Wat doet een excentrieke miljardair als Elon Musk op zijn vrije dagen?

Inhoudsopgave:

Wat doet een excentrieke miljardair als Elon Musk op zijn vrije dagen?
Wat doet een excentrieke miljardair als Elon Musk op zijn vrije dagen?
Anonim

Hij is de rijkste man ter wereld, een zakenmagnaat (hoewel hij liever de term 'zakenmagneet' gebruikt) en probeert de wereld te veranderen door zijn recente aankoop van het socialemediaplatform Twitter. Maar zelfs Elon Musk moet in zijn drukke schema ruimte maken voor wat downtime. Ondanks dat hij beweert regelmatig 80-100 uur per week te werken (zelfs slapend op de vloer van zijn kantoor om de werktijd te maximaliseren), vindt Musk nog steeds tijd om te ontspannen en zich over te geven aan enkele van zijn vele hobby's. Dus wat doen excentrieke multimiljardairs met een passie voor elektronica en innovatie op hun vrije dagen? Tijd doorbrengen met zonnebaden op hun luxe jacht? Gezellig samenzijn op wilde feesten? Paardenrennen en polo spelen?

Lees verder om erachter te komen wat Elons favoriete hobby's zijn als hij niet hard aan het werk is op kantoor.

7 Elon Musk houdt van lekker eten… en barbecue

Al die tijd om enorme bedrijven te runnen, laat Musk niet veel tijd over om te eten gedurende de dag. Hij slaat vaak het ontbijt over (als hij tijd heeft, is het een omelet), maar als hij tijd heeft om te eten, zorgt Elon ervoor dat het een goede ma altijd is. De oprichter van Tesla houdt naar verluidt van de Franse keuken in goede restaurants en van barbecuegerechten. Hij houdt er ook van om drankjes te proeven en af en toe van whisky of wijn te genieten.

Musk heeft ook een voorliefde voor cola light en beweert dat de drank "een hels ingrediënt" bevat.

Hij komt elke avond rond 22.00 uur terug van zijn werk - lang nadat de jongere kinderen in bed liggen - en brengt de volgende uren door met lezen en anime kijken (Evangelion en Death Note).

Musk beweert dat hij regelmatig werkweken van 80 tot 100 uur werkt, waarbij de meeste van zijn vaardigheden zijn gericht op ontwerp- en engineeringwerk.

6 Elon Musk houdt van lezen

Elon is ook een soort boekenwurm. Als kind dat opgroeide in Zuid-Afrika, kreeg hij de leesmicrobe te pakken en is hij die nooit meer kwijtgeraakt - op een gegeven moment, toen hij negen jaar oud was, had hij alles in de plaatselijke bibliotheek gelezen. Musk is niet super kieskeurig als het om genres gaat, maar hij neigt wel meer naar sciencefictionromans en non-fictieboeken, vooral over techniek.

5 Hij is ook een gamer

Musk is ook een enorme gamer. Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met gamen; als iets van een technisch wonderkind verkocht hij een zelfontworpen videospel genaamd Blastar voor US $ 500 toen hij nog maar 12 jaar oud was, en had hij ook een baan voor een gaming start-up bedrijf genaamd Rocket Science. Elon dankt zijn passie voor gamen zelfs voor het inspireren van zijn huidige fascinatie voor technologie en innovatie. Hij schreef zijn interesse in computers en technologie toe aan het spelen van videogames als kind. Hij heeft zo ongeveer alles gespeeld, maar zijn favorieten zijn Deus Ex, Fallout en BioShock.

4 En is een beetje een Netflix-verslaafde

Volgens EVANNEX vindt Elon ook tijd om te genieten van een plekje Netflix en tv. Het is niet duidelijk aan wat voor soort shows hij zich overgeeft, maar de zakenman noemde het kijken naar Silicon Valley, dat draait om een fictief technologiebedrijf, en Black Mirror, dat de relatie van de mensheid met technologie onderzoekt.

3 Elon Musk houdt van films en anime

Volgens Forbes houdt Musk ook van een beetje anime, met name de Makoto Shinkai-film Your Name. Studio Ghibli is weer een hit bij de Twitter-oprichter, met onder meer de films Spirited Away en Princess Mononoke. Musk kijkt graag naar ze samen met zijn vriendin Grimes, een anime-enthousiasteling, en vertelt The New York Times dat ze ooit een heel weekend samen naar films hebben gekeken, waaronder Death Note en Evangelion.

Elon zei ook dat hij van historische documentaires houdt. “Op dit moment gaan we voor de derde keer terug naar Genghis Khan, en de Mongolen, denk ik,” vertelde Grimes aan de interviewer en zei dat Elon “geobsedeerd” door hen was.

2 Elon Musk brengt graag tijd door op sociale media, maar niet te veel

Als nieuwe eigenaar van Twitter zou je verwachten dat Musk interesse heeft in het platform - en dat doet hij ook!

In een interview gaf Musk toe de sociale-mediasite soms te gebruiken, maar niet te veel: Ik denk dat het sowieso goed is om een paar pauzes van Twitter te nemen en daar niet 24 uur per dag te zijn. Twitter kan rotzooien met je verstand.”

Hij voegt eraan toe: "Als je op Twitter in een negatief konijnenhol terechtkomt, kan het je ellendig maken, dat is zeker."

“Ik breng veel minder tijd door op Twitter dan mensen waarschijnlijk denken. Het is misschien 10-15 minuten of zoiets, 'zei Musk tegen Vox. “Het voelt als een duik in de stroom van bewustzijn van de samenleving. Zo voelt het. Het is een beetje raar, 'voegde Musk eraan toe. “Sommige mensen gebruiken hun haar om zich uit te drukken; Ik gebruik Twitter.”

1 En extravagante feestjes geven

Hoewel Musk beroemd is als introvert, had hij ook een meer extraverte kant en houdt hij ervan om vaak uitbundige feesten te organiseren. Volgens het boek van Ashlee Vance, Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future, zijn de verjaardagen en kantoorfeesten van Musk vaak uitbundige aangelegenheden met een thema. Ooit huurde hij een kasteel in Engeland waar de gasten verstoppertje speelden en een kostuumfeest in Venetië waar hij zich verkleedde als ridder. Hij heeft onlangs een 'AI-feestje/hackathon' bij hem thuis gegeven.

Aanbevolen: