Dit zijn de meest gezochte Disney-personages ter wereld

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest gezochte Disney-personages ter wereld
Dit zijn de meest gezochte Disney-personages ter wereld
Anonim

Disney is een van de grootste entertainmentstudio's ter wereld en het blijft maar groeien. In de afgelopen vijftien jaar heeft Disney Lucas Films, Marvel Entertainment en 21st Century Fox overgenomen, wat betekent dat Disney geliefde personages als de Jedi, de Avengers en The Simpsons heeft overgenomen.

Er was eens gemakkelijk te zeggen wie de populairste Disney-personages waren, van Mickey Mouse tot Assepoester. Maar tegenwoordig, met zoveel personages die technisch gezien als Disney-personages tellen, is het een stuk moeilijker om vast te stellen wie precies de populairste Disney-personages zijn.

Gelukkig is er genoeg onderzoek om die exacte vraag te beantwoorden. Compare the Market, een toonaangevende vergelijkingssite voor verzekeringen uit Australië, heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd om de meest gezochte Disney-personages te identificeren. In het bijzonder wilden ze weten wie het meest gezochte Disney-personage is op Google in meer dan 100 verschillende landen over de hele wereld. Dit is wat ze hebben gevonden.

6 Vergelijk de methodologie van de markt

Allereerst is het belangrijk op te merken dat Compare the Market niet elk Disney-personage heeft onderzocht. In plaats daarvan hielden ze het simpel en hielden ze vast aan vijf categorieën: Disney-prinsessen, Marvel-superhelden, Star Wars-, Pixar- en Mickey Mouse-personages. Ze hielden zich ook alleen aan de films binnen deze categorieën.

Je kunt alle ingewikkelde details over hun methodologie lezen op deze link.

5 De meest gezochte Star Wars-personages

Compare the Market ontdekte dat Darth Vader het meest gezochte Star Wars-personage ter wereld is, wat waarschijnlijk niet zo'n schok is. De volgende meest gezochte karakters zijn echter iets minder voor de hand liggend: Jyn Erso van Rogue One werd tweede, terwijl Lando Calrissian derde werd.

Het is belangrijk op te merken dat in het onderzoek alleen personages zijn gebruikt die in Star Wars-films zijn verschenen (niet in een van de tv-shows). Bovendien gebruikte Compare the Market voor tekens met meerdere namen alleen de namen 'met het hoogste wereldwijde zoekvolume'.

Compare the Market splitst de Star Wars-personages ook op in 'light side'-personages en 'donkere side'-personages, om te zien naar welke kant van de strijdkrachten vaker werd gezocht. Ze ontdekten dat de "donkere kant" handig won, maar dat komt misschien door de overweldigende populariteit van Darth Vader.

4 De meest gezochte Disney-prinsessen

Het onderzoek van Compare the Market heeft vastgesteld dat Moana, Assepoester en Elsa de drie meest gezochte Disney-prinsessen ter wereld waren.

Compare the Market verdeelde de prinsessen ook in drie tijdperken - vroege prinsessen, prinsessen uit de jaren 90 en moderne prinsessen - en ontdekte dat moderne prinsessen het meest werden gezocht, gevolgd door vroege prinsessen, waarbij prinsessen uit de jaren 90 als laatste binnenkwamen.

Een andere opmerkelijke bevinding uit het onderzoek was dat vijf verschillende personages samenkwamen als de meest gezochte Disney-prinses in Finland: Assepoester, Ariel, Pocahontas, Rapunzel en Elsa.

Wat betreft Elsa, het is ook belangrijk om te erkennen dat er enige discussie is over de vraag of ze een "officiële" Disney-prinses is of niet. Hoewel ze op de lijst met prinsessen op de Disney Princess-website staat, en hoewel ze door fans vaak als een Disney Princess wordt beschouwd, heeft Disney haar technisch gezien niet de "officiële" prinsesaanduiding toegekend. Desalniettemin koos Compare the Market ervoor om Elsa in het onderzoek op te nemen vanwege haar immense populariteit.

3 De meest gezochte Marvel-personages

Compare the Market ontdekte dat Spider-Man het meest gezochte Marvel-personage is, en het was niet bijzonder dichtbij. Thanos kwam op een verre tweede plaats en Black Panther was een nog verder verwijderde derde. Iron Man, Thor, Hulk en Vision behoorden ook tot de meest gezochte Marvel-helden.

Voor personages waarvan de superheldennaam verschilt van hun echte naam, heeft Compare the Market alleen de superheldennamen gebruikt in hun onderzoek. Met andere woorden, ze namen de naam "Spider-Man" op, maar niet "Peter Parker."

2 De meest gezochte Pixar-personages

Volgens Compare the Market is het meest gezochte Pixar-personage de lieve robot Wall-E uit de gelijknamige film. Op de tweede plaats kwam Mike Wazowski van Monsters Inc. en op de derde plaats Nemo van Find Nemo. Het moet Nemo en Wall-E zeker geholpen hebben dat hun namen in de titels van hun films staan.

Veel Pixar-personages hebben minder unieke namen dan Star Wars-personages, Marvel-superhelden en Disney-prinsessen. Daarom heeft Compare the Market ervoor gekozen om alle karakters uit de overweging te verwijderen waarvan de namen als "algemeen" werden beschouwd (zoals Russel from Up) en elk personage waarvan werd vastgesteld dat de naam meerdere betekenissen had (zoals Marlin uit Finding Nemo).

1 De meest gezochte Mickey & Co.-personages

Misschien nog minder verrassend dan het meest gezochte Star Wars-personage is het meest gezochte Mickey & Co.-personage. Mickey Mouse won in deze categorie door een aardverschuiving. Vergelijk de markt ontdekte dat Mickey Mouse het meest gezochte personage was in 114 van 120 landen. Minnie Mouse, Goofy en Donald Duck waren de meest gezochte namen van personages in de overige zes landen.

Aanbevolen: