen te boeken. Ze voelde zich al vroeg behoorlijk teleurgesteld. "Ik herinner me dat ik in de twintig was, wanhopig overstuur dat ik geen carrièrevooruitzichten had, maar het is gewoon wennen aan deze industrie", vertelde de actrice aan Vogue Australia. "Hoe meer je je op je gemak kunt voelen met volatiliteit, hoe beter je af zult zijn."

Lucky for Snook, ze boekte uiteindelijk verschillende optredens in Australië. Dit zijn onder meer de tv-serie Spirited en de film These Final Hours. Al snel maakte Snook ook haar grote doorbraak in Hollywood, dankzij een film van de in Brisbane gevestigde broers Peter en Michael Spierig.

Sarah Snook nam ooit twee rollen op zich voor deze Ethan Hawke-sci-fifilm

In de film Predestination uit 2014 speelt Snook The Unmarried Mother, een personage dat zich in de film presenteert als man (John) en vrouw (Jane). Vanaf het begin wisten de gebroeders Spierig, die ook de film schreven, dat het misschien zelfs onmogelijk is om de juiste acteur voor de rol te vinden. "Er was veel bezorgdheid toen we het schreven, we vroegen ons af wie we zouden casten om het te laten werken, zodat het publiek een emotionele band heeft", vertelde Michael aan SBS. "Het was de moeilijkste beslissing die we moesten nemen, of we moedig konden zijn en iemand konden vinden die beide geslachten kon spelen. We hadden twee verschillende acteurs kunnen casten, maar het zou niet zo interessant zijn geweest.” Gelukkig vonden ze Snook toen ze dat deden. "We zijn zo trots op haar."

Wat Snook betreft, ze ging naar binnen in de overtuiging dat het spelen van het mannelijke personage een grotere uitdaging zou zijn dan het vrouwelijke, om later te beseffen dat het andersom was. "Ik dacht: 'Nou, ik ben een vrouw, dat kan ik waarschijnlijk gemakkelijker.' Maar uiteindelijk vond ik dat het moeilijkste [deel] omdat ik niet precies wist waar ik Jane moest pitchen', legde Snook uit tijdens een interview met Gizmodo. "Ze moest vrouwelijk genoeg zijn om een vrouw te zijn, en dan mannelijk genoeg om een man te kunnen worden - en geloven dat die transformatie had kunnen plaatsvinden, of dat ze dat hoe dan ook in zich had."

Sarah Snook heeft al twee keer met deze A-Lister gewerkt

Na Predestination bleef Snook filmrollen boeken. Dit omvat de Oscar-genomineerde film Steve Jobs, die wordt aangevoerd door Michael Fassbender, Kate Winslet en Seth Rogen. In de film portretteert ze publicist Andrea Cunningham die aan de eerste Mac-lancering werkte. Toen ze haar echte tegenhanger ontmoette, vertelde Snook aan Vanity Fair: Ze is zo nuchter en normaal en opgewonden …. Het was echt geweldig om haar te ontmoeten.”

Tegelijkertijd kon de actrice het niet helpen, maar gutste over haar A-lijst co-ster Winslet. "Werken met Kate was een groot moment voor mij", gaf Snook toe."Zoals: 'Wauw, dit is een grote ster waar ik altijd naar heb opgekeken.'" Ze kon ook haar geluk niet geloven toen ze net na Steve Jobs aan een andere film met Winslet werkte. Deze keer is het comedy-drama The Dressmaker uit 2015. "Het was een vreemde omstandigheid om met haar te kunnen fotograferen op The Dressmaker in Australië en vervolgens op Steve Jobs in San Francisco, back-to-back", legt Snook uit. “Zoals: ‘Oh, vriend. G'day.' Als persoon in het leven en als actrice is ze een goed voorbeeld van hoe ik zou willen zijn."

Sarah Snook heeft zich ook in het kort gewaagd aan streaming

Hoewel ze misschien bezig is met filmprojecten, nam Snook ook ooit de tijd om te schitteren in de veelgeprezen Netflix-serie Black Mirror. In de aflevering Men Against Fire portretteert de actrice Medina, een soldaat die erop uit is gestuurd om iedereen die genetisch inferieur is, te doden, die 'kakkerlakken' werden genoemd.

En hoewel Snook nooit is teruggekeerd om nog een aflevering van Black Mirror te doen, speelde de actrice wel in het Netflix-drama Pieces of a Woman. De film gaat over een vrouw die rouwt om het verlies van haar baby, gespeeld door Vanessa Kirby. Het speelt ook Shia LaBeouf.

Ondertussen kunnen fans uitkijken naar meer van Snook's Shiv in successie. HBO heeft onlangs aangekondigd dat het de serie met een vierde seizoen heeft verlengd.

Aanbevolen: