Is Francesca Eastwood alleen beroemd vanwege haar vader?

Inhoudsopgave:

Is Francesca Eastwood alleen beroemd vanwege haar vader?
Is Francesca Eastwood alleen beroemd vanwege haar vader?
Anonim

Ze wordt misschien herinnerd voor een huwelijk dat slechts acht dagen duurde, of zelfs voor het verbranden van een Birkin-tas op reality-tv, maar Francesca Eastwood is vooral bekend als de dochter van de iconische acteur Clint Eastwood.

Het feit dat veel van haar eerdere werk te zien was in films die werden geregisseerd of geproduceerd door haar beroemde vader, heeft geleid tot beweringen dat de actrice en het model alleen maar op de staart van de legendarische acteur heeft gereden. Maar is het waar dat ze alleen beroemd is vanwege haar vader?

Hollywood zit in het bloed van Francesca Eastwood

De dochter van Clint Eastwood en de gewaardeerde actrice Frances Fischer, Francesca, maakte haar opwachting in de wereld in echte Tinsel-stadsstijl. Geboren op 7 augustus 1993, was haar timing onberispelijk. Diezelfde dag werd de met de Academy bekroonde Unforgiven uitgebracht, waarin haar beide ouders de hoofdrol speelden.

Clint heeft acht kinderen, geboren uit zes verschillende moeders, maar hij en Francesca hebben een speciale band. Het model en de actrice is de enige van zijn kinderen bij wie haar beroemde vader aanwezig was bij haar geboorte. Natuurlijk hebben sommige broers en zussen van Francesca iets gemeen met hun vader; een handvol andere Eastwood-kinderen zijn ook acteurs.

Francesca maakte haar filmdebuut op tweejarige leeftijd

Het duurde niet lang voordat Francesca in de schijnwerpers kwam te staan. Op tweejarige leeftijd verscheen ze in The Stars Fell On Henrietta.

Misschien was er een vleugje nepotisme in haar eerste uitstapje in de filmwereld: de film is gemaakt door het productiebedrijf van haar vader en ze speelde tegenover haar moeder. Maar nogmaals, hoeveel tweejarigen nemen zelf beslissingen over hun carrière?

Francesca werd genomineerd voor haar optreden in 'True Crime'

Francesca's volgende rol werd ook georkestreerd door haar vader, die niet alleen de regisseur was, maar ook haar vader op het scherm in de psychologische thriller True Crime. Clint kon echter niet aan de touwtjes trekken bij haar nominatie voor de Young Artist Award in de categorie Best Performance In A Feature Film. Dat was allemaal haar eigen schuld.

Ondanks die eerste momenten van sterrendom, wilde Francesca geen actrice worden. Ze ging naar de Business School met de bedoeling om in die branche te werken. De aantrekkingskracht van de lichten bleek echter te sterk en Francesca volgde enkele van haar broers en zussen terug naar de acteerwereld (zoals Scott Eastwood, die zelf een indrukwekkende carrière heeft gehad).

The Birkin Bag Debacle

In 2012 kwam Francesca op het kleine scherm, opnieuw via familiebanden. Mrs. Eastwood & Company was een realityshow waarin de levens van stiefmoeder Dina Eastwood, Francesca en halfzus Morgan centraal stonden. De show was van korte duur, met slechts 10 afleveringen uitgezonden. Het veroorzaakte ook een storm van controverse op Francesca's hoofd.

In een aflevering van de E! realityshow zag ze een Birkin-tas van 100.000 dollar verbranden, wat de woede van duizenden kijkers opriep. Critici vonden de opzettelijke vernietiging zeer beledigend. Te midden van het verzet waren een aantal doodsbedreigingen van mensen die geloofden dat ze ongevoelig handelde jegens degenen die het financieel moeilijk hadden.

Miss Golden Globes

Francesca overleefde de controverse en werd uitgeroepen tot Miss Golden Globes 2013. Natuurlijk was er in dit geval een connectie met haar vader. Maar dat was niet te verhelpen. De heer of mevrouw Golden Globes is een rol die meestal wordt vervuld door het kind van een beroemdheid die zelf ook industrieambities heeft.

Het jaar daarop voegde Francesca zich weer bij haar vader in zijn filmmusical uit 2014, Jersey Boys.

De naam Eastwood heeft niet altijd in het voordeel van Francesca gewerkt

Op jonge leeftijd werd Francesca zich ervan bewust hoe groot de invloed van haar vader op anderen kon zijn. "Mijn vader zou naar school komen om me op te halen, en ineens waren de leraren een stuk aardiger", zei ze in een interview met The New York Post.

Maar de dochter van een icoon zijn was niet altijd gemakkelijk. De iconische status van de legendarische ster als acteur in westerns leidde er bijna toe dat zijn dochter aan de kant werd gezet. Hoewel haar auditie voor de film Outlaws and Angels uit 2016 heel goed verliep, schrokken producenten ervan terug om de dochter van Clint Eastwood in hetzelfde genre te casten, omdat ze dachten dat haar opname als afgezaagd zou kunnen worden beschouwd. Gelukkig kreeg ze uiteindelijk de rol van Florence, de 15-jarige dochter van een grensfamilie.

Francesca was maar 8 dagen getrouwd

Na Francesca's kortstondige huwelijk met Jordan Feldstein, dat ze op beroemde wijze al na 8 dagen had ontbonden, zag de filmwereld de actrice en het model steeds meer op eigen benen staan. Haar oeuvre omvat rollen in een aantal films en series, waaronder The Wrong Boyfriend (2014), The Final Girls (2015), Girl Missing (2016) en M. F. A. (2017).

Meer recentelijk maakte ze indruk op het publiek in de thrillers A Violent Separation en Awake (2019). In 2021 liet ze mensen rechtop zitten en opletten toen ze speelde in de film Old van M. Night Shyamalan. Haar harde werk heeft geleid tot een nettowaarde van $ 5 miljoen (hoewel het vermogen van haar vader schommelt rond de 75 keer dat bedrag).

Clint is gek op zijn jongste kleinzoon

Er is echter één gebied waar ze er nooit van zou dromen de invloed van haar beroemde vader te beëindigen; Clint is dol op Francesca's zoon, Titan Wraith Eastwood. En familieliefde is een band die niemand in twijfel zou moeten trekken!

Aanbevolen: