De gekke waarheid over "Girls Like You" van Maroon 5

Inhoudsopgave:

De gekke waarheid over "Girls Like You" van Maroon 5
De gekke waarheid over "Girls Like You" van Maroon 5
Anonim

Ondanks hoe de dingen er misschien uitzien, heeft Adam Levine niet altijd de gemakkelijkste carrière gehad. Er zijn veel hindernissen geweest die hij moest nemen als frontman van Maroon 5 en voormalig coach van The Voice. Ten eerste kan Adam al dan niet ontslagen zijn uit de populaire zangwedstrijdshow. Hij kwam ook in de problemen nadat hij reageerde op een vrouw die hem op het podium greep en de tekst van het nummer vergat dat hem en zijn in LA gevestigde band in de eerste plaats beroemd maakte.

Maar zelfs met wat controverses en problemen, kwam Adam meestal als beste uit de bus. Zijn immense talent wordt door iedereen geprezen, van platenlabels tot Howard Stern. Net als zijn vermogen om een hit te vinden. Maar de waarheid over een van de hits van zijn band, "Girls Like You", is dat het bijna niet eens is gemaakt …

"Girls Like You" is minder dan 24 uur voordat het moest verschijnen aan het album van Maroon 5 toegevoegd

Hoewel "Girls Like You" algemeen als een single wordt gezien, maakte het eigenlijk deel uit van het zesde studioalbum van de band, "Red Pill Blues", dat in 2017 werd uitgebracht. aanvulling op het album. Een van de songwriters op het Maroon 5-album, Starrah (ook bekend als Brittany Talia Hazzard), bracht wat tijd door met wat gedachten over haar gevoelens voor een meisje en besloot haar instant-genie op te nemen. Dit ondanks het feit dat alle nummers voor de "Red Pill Blues" al waren geschreven, opgenomen en klaar voor het laatste album.

Volgens de manager van Maroon 5, Adam Harrison, moest het album in een interview met Variety op een zondag worden ingediend en kregen ze zaterdag het telefoontje van de manager van Starrah dat de schrijver nog een nummer had geschreven en opgenomen. Gelukkig duurde het niet zo lang voordat ze vastlegde wat ze had samengesteld nadat ze was geïnspireerd door haar echte gevoelens voor iemand.

"Ik dacht dat het een hit was vanaf de eerste keer dat ik de demo van Starrah hoorde", zei J Kash, uitvoerend producent van Maroon 5, tegen Variety. Maar toch, J Kash wist dat ze hun deadline moesten halen en Adam Levine en de band binnen 24 uur het werk zelf moesten laten opnemen. Zelfs met de tijdnood stond Adam erop het lied volgens hem ongeveer duizend keer te zingen.

"Adam is een perfectionist, dus hij hoefde het nummer waarschijnlijk niet zo vaak te zingen als hij deed. Wanneer Adam de goede plek in zijn zang vindt, vult de hele kamer zich met regenbogen en vlinders en compromissen, " J Kash uitgelegd.

Waarom Adam Levine Cardi B wilde voor "Girls Like You"

Adam Levine was dankbaar dat ze het nummer binnen 24 uur konden afmaken, waarmee ze de deadline voor het indienen van hun album haalden. Maar nadat hij het nummer had opgenomen, dacht hij na over hoe hij het verder kon verheffen tot een enorme hit. Dit bracht hem ertoe om Cardi B op te nemen.

"Ik zat te denken of het nummer een functie nodig heeft, of willen we dat het op zichzelf staat?" Adam Levine herinnerde zich. "Een samenwerking met een feature is een kwestie van wat goed voelt. Iedereen kan het nummer naar een hoger niveau tillen. Cardi B was perfect. Ze spreekt haar mening uit."

Met de hulp van Shawn Holiday, het hoofd van Urban, Sony/ATV Music Publishing, werd Cardi B ingeschakeld en absoluut genageld aan "Girls Like You".

"Het nummer was een hit, met of zonder een functie, maar Cardi B kwam net op het toneel, en terwijl ze grote stedelijke hits had, gingen ze niet echt over naar de popcultuur. Ze was eigenlijk een nieuwe artiest. Dus door haar op een nummer te zetten van een gevestigde groep als Maroon, wisten we dat het haar ook de wereld over zou kunnen brengen. Als haar uitgever wilde ik die look ook voor haar, "legde Shawn uit. "Het nummer kwam uit in het midden van de MeToo-beweging, daarom wilde ik er een vrouw op. Met Cardi voelde je de boodschap van het lied. En ze gaf het die rauwe, gruizige, New Yorkse stijl."

Natuurlijk was Cardi lang niet de enige vrouw die aan het nummer werd toegevoegd. Voor de geliefde videoclip van het nummer werd iedereen, van Sarah Silverman, Rita Ora, Millie Bobby Brown tot Ellen DeGeneres, gevraagd om mee te doen. Het coördineren van de 25 verschillende vrouwen was een nachtmerrie voor de shoot, maar het wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Het nummer was nummer 1 in Amerika en de muziekvideo staat momenteel op ongeveer 3,2 miljard (ja, met een 'B') views op YouTube.

Terwijl Adam eeuwig dankbaar lijkt voor de hit, ziet de schrijver van het nummer, Starrah, het succes van "Girls Like You" een beetje meer esoterisch:

"Als je het ziet veranderen van een gedachte in onze gedachten tot het nummer 1 nummer in het land, zie je gewoon de kracht van manifestatie en de wet van aantrekking."

Aanbevolen: