Dit is hoeveel Ruth Bader Ginsburg haar dochter heeft achtergelaten en wat ze vandaag waard is

Inhoudsopgave:

Dit is hoeveel Ruth Bader Ginsburg haar dochter heeft achtergelaten en wat ze vandaag waard is
Dit is hoeveel Ruth Bader Ginsburg haar dochter heeft achtergelaten en wat ze vandaag waard is
Anonim

Als de meeste mensen denken aan de best betaalde mensen in de reguliere samenleving, zijn er twee groepen mensen die als eerste in je opkomen: artsen en advocaten. Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat advocaten die spraakmakende cliënten aannemen, degenen zijn die het meeste verzilveren. Gezien het feit dat advocaten zoveel geld verdienen, zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat veel rechters ook geld kunnen verdienen.

In de Verenigde Staten is er één groep rechters die belangrijker is dan de rest, de negen rechters van het Hooggerechtshof. Desondanks zijn er heel veel mensen die bijna niets weten over de meeste Justices. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld absoluut geen idee hoeveel geld de negen Amerikaanse Supreme Court Justices waard zijn. Om die reden, toen Ruth Bader Ginsburg in 2020 stierf, was haar vermogen een mysterie, wat betekent dat de meerderheid van de mensen geen idee hebben hoeveel haar dochter heeft geërfd.

Hoe Ruth Bader Ginsburg haar fortuin verdiende

Als het gaat om de meeste beroemdheden, is het ongelooflijk duidelijk waar hun geld vandaan komt. Er worden bijvoorbeeld jaarlijks lijsten met de best betaalde acteurs ter wereld uitgebracht, waardoor fans een redelijk goed idee hebben van hoeveel de grootste filmsterren verdienen. Aan de andere kant, als het om de meeste politici gaat, heeft de gemiddelde persoon geen idee waar hun geld vandaan komt, afgezien van hun basissalarissen. Evenzo weten de meeste mensen heel weinig over hoeveel geld de Amerikaanse Supreme Court Justices verdienen.

Vanaf het moment dat Ruth Bader Ginsburg in 1993 rechter van het Hooggerechtshof werd tot haar overlijden in 2020, was ze een van de belangrijkste figuren in het Amerikaanse rechtssysteem. Om die reden zou het buitengewoon onaanvaardbaar zijn geweest als ze enige financiële beloning zou ontvangen die verband zou kunnen houden met de zaken die zij en haar collega's voorzaten. Om ervoor te zorgen dat zoiets niet gebeurt, moeten de rechters van het Hooggerechtshof jaarlijks financiële openbaarmakingsdocumenten indienen. Op die manier kan iedereen in het grote publiek ervoor zorgen dat de rechters niet corrupt zijn geworden.

Tijdens het leven van Ruth Bader Ginsburg is ze erin geslaagd om in veel kringen een echt geliefd figuur te worden. Hoewel het belangrijk is op te merken dat Ginsburg ook veel tegenstanders had, had ze gemakkelijk kunnen proberen geld te verdienen aan de mensen die haar aanbaden. Dankzij haar financiële onthullingen is het echter duidelijk dat ze, afgezien van het verdienen van $ 204.000 aan roy alty's uit het boek "My Own Words" van Ginsburg, nooit geld heeft verdiend aan het grote publiek.

Op zijn minst een paar keer gaf Ruth Bader Ginsburg de kans op om zichzelf te verrijken. Toen er bijvoorbeeld een grote documentaire over het leven van Ginsburg werd gemaakt, werd ze geïnterviewd voor het project, maar nam ze geen geld aan voor haar betrokkenheid. Opmerkelijker nog, toen ze de Berggruen-prijs voor filosofie en cultuur ontving en de prijs van $ 1 miljoen die daarmee gepaard ging, schonk Ginsburg het geld aan een goed doel.

Ondanks het voorbijgaan van de kans om een fortuin mee naar huis te nemen, was Ruth Bader Ginsburg een rijke vrouw tegen de tijd dat ze stierf. Op basis van haar financiële onthullingen is het duidelijk dat Ginsburg haar fortuin voornamelijk vergaarde door een combinatie van haar $ 235.000 salaris van het Hooggerechtshof en slimme investeringen.

Hoeveel geld heeft Ruth Bader Ginsburg haar dochter Jane achtergelaten

Tijdens het leven van Ruth Bader Ginsburg vermeed ze publiekelijk te spreken over onderwerpen als haar persoonlijke fortuin. Om die reden kan niemand precies weten hoeveel geld de rechter van het Hooggerechtshof waard was op het moment van haar overlijden. Dat gezegd hebbende, hebben mensen die de financiële openbaarmakingsformulieren van Ginsburg hebben overspoeld, geconcludeerd dat ze tussen de $ 4 miljoen en $ 9 miljoen waard was toen haar leven tot een einde kwam.

Tegen de tijd dat Ruth Bader Ginsburg stierf, stierf haar liefhebbende echtgenoot van meer dan vijftig jaar haar ongeveer tien jaar voor. Als gevolg hiervan liet Ginsburg bijna al haar landgoed na aan haar twee kinderen, Jane en James. Veel mensen waren echter verrast om te horen dat Ginsburg wat geld aan een derde persoon had nagelaten.

Volgens nieuwsberichten werkte Elizabeth Salas, de huishoudster van Ruth Bader Ginsburg, meer dan twee decennia voor het Hooggerechtshof. Naast het werken voor de Justitie, werd Salas naar verluidt zo dicht bij Ginsburg dat ze naast president Biden voor de begrafenis van Ruth zat. Met dat in gedachten is het volkomen logisch dat Ginsburg $ 40.000 achterliet voor Salas. Ervan uitgaande dat de schattingen van Ruths fortuin op het moment van haar overlijden juist zijn, betekent dit dat Jane en James Ginsburg tussen de $ 1,98 miljoen en $ 4,48 miljoen van hun moeder hebben geërfd.

Aanbevolen: