Dit is hoe de cast van 'Ted Lasso' echt aan hun baan is gekomen

Inhoudsopgave:

Dit is hoe de cast van 'Ted Lasso' echt aan hun baan is gekomen
Dit is hoe de cast van 'Ted Lasso' echt aan hun baan is gekomen
Anonim

Ted Lasso is het geesteskind van Saturday Night Live-ster Jason Sudeikis. Met de hulp van een paar van de belangrijkste medewerkers in zijn leven, kwam Jason tot het inzicht dat het personage dat hij gebruikte voor een aantal promo's tijdens de Premier League een geweldig middelpunt zou zijn voor een tv-show. Apple TV+ leek er ook zo over te denken. Het personage was een beetje gebaseerd op een echt sportfiguur, maar het was echt Jasons creatie. En deze creatie inspireerde een hele wereld waar miljoenen kijkers absoluut door gefascineerd zijn.

Natuurlijk wordt de wereld van Ted Lasso niet alleen bevolkt door… nou ja… Ted Lasso. Zoals elke fantastische televisiekomedie is het ensemble net zo belangrijk als het hoofdpersonage. Hoewel de cast van Ted Lasso al dan niet in staat is om daadwerkelijk te voetballen, kunnen ze wel acteren.

Hannah Waddingham dacht echt niet dat ze in Ted Lasso zou worden gecast

In een interview over het tweede seizoen van Ted Lasso door Independent, ging de cast van Ted Lasso zitten om te bespreken hoe ze precies aan hun rollen kwamen. Het overheersende gevoel was dat ze het optreden niet echt zouden landen. Dit was zeker het geval voor Hannah Waddingham, die vooral bekend was door het spelen van Septa Unela in Game Of Thrones.

"Ik had geen moment gedacht dat het mijn kant op zou gaan. Ik dacht dat ze zouden gaan voor een van de 'beroemde', zoals ik ze graag noem," zei Hannah Waddingham, die Rebecca Welton speelt. naar The Independent. "Dus toen ik auditie deed voor Rebecca, was ik erg ontspannen. Ze vlogen me over om Jason te ontmoeten voor een old-school scheikunde-lezing. Ik herinner me dat ik tegen hem zei: 'Het was heel leuk je te ontmoeten - wie het ook krijgt, alle macht aan hen Ik wou dat ik het was, maar eens kijken.' Ik heb er gewoon mijn laarzen mee opgehangen, want ik ben nogal fatalistisch over deze dingen. Het viel me op dat ik de rol kreeg en dacht: 'Pff!' want als iemand anders het had gekregen, zou ik echt pissig zijn geweest. Ik wist wie ze was en toen ik de kans kreeg om er mijn tanden in te zetten, wist ik wie ze moest zijn."

Hannah's begrip van wie Rebecca Welton werkelijk was, diende haar uiteindelijk enorm omdat het verhaal voor haar personage niet helemaal voor haar was uitgestippeld.

"Ik was erg aan mijn lot overgelaten over haar achtergrondverhaal," ging Hannah verder. "Dat vind ik geweldig, heel vroeg, je ziet de scheuren en je ziet niet alleen 'tough ice b'. Iedereen denkt dat ze de maat van haar hebben: 'Oh ja, ze hebben dit actrice omdat ze heel lang is, dus ze kan sterk spelen.' Dan, in de eerste aflevering, zie je het feit dat ze niet weet wat ze doet, maar een verdomd goede indruk maakt door te laten zien dat ze dat doet."

Brett Goldstein speelde bijna Higgins in plaats van Roy

Veel van de sterren van Ted Lasso deden auditie voor andere rollen dan ze uiteindelijk kregen. Nick Mohammed ging bijvoorbeeld op voor de rol van Higgins, maar boekte in plaats daarvan Nate Shelley. Hetzelfde geldt voor Phil Dunster die uiteindelijk Jamie Tartt kreeg. Brett Goldstein, die ook een schrijver in de show was, was oorspronkelijk bedoeld om Higgins te spelen. Maar hij was gewend om de karakters van aardige jongens te spelen en wilde daar echt uit groeien. Dus deed hij zijn best om te proberen de rol van Roy te winnen.

"Ik denk dat ik me het exacte moment herinner waarop ik Roy wilde spelen. Het was rond de tijd dat we aflevering vijf schreven," zei Brett. "Het was de scène op de parkeerplaats waar Roy Keeley [Jones] bang maakt en ze zegt: 'Je bent midden in de nacht naar een meisje geslopen, goed gedaan.' Ik dacht: 'Ik snap Roy echt, ik begrijp hem.' Maar ik wist ook dat niemand aan mij dacht voor de rol."

Om Jason en de rest van het productieteam ervan te overtuigen dat hij inderdaad een geweldige Roy zou zijn, zette hij zichzelf op tape als het personage en stuurde het op. De band was naar verluidt zo goed dat hij hem ter plekke boekte.

Britse acteur Juno Temple stond niet bekend om haar komediewerk, maar werd door Jason gevraagd om Keeley te spelen

Juno Temple kende Jason een beetje voordat hij door hem persoonlijk werd gevraagd om elkaar te ontmoeten over de rol van Keeley Jones. Aangezien het paar eigenlijk een agent deelt, betekende het veel voor Juno dat Jason haar persoonlijk benaderde. Maar Juno stond niet bekend om haar komische werk en was aanvankelijk nerveus om de baan aan te nemen.

"Ik moest naar de 30e verjaardag van een vriend en Jason vroeg me om laat die avond met hem te komen voor een drankje, dus ik was echt verkleed. Zoals, echt chique gekleed, " legde Juno uit. "Ik ging hem ontmoeten in een plaatselijke bar in een outfit die eigenlijk, nu ik ernaar kijk, een outfit is die Keeley zou dragen, dus misschien heb ik mezelf een plezier gedaan. Hij droeg een boardshort, sneakers en een T -shirt Ik dacht plotseling, 'hij gaat denken dat ik heel hard mijn best doe!' en daar moesten we echt om lachen."

Jason wist dat Juno meer dan in staat was om het personage dat net een beetje uit haar stuurhut was te trekken. Niet alleen speelt ze momenteel de rol van Keeley, maar ze beweerde dat ze nooit "meer van een personage hield".

"Laat me dit zeggen over Juno, omdat ze het nooit over zichzelf zou zeggen," begon Brett Goldstein, "toen we die eerste keer doorleest, was ze niet alleen verdomd grappig, maar ons - de schrijvers - zeiden: 'Oh, ze is grappiger dan we hebben geschreven.' Het personage dat het meest veranderde tijdens het schrijven was Keeley vanwege Juno. Ze was zoveel leuker dan wat we hadden geschreven.'

Aanbevolen: